Zelenina v páře

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21
19.4.15 09:55

Zelenina v páře

Ahoj maminky, prosím vás, když vaříte dítku zeleninu v páře, jakou dobu to tam necháváte? Vždy zeleninu nakrájím na malé kousky, tak si myslím, že se tím doba varu zkracuje, chci zachovat vitamíny, ale taky aby se mi to dobře uvařilo. Zatím jsem to nechávala až 20 minut, ale podle tchyně je to moc dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10726
19.4.15 10:02

Pardon, že se vtírnu a počkam si na odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
19.4.15 10:12

Jasné, doufám, že nám někdo odpoví :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
19.4.15 10:18

Já jsem vždycky prostě vidličkou testovala konzistenci a když byla taková, aby to šlo dobře mixovat, prohlásila jsem to za hotové. Čas fakt nevím. Aby bylo „dobře uvařené“ hlídám u masa, zelenina není jedovatá ani syrová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
19.4.15 10:24

Já dělám v páře hlavně brokolici a u té to poznám jednoduše. Je mnohem jasněji zelená, než na začátku (vyndat než začne „šednout“). U další zeleniny
co jsem kdy takhle dělala, zkouším vidličkou, když projede „jako máslem“ (= není téměř třeba tlačit ;) ), je hotovo :palec:.

• Citovat
  • Upravit
72725
19.4.15 11:18

@Zuzana80 já do té zeleniny vždy píchnu - když je měkká, jde ven :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
19.4.15 11:24

Když změkne, k čemu mi je přesná doba vaření, když to bude jako šutr? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
19.4.15 13:30

@Zuzana80 u každé zeleniny je to jinak, brokolice ti změkne mnohem rychleji než třeba mrkev. Taky záleží na velikosti kousků. Stejně jako ostatní, taky zkouším píchnout vidličkou nebo nožem. Ze začátku přikrmování jsem dělala úplně do měkka, aby s tím prcek neměl problém, teď už klidně i malinko tvrdší, když už má zuby a umí kousat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí