11měsíční dítě nepije z lahve

22
9.4.15 11:58

11měsíční dítě nepije z lahve

Ahoj maminky, už jsem zoufalá. Mám 11měsíčního chlapečka, je kojený, s příkrmy jsme začli od 7 měsíců. Syn ale odmítá veškeré tekutiny krom MM. Z lahvičky ani hrníčku pít nechce, ani odstříkané MM, čaj, vodu, prostě vůbec nic. Nejdříve mi to přišlo, že neví jak na to, že neví jak se napít, pak ale když už si potáhnul, tak místo, aby to polykal, tak to plive všechno ven :-( Můžete mi prosím někdo poradit, co s tím? Po lžičkách dávání je prostě na prd, když musí za den vypít určité množství tekutin, tak bych to po lžičkách do něj musela rvát snad celý den v kuse :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
9.4.15 12:04

@kikiet Tak když je kojený, tak nemá potřebu jiných tekutin. Syn se víc rozpil až po odstavení a ještě víc po zrušení UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
9.4.15 12:11

NIC. Měla jsem to u obou dětí stejně. Při kojení nic pít nechtěly. Nic a z ničeho. Dcera začala pít po roce, když se odstavila a syn někdy kolem 14m, toho tedy ještě kojím, ale už něco málo vypije.
Nabízej, ale nenuť ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
9.4.15 12:16

Já ho právě už přes den kojit moc nechci, chci ho kojit jen večer, v noci a ráno (stejně jak jsem to měla u první dcerky). Chci se vyhnout toho, abych jej nemusela kojit na veřejnosti, tak velké dítě. Jenže si říkám, že přece přes den musí taky něco pít ne? Zkoušela jsem ho nechat v noci vyhladovět a dát mu MM z lahvičky, ale prostě řev jak blázen :-( Když jsem o tom řekla dr, čučela na mě jak na blázna, co si asi vymýšli :cert:
Odstavovat úplně se mi kvůli toho nechce. Jsem ráda, že kojím a nemusím za mlíko utrácet šílené peníze. To mu raději za to, co tím ušetřím něco koupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
9.4.15 12:19

Jinak holky děkuji. Dcerka mi právě pila hrozně moc, tak mě to vylekalo. Někteří mě straší, že pokud nebude pít přes den, tak za chvilku až se oteplí skončí na kapačkách dehydratovaný… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
9.4.15 12:19

KLííííd, dítě není hloupé, aby samo sebe trápilo žízní :think: syn taky nepil :roll: flašku kousal, zkoušela jsem různé typy a různě velké dírky, mám doma asi 3 různé hrníčky tekoucí i netekoucí :roll:
Pořádně začal pít, až když už hodně jedl a kojila jsem méněkrát za den.
A první flaška kterou byl ochoten vzít na milost byl hrneček NUBY z DM, má takové měkké široké pítko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
9.4.15 12:32

@subsomi Jo, Nuby měla dcera taky :-) Syn vzal na milost zase hrnek od NUK, taky z DM ;)
@kikiet nebála bych se, až bude mít žízeň, tak pít bude ;) jinak syn měla asi měsíc ten hrnek NUK a během toho měsíce se naučil krásně pít z normálního hrnku ;) A zkoušela jsi třeba lahev od Jupíka/Kubíka nebo nevim, co to je, jak to má cucák?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
9.4.15 12:39
@kikiet píše:
Ahoj maminky, už jsem zoufalá. Mám 11měsíčního chlapečka, je kojený, s příkrmy jsme začli od 7 měsíců. Syn ale odmítá veškeré tekutiny krom MM. Z lahvičky ani hrníčku pít nechce, ani odstříkané MM, čaj, vodu, prostě vůbec nic. Nejdříve mi to přišlo, že neví jak na to, že neví jak se napít, pak ale když už si potáhnul, tak místo, aby to polykal, tak to plive všechno ven :-( Můžete mi prosím někdo poradit, co s tím? Po lžičkách dávání je prostě na prd, když musí za den vypít určité množství tekutin, tak bych to po lžičkách do něj musela rvát snad celý den v kuse :-(

Ahoj, nas rocnak je taky kojeny a taky pit nechce, puvodne jsem si myslela, ze to neumi, ale sam me presvedcil o opaku, kdyz se mu podarilo ze stolku drapnout sklenicku s limonadou, to to neplival, ale polknul. Vodu a caj nechce, tak to nehrotim a rikam si, ze az se odstavi, bude snad pit normalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
9.4.15 12:48

@atominnka
mám dvojčata a dcera byla v tomto bez problémů, vzala jakoukoliv flašku a pila i čistou vodu a nedělala u toho caviky :roll: ale syn :zed: :zed: :zed: :zed: stejné jídlo, stejně kojen, stejné flašky se stejným pitím a nic nechtěl :roll: až teda ten NUBY

No, ale nyní (mají 2,5 roku) vypije dcera asi 2× tolik co syn :think: sny už pije tak nějak v normě :think: ale dceru pití fakt baví 8o naštěstí teda pije i čistou vodu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.15 13:19

Také bych mu už nic nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
9.4.15 13:53

@kikiet dej mu párkrát denně pár lžiček, zkus i stříkačku z Nurofenu nebo Panadolu… nebo nějakou takovou.. to by ho mohlo bavit.

Mám dvouleťáka, taky nechce pít… kojím po obědě a k večeru - to má už asi po celodenním nepití žizeň… dopoledne něco vypije, ale taky ho musím dost nutit… když měl těch 11m, tak byl jen lžičkovaný… nechtěl pít nic a z ničeho.

Léto teď neřeš, do léta je daleko… nabízej strouhaná jablka, polévky, to jsou také tekutiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí