Ovoce 2x denně?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
ovoce 2x denně?
Ahoj holky, potřebovala bych poradit.
Malou 7m kojím, málo přibírala, tak jedeme od 5. měsíce příkrmy. Teda jedeme
snažím se jí to dávat, poslední týden mě konečně vzala na milost a něco sní. Jde o to, že mi doktorka kvůli tomu nepřibírání řekla, ať dávám dopoledne a odpoledne ovoce a k obědu masozeleninu. Dneska jsme byly na převážení a konečně se váha srovnala. No a prý jí mám přestat dávat to ovoce 2× denně - co ale místo toho? K obědu budu dál dávat masozeleninu, k dopolední svačině to ovoce. Ale co odpoledne?
Děkuji za rady, snad můj dotaz není moc stupidní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V tomhle věku začínal kluk s jogurtem k dopolední svačině, ovoce měl odpoledne (líp se v teple bralo ven na procházku)
- Citovat
- Upravit
Přesnídávku? Jsou i ze 100% ovoce. Nebo bílý jogurt a do toho rozmačkat banán nebo jiné o ovoce.
- Citovat
- Upravit
@AninkaCV To, co ti řekne doktorka, je jen doporučení, není tvou povinností se tím řídit a už vůbec ne do puntíku. Pokud ti malá jí ovoce a chutná jí to, klidně bych dávala ovoce 2× denně dál. Od 8. měsíce se můžou dávat jogurty, takže s nimi už můžeš pomalu taky začít, já jsem je synovi taky dávala dřív, hrozně se po nich sápal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusila byvh jogurt, nejstarsi bastil v pohode, prostredni mel srajdu, takze tam jsem jogurt odlozila a v tomto veku mel flasku UM, ale uz nebyl kojeny. Vzdyt pokzd snese jogurt, muzes ho dochucovat ovocem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za rady, tak ho zkusím. Je fakt, že 2× denně ovoce je asi moc - kvůli přebytku cukrů. A kupujete normální bílý, nějaký kvalitnější, třeba Hollandia?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AninkaCV Taky jsem pro jogurt, kupuju jakýkoliv bílý s obsahem tuku mezi 3-4% a bez sušeného mléka a škrobu. Kdyby se zavádění jogurtu neosvědčilo, doporučuju dávat pár lžiček do přesnídávky a postupně změnit poměr, až je z toho bílý jogurt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám Hollandii a taky Selský jogurt od Olmy (ten malé chutná víc než ta Hollandie) - ten má cca 4,4 % tuku a je takový krémovější a ne tak kyselý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klidně bych dávala ovoce 2× denně. Nevidím v tom problém. Můj malej taky má ovce 2× denně
Ale jogurtem taky nic nezkazíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevidím problém dávat ovoce 2 krát denně, dcera to tak někdy má.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit