Otužování během menstruace?

Minze
4.11.19 15:47

Otužování během menstruace?

Ahoj, začala jsem se otužovat, jednak po ránu, jednak studenou vodou zakončuji i večerní sprchu. Teď řeším, jestli je vhodné otužování při menses. Podle Kneippa by si žena neměla zchlazovat při menses podbřišek. A zbytek těla může??? Kdybych proud vody směrovala třeba na ruce, nohy, dekolt… Máte zkušenost? Poradíte???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37132
4.11.19 15:50

Já myslím, že sprchnout na sebe trochu studený vody neuškodí :D spíš naopak se při MS nemá davat moc horká :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minze
4.11.19 16:05

@Kriss Tina Taky myslím, jen mě zaráží, že Kneipp studenou při menses nedoporučuje. Najde se tu někdo s vlastní zkušeností???

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
4.11.19 16:26

Přírodní léčitel z 19. století není odborník na fyziologii lidského těla.
Mnozí tou dobou stále věřili na bloudivou dělohu a o mechanismu ženské menstruace neměli nejmenší ponětí a až na ty nejpokrokovější doktory z konce 19. století věřili že jde o patologický stav.

Navíc teda neměl ibuprofen, že…

Natož aby věděl co tobě bude nebo nebude dělat dobře.

Není nejmenší důvod, proč se neosprchovat studenou vodou, obecně při otužování by si neměla nijak extra záměrně ochlazovat oblast klínu, pokud to z nějakého důvodu děláš a nevadí ti to, tak holt vyzkoušej co to udělá při menzes.

Maximálně budeš mít chvíli větší křeče. Ale spíš ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.11.19 16:30

@Minze
Při MS jsem zimomřivá a lít si na břicho studenou vodu, tak umřu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
4.11.19 17:18

Měla jsem za to, že se otužují jen končetiny (kvůli posílení cirkulace). :think: Břichu bych se vyhýbala tak jako tak. Ale nejsem fyziolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
meduzka23
5.11.19 10:28

A já si na ty moje extrémně silný bolesti pouštím na podbříšek teplou vodu :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
18
6.2.20 04:32

Ja jsem zase uz mockrat narazila na to, ze se ma proti bolesti u menstruaci na bricho pokladat studeny obklad, i kdyz ja teda davam naopak teply. Jo a s otuzovanim jen koncetin pozor, je to spis horsi nez otuzovani celyho tela. Hrozi u toho podchladnuti a nachlazeni mocaku. Je tam pak rozdil mezi spodni a horni casti tela. Presne to nedokazu vysvetlit, ale kdyz jsem byla v saune a stala v bazenku jen po pas, tak me jedna 80 leta pani co tam chodi cely zivot rikala, at jdu okamzite do bazenku cela, ze to je nebezpecny na podchlazeni a nachlazeni mocaku. Ale smysl mi to dava. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.6.20 00:22

Záleží na tvých pocitech

Ahoj, s otužováním mám bohaté zkušenosti. Sama se otužuji a znám opravdu hodně lidí, kteří se více či méně také otužují. Moje zkušenost je, že každý to má individuálně - co jednoho malém zabije, jinému dělá dobře. Pokud máš chuť se polít studenou vodou celá a i po otužování se cítíš dobře, není důvod, abys to nedělala. Jestli se ti do chladu nechce a spouští ti to křeče, dej si raději teplou sprchu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.10.25 12:30

Za mně výborný!

Za mne ano, sama to dělám a není nic lepšího než ledová sprcha na podbřišek a celé tělo… Používám místo brufenu. Za mně krátce působení studený vody pomůže od bolestí, zánětu dělohy a pomůže vyčistit dělohu. Dnes jsem myslela že umřu od bolestí, tak hned po probuzení tá sprška a dobrý. Samozřejmě aby jste se řídily svým zdravotním stavem, pocitem a rozpoložením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková