11měsíční dítě nepije z lahve
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
11měsíční dítě nepije z lahve
Ahoj maminky, už jsem zoufalá. Mám 11měsíčního chlapečka, je kojený, s příkrmy jsme začli od 7 měsíců. Syn ale odmítá veškeré tekutiny krom MM. Z lahvičky ani hrníčku pít nechce, ani odstříkané MM, čaj, vodu, prostě vůbec nic. Nejdříve mi to přišlo, že neví jak na to, že neví jak se napít, pak ale když už si potáhnul, tak místo, aby to polykal, tak to plive všechno ven
Můžete mi prosím někdo poradit, co s tím? Po lžičkách dávání je prostě na prd, když musí za den vypít určité množství tekutin, tak bych to po lžičkách do něj musela rvát snad celý den v kuse ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@kikiet Tak když je kojený, tak nemá potřebu jiných tekutin. Syn se víc rozpil až po odstavení a ještě víc po zrušení UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NIC. Měla jsem to u obou dětí stejně. Při kojení nic pít nechtěly. Nic a z ničeho. Dcera začala pít po roce, když se odstavila a syn někdy kolem 14m, toho tedy ještě kojím, ale už něco málo vypije.
Nabízej, ale nenuť ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ho právě už přes den kojit moc nechci, chci ho kojit jen večer, v noci a ráno (stejně jak jsem to měla u první dcerky). Chci se vyhnout toho, abych jej nemusela kojit na veřejnosti, tak velké dítě. Jenže si říkám, že přece přes den musí taky něco pít ne? Zkoušela jsem ho nechat v noci vyhladovět a dát mu MM z lahvičky, ale prostě řev jak blázen
Když jsem o tom řekla dr, čučela na mě jak na blázna, co si asi vymýšli ![]()
Odstavovat úplně se mi kvůli toho nechce. Jsem ráda, že kojím a nemusím za mlíko utrácet šílené peníze. To mu raději za to, co tím ušetřím něco koupím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak holky děkuji. Dcerka mi právě pila hrozně moc, tak mě to vylekalo. Někteří mě straší, že pokud nebude pít přes den, tak za chvilku až se oteplí skončí na kapačkách dehydratovaný… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
KLííííd, dítě není hloupé, aby samo sebe trápilo žízní
syn taky nepil
flašku kousal, zkoušela jsem různé typy a různě velké dírky, mám doma asi 3 různé hrníčky tekoucí i netekoucí ![]()
Pořádně začal pít, až když už hodně jedl a kojila jsem méněkrát za den.
A první flaška kterou byl ochoten vzít na milost byl hrneček NUBY z DM, má takové měkké široké pítko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@subsomi Jo, Nuby měla dcera taky
Syn vzal na milost zase hrnek od NUK, taky z DM ![]()
@kikiet nebála bych se, až bude mít žízeň, tak pít bude
jinak syn měla asi měsíc ten hrnek NUK a během toho měsíce se naučil krásně pít z normálního hrnku
A zkoušela jsi třeba lahev od Jupíka/Kubíka nebo nevim, co to je, jak to má cucák?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kikiet píše:
Ahoj maminky, už jsem zoufalá. Mám 11měsíčního chlapečka, je kojený, s příkrmy jsme začli od 7 měsíců. Syn ale odmítá veškeré tekutiny krom MM. Z lahvičky ani hrníčku pít nechce, ani odstříkané MM, čaj, vodu, prostě vůbec nic. Nejdříve mi to přišlo, že neví jak na to, že neví jak se napít, pak ale když už si potáhnul, tak místo, aby to polykal, tak to plive všechno venMůžete mi prosím někdo poradit, co s tím? Po lžičkách dávání je prostě na prd, když musí za den vypít určité množství tekutin, tak bych to po lžičkách do něj musela rvát snad celý den v kuse
Ahoj, nas rocnak je taky kojeny a taky pit nechce, puvodne jsem si myslela, ze to neumi, ale sam me presvedcil o opaku, kdyz se mu podarilo ze stolku drapnout sklenicku s limonadou, to to neplival, ale polknul. Vodu a caj nechce, tak to nehrotim a rikam si, ze az se odstavi, bude snad pit normalne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@atominnka
mám dvojčata a dcera byla v tomto bez problémů, vzala jakoukoliv flašku a pila i čistou vodu a nedělala u toho caviky
ale syn
stejné jídlo, stejně kojen, stejné flašky se stejným pitím a nic nechtěl
až teda ten NUBY
No, ale nyní (mají 2,5 roku) vypije dcera asi 2× tolik co syn
sny už pije tak nějak v normě
ale dceru pití fakt baví
naštěstí teda pije i čistou vodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kikiet dej mu párkrát denně pár lžiček, zkus i stříkačku z Nurofenu nebo Panadolu… nebo nějakou takovou.. to by ho mohlo bavit.
Mám dvouleťáka, taky nechce pít… kojím po obědě a k večeru - to má už asi po celodenním nepití žizeň… dopoledne něco vypije, ale taky ho musím dost nutit… když měl těch 11m, tak byl jen lžičkovaný… nechtěl pít nic a z ničeho.
Léto teď neřeš, do léta je daleko… nabízej strouhaná jablka, polévky, to jsou také tekutiny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit