Odmítání UM už, nevím co s tím
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
odmítání UM už nevím co s tím
Ahoj holky,
už si opravdu nevím rady a jsem z toho vážně nešťastná.
Jsou nám 4 měsíce, od 2,5 měsíce jsme na UM, ale dcera prostě bojkotuje, jak dříve to kojení tak i UM už jsem i zkoušela různé druhy, lahvičky máme snad všechny značky. Ale opravdu stěží do ní dostanu 120 ml alespoň 2× denně jinak vypije tak 60ml - 80ml.
Včera jsem jí zkusila dát poprvé lžičku mrkve a vypadalo to, že by jí snad i mohla chutnat, ale nebudu se radovat předčasně. Z mrkve mi stejně moc nepřibere. Předtím přibírala hezky, ale teď na té váze nějak stojí
Měla jste to některé taky tak? Jsem bezradná a když se s ní peru každé tři hodiny u pití tak mám opravdu už nervy v kýblu…
Zajímavé je, že nevypadá na to, že by měla hlad, v noci kdybych jí nevzbudila, aby aspoň něco vypila asi by spala až do rána a prostě žádný stres, že má prázdný žaludek.
Budu ráda za všechny zkušenosti a případně i rady. Moc děkuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A co třeba pít po 4h? A nebo jí to stačí? Kolik váží a kolik ti vypije za 24H?
EDIT: POkud přibírá, nechala bych ji spát v noci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pije 6× za 24h. Vypije tak 650ml, ale to možná i přeháním.. Měří 63 cm váží 6 750g přibírala hodně, teď ale tak 14 dní skoro nic
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Natalka123 A zkoušela jsi krmit po těch 4 hod, já tak jednu dobu krmit musela protože jinak pij jednou 120 podruhý 30 a jak jsem najeli na 4h tak si těch 120 pokaždé vypil… a to mám podobně velké dítě v 9m
Je teda delší, ale možná lehčí
A v noci klidně nechej spát, ale je to na tobě, jak to cítíš, já taky jednou v noci budila, dokud jsem jakš takš neměla pocit, že ve dne jí hezky, a dokud jsem na to měla sílu.
Ale zahoď paniku, přibírá hezky, a ono nejde aby furt tolik přibírala
už se to zpomalí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Natalka123 muj nejmladší taky vypil nejvíc tak 90 ml prostě mu to stačilo. Ja jsem od 4 měsíce dávala kaši ryzovou mléčnou ta mu chutnala a je v tom taky mléko. Dávala jsem mu jí do láhve.
- Citovat
- Upravit
Zkusím to tedy po těch 4 hodinách. Děkuji.
Já jsem opravdu dneska úplně vyřízená, do toho je ještě protivná když jí dám spát. Dnes bychom měli jít na očkování 1.dávku tak to si taky ještě asi užiju. Asi vyskočim z balkónu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Natalka123 Tak moje děti na 4 měsících vypily zhruba to co popisuješ - a pozor - pily jen 4× denně - dřív jak po 4 hodinách něchtěly a spaly celou noc. Drž se!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Natalka123 takový období jsme měli nedávno
už jsem fakt nevěděla co s ní
malá odmalička pije míň, jsem ráda, když do ní dostanu 120 ml po 3 hodinách, je jí 5 měsíců, ale nedavno mi začala dělat, že vypila tak 60 ml a pak už nechtěla, za další 3 hodiny jsem jí dala najíst a ona nechtěla
ječela když jsem jí to nutila, tak jsem jí to nedala až když řvala hlady, to vypila zase 60 ml a takhle pořád
už jsem z toho byla na prášky
samo to přestalo, ze dne na den jako to začalo
prostě za ten týden vyhladověla a teď zase pije 120 po 3 hodinách
zatím to neřeš a počkej ten týden, jestli se něco nezmění
taky jí strašně chutná rýžové mlíčko s kaší od Hami
toho vypije naráz 210 ml
je to hotové, jenom se to ohřeje a jí to fakt šmakuje
hlavně jí to ani nezabetonovává, kadí po něm pěkně
ale dávám jí to jenom občas
jednou za týden ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně s tím pitím takhle blbne dá se říct pořád. Jeden den pije, druhý den i kdybych jí to lila přímo do krku nic nevypije. Vždycky jsem si říkala, že se jedná o nějaký ten spurt nebo tak něco, ale to bychom ho měli každý týden. Bojím se, že jí tím k tomu pití udělám akorát ještě větší odpor, když to do ní třeba cpu, ale kolikrát se nedá prostě nic jiného dělat. Kope okolo sebe nohama, rukama hlavu je schopná si vykroutit a mlíko plive.
Víc tím sunarem krmim záchod do kterého liju zbytky než malou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Natalka123 a nezkoušela si změnu UM? My jsme byli na začátku na Hippu, ale pak ho moc nechtěla a hlavně jí po něm dost bolelo bříško, přešli jsme na Hami a je v pohodě, prdí od tý doby krásně
ale taky mi kolikrát připadá, že toho mlíka víc vyleju než ona vypije
a nebo fakt vyzkoušej tu kaši od Hami
hodně lidí s ní má dobré zkušenosti a já taky
tu vycucne ani neví jak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Natalka123 a taky mě napadlo dáváš jí čaj? Naše má kolikrát jenom žízeň, mlíko taky plive a čaj vypije a je klid
máme ten instantní fenyklový od sunárku a moc jí šmakuje
ty pytlíkové čaje vůbec nechtěla a hlavně byli strašně neekonomický, vypije tak 50 ml za den a zbytek jsem vylívala a teď udělám jenom těch 50 ml ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čaj mi taky nechce snažím se jí dát alespoň jednou denně vodu, ale dá tak 20ml maximálně.
Já doufám, že alespoň ty příkrmy jí třeba začnou chutnat. Nejdřív jsme dávali Bebu a protože to nechtěla přešli jsme na Sunar, poradila mi to doktorka, že je to sladký a dětem chutná, ale žádný velký úspěch jsme s tím taky neudělali. Tu kaši asi nejspíš zkusím. Uvidím, jak to bude pokračovat a když tak jí koupím. Chtěla jsem jí nejdřív naučit na tu zeleninku, ale uvidíme.
A ještě se chci zeptat, jaké máte zkušenosti s očkováním Hexa vakcínou, 1. dávka? Měli miminka nějaké hrozné horečky, nebo tak něco? Hrozně se toho bojím. Jo a někde jsem četla, že by potom neměli tak 14 dní chodit mezi lidi atd.. je to pravda?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Natalka123 Jo a ještě jeden postřeh - naši prcci začali lépe jíst příkrmy i pít mlíčko s přechodem na mléko 2 v 6 měsících, které je „hladovější“. Prostě tvé malé to mlíčko stačí, ale chápu, že to hodně dere nervy, když se dítě vzteká u jídla. Manžel mě vždycky uklidňoval, že to je prostě takové období, ale já jsem byla vždycky nas… do běla.
Jo a omlouvám se, jsem si uvědomila, že jsem na těch 4 měsících ještě kojila, ale zas takový množstevní zázrak to pravděpodobně nebyl.
Příspěvek upraven 14.04.15 v 11:26
- načítám...
- Citovat
- Zmínit