Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky mám na vás dotaz, v úterý jsem byla na ket 2 -blastocysty beru ustrous 2-2-2, estrofem1-1-1, prednison1,5-0-1, ale před ket jsem nedostala žádnou injekci ovitrelle 250 ani po není to divné? Mám šanci na úspěch?
@Gabushka123 Ahojky, ja před KET taky Ovitrelle neměla a vyšlo to. Hlavně klid.
Měla sem stejnou indikaci jako ty ![]()
Ano odpočívám, ale už mě bolí záda a všechno možný. Zítra se chci jet podívat do města mála procházka snad neuškodí dneska se budu ještě šetřit ????
Ještě se chci zeptat jestli se ti zavrtaly dvojčátka nebo jenom jedno? ![]()
@Gabushka123 já měla transfer jednoho, takže jedno ![]()
ja sem začala procházky asi 4-5 den po ketu…:-)
Bereš estrofem, takže máš tzv. řízený cyklus - tím se vlastně blokuje ovulace. A z toho důvodu není ovitrelle potřeba.
S touhle medikací se ovitrel nedává, ten je pouze pokud je ket v nativu a to není tvůj případ. Funkci žlutého tělíska zastávají hormony, které bereš.
Děkuju holky. Já měla v květnu 1ivf to se nepovedlo, tak jsem to teď riskla do dvojek
![]()
Tak jsem dnes 9 den po ket a test negativní,tak nevím jestli to nedrží ustrous. Test by už něco ukázal kdyby se to povedlo ![]()
@Gabushka123 Samozřejmě to drží utrogestan. Dokud ho užíváš nedostaneš menzes.Mě ale v caru jasně říkali testovat až 14 dní po ketu.
Před 2 měsíci jsem měla stejné dávkování a dostal jsem to i přes utrogestan ![]()
Chci se zeptat
pokud je iui prováděno v přirozeném cyklu a dostanu pouze injekci ovitrelle, tak mě zajímá, jestli opravdu proběhne ovulace za nějakým cca 36 hodin ( zda je to přesně takhle řízené) nebo může nastat ovulace samovolně třeba hodinu po ovitrelle ( ale přitom ovulaci nemá na svědomí) díky za zkušenosti ![]()
@Jessica4 ze zkušenosti můžu napsat, že mě nastala ovulace ještě před píchnutím ovitrelle. V ten den jsem měla utz ráno (10 DC, folikul 20 mm), odpoledne ovulační bolesti, večer píchnuto ovitrelle. Další den na iui potvrzen prasklý folikul, takže píchnutí ovitrelle bylo vlastně zbytečné. IUI se ale stihlo, jelikož má vajíčko životnost 24 hodin.
Není to tak jednoduchý proces, tělo je tělo, a nějaké injekce jsou mu někdy šumák ![]()
Znám ale pár, kterému to vyšlo na minutu přesně - píchnutí ovitrelle, čas prasknutí folikulu dle dr + plánovaný styk.