Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pěkný večer, můžu se znalých zeptat…našla jsem v akci v Lidlu tento overlok :
Singer Overlock 14SH754 a myslela jsem, že funguje i jako normální šicí stroj. Kamarádka mě nyní vyvedla z omylu, že overlok slouží prý pouze k obšívání nikoli k šití. Je to pravda?
Díky moc…:))
Co vím, tak on dělá takové ty obšité okraje. Šijou se tím třeba trička, celkově úplety, aby se nemuseli složitě obrubovat a netřepili se. Myslím, že rovný klasický steh ti to neudělá, na to potřebuješ klasický stroj
Toto jswm našla k tomuto typu
Vlastnosti overlocku:
1/ Diferenciál - diferenciální podávání Vám zaručí absolutně rovnoměrný steh, švy se ani na jemných látkách neřasí. Při obráceném nastavení diferenciálního podávání lze naopak dosáhnout nádherných vlnových efektů!
2/ Rychlé a snadné navlékání - stačí pouze následovat barevné schéma. Každá cesta nitě má svoji specifickou barvu pro lehkou identifikaci. Jednoduše navlékněte nit podle barevného schématu.
3/ Šicí s/bez horního nože - zkušenějším švadlenám umožní overlock šití krásných dekorativních stehů po vyřazení funkce odstřihu.
4/ Volné a velmi štíhlé rameno - Ideální pro začišťování lemů nebo pro šití rukávů, nohavic atd.
5/ Dokonalé šití pružných materiálů
6/ Spolehlivost při šití těžkých materiálů
7/ Možnost dekorativního lemování
Gladys má pravdu je to na začištění oblečení (samozřejmě ho při tom zrovna ušiješ) ale ne na klasické šití rovnostehem, přišívání zipů třeba nebo našívácí aplikací atd.:)
@Marttina overlock umí šít pouze na okraji látky, kdy zároveň ten okraj i začistí. Je to např. u bočního švu na tričku. Klasický šicí stroj ti to rozhodně nenahradí. Pokud chceš stroj na občasné šití v domácnosti, tak si kup klasický, ne overlock.
Máma šije s overlockem i rovně-obyč steh. Ale je to na palici-musí se tam dávat 5 nití a když chceš pak obyč steh tak je zase všechny sundat a vyměnit patky. ![]()
Na naše domácí šití(dopředu, dozadu) stačí obyčejnej…
@Piuse tak to potom ale není pravý overlock. To je nějaká vícenitná kombinace rovnostehu a OL. Tenhle OL z Lidlu má 4 nitě, šije jenom na kraji a ořezává.
Pokud ho koupíte, není třeba se obávat. Pokud máte účtenku, tak můžete 30 dní to zboží vrátit.
Už jsem to udělal několikrát, když bylo nějaké speciální zboží u kterého jsem váhal, tak jsem ho prostě koupil a vyzkoušel. Pokud to nebylo to co jsem čekal, tak jsem to prostě zabalil všechno zpátky a jednoduše vrátil.
Nikdy se mě neptali proč, co a jak. U pokladny jsem řekl, že to zboží chci vrátit, dal jsem jim účenku, oni mi to odmarkovali a vrátili mi celou částku.
Prostě super! ![]()
Může mi prosím někdo poradit jaký overlock, či coverlock, či šicí stroj by byl nejlepší na šití plavek? Přemýšlím o koupi overlocku ale byla bych ráda pokud by na něm bylo možné ušít i plavky. Jakou funkci by měl mít? ![]()
Plavky by se na overlocku ušít daly… Jde tam o ten pružný steh, to ten OL právě dělá. Nicméně tento z Lidlu bych si nekupovala, myslím, že kvalita za dobrou cenu je třeba OL Brother 3034 ![]()