Špatné snášení příkrmů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
špatné snášení příkrmů
Ráda bych se zeptala na názor někoho jiného… Syn (6,5m) trpí od narození prdíky… Každý večer od 6 se kroutí jak žižala a řve… Nakonec mudr usoudila, že je alergický na bilkovini kravského mléka a máme nutrilon alergy care…
No ale zatím nic moc změna… Začali sme s příkrmy, ale po všem ma v noci ještě větší křeče..budí se, kroutí… Když mu dám přesnídavku tak ho do hodiny projede a má ji hned venku.. Vařím mu sama a dávam kvalitní olivový olej… Jen Jednou jsem koupila skleničkj od hami králika a malý se osypal a zjistila srm, ze tam byl celer…
Spapa i 190… Nebo ho prejidam? Ale kdyz uz nechce „rekne si“
Ma nekdo taky takove zkusenosti s prikrmy? U dcery sem totonezazila..ta snedla vse a bez proble. u…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kdyby byl syn o něco mladší, tak bych poradila změnu UM. Nám se syn po Nutrilonu kroutil úděsně, pak jsme přešli na jiné UM a do 2 dnů pohoda. Ale syn je na prdíky dost starý, už by tyto problémy mít neměl. Chtělo by to znova poradit se Dr., jestli neexistují ještě jiné takové nesnášenlivosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na prdíky už je dost velký
A z čeho mudr usoudila tu alergii, dělali mu testy? Co alergie na lepek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@shina A zkoušeli jste probiotika nebo už zmíněný fenyklový čaj? Nebo vyvařený kmín? Cokoliv jinýho?
Co se týče dávky, nevím. První mi nejedla a starší jsem taky dávala, dokud sama nedala najevo, že nechce. Kolik snědla jsem nikdy neměřila, ale jedla pěkně. Nikdy prdy neměla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@shina Z čeho doktorka usoudila, že je syn alergický BKM? Z testů z krve nebo to prostě plácla? Vydupej si opravdu testy a ne že bude doktorka zkoušet, co zabere!
Co se týče toho jídla, tak možná zkoušejte co nejméně alergenní potraviny - rýže, brambor, mrkev, a vždy jen po pár lžičkách.
Kojíš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@shina testy na abkm se dělají nejdriv po roce veku a i tak nejsou 100%. Kazdopadne prvni co, probiotika davas, treba bio gaiu? Tim bych zacla…ma jine priznaky pro abkm? Vyrazku, hlen/krev ve stolici, průjem? Pokud ne spise bych volila um anticolic. Dále bych doporučila i treba baby calm my ho používali taky myslim do 7m. Porce celkem vysoké, ale pokud si rekne…a urcite dávej pit fenyklový caj a mazala bych brisko pupikem. Pokud by toto vse nepomahalo chtela bych komplexnějsi vyšetření-krevní obraz atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se syn kroutil v noci kvůli prdům do 10 měsíců
Přes den dobrý, ale jak ležel, tak mu to nešlo ven.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty testy se můžou dělat i dřív, a neprůkazné jsou úplně stejně do roku jak od roku výše, dcerce ve 3 letech vyšly negativně a za půl roku pozitivně ![]()
Já jenom nechápu, že doktorka prostě jen tak usoudí, že je dítě alergické na bkm, příznaky a bolesti přetrvávají, ale ona to dále neřeší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S baby calm souhlasím, u nás ještě perfektně zabíral espumisan a jako nouzovka rektální rourka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím si, že pokud Vám syn špatně reaguje nejen na mléko, ale také na ovocné přesnidávky a zeleninu, tak probiotikama nic nezkazíte, ale prvním místě zpátky k Dr. Hlavně se nenechte odbýt, popřípadě vyzkoušejte jiného lékaře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Biogaia nepomohla (mely sme 2 lahvicky), po fenyklu jeste horsi, kmin to same… Prave, ze i ta mrkev s bramborem ho potrapila… :/ uz tak jsme spatne kakali..ted se to srovnalo, ale nechapu, ze po kazde presnidavce ma prujem ![]()
Testy nam nedela, ze jsou casto falesne…
Um sme meli uz dost… Pze ma maly i reflux..tak sem pridavala nutriton
Ale po zmene na sunar 2 se mi osypal…
M
@saadet priznaky akorat ty koliky, zadni ryma uz 5 mesicu, reflux a ted se mi i trochu osypal…ale dostali sme fenistil a zakaz chodit ven… Max pul hodky.. Sle to je nerealne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@shina no nevim zda je to opravdu abkm, ale pokud skutecne pak ma syn silné reakce a NAC je podle me „slabé“ chtelo by to spise neocat..jeste vice stepene…ale tim ze tak spatne snáší i ty presnidavky nevim uplne presne zda nehraje roli i treba dalsi alergie, ale pokud ma silnou abkm tak to muze byt vse k tomu. Reflux ma moje taky vim co je to za peklo..asi bych trvala na vyšetření na gastru a event. zkusit ten neocat. Na gastru by meli poradit vic. To bych si asi vydupala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@shina Chci sezeptat, jak to máte s příkrmy. Co vše již dáváte? Od kdy dáváte příkrmy. V příspěvku píšete že jí i přesnídávky - to jako ovocné? Ovoce by se mělo dávat později.
Není možné, že to má z rychlého nasazení příkrmů?
Jak dlouho máte zeleninové - masozeleninové příkrmy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit