Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla bych se zeptat od kdy se počítá menstruace? Ode dne špinění nebo přímo krvácení?
Další otázku trochu rozvedu snad me pochopíte… Pokud se počítá MS ode dne krvácení tak je to 4.11.2014 a cyklus byl tedy 31.dni a podle kalkulačky ovulace vychazela na někdy okolo 22.11.2014 jenže jsem si uz od 17. dělala ovulační testy a bud tam byla testovací čárka hodně slabší nebo zadna.. BT se dodnes pohybuje okolo 36,6 stupně…pokračovala jsem tedy v testování a az 28.11. se obevily dve jasne čárky, takže jsem pocitala s ovulaci do 24.hod.i ovul. bolesti byly a jsou na jedné straně podbřišku…tak jsme se pokoušeli o mimi ale dnes jsem začla krvácet, prvne tmave hněda a už jasne cervena krev..ne moc ale ano. Mohla bych otěhotnět i když krvacim? Ptz pokud se to počítá ode dne špinění tak by to svedcilo menstruaci a ovulace bud nebyla…nebo jsem ji propasla… nejak se v tom nevyznám…tak dekuji za odpověďi…
A mas nekde ulozeny graf? Po ovulaci by ti mela teplota stoupnout a v den ms zas klesnout.
@Verun83 graf nemám, já to jen sleduji každý den ráno po probuzení si tu teplotu měřím… a po ovulaci hned nebo třeba až za dvaa tři dny?
@JayLee aha, tak to tedy znamená, že ovulace mohla přijíd až takto pozdě? to krvácení je zase slabší, tak já už nevím…
ale pravý asi vaječník…bolí teda pekelně…
@JayLee jj tak snad… už pul roku to sleduji, merim a testuji a vždycky tak v polovině cyklu byla ovu…a mimco pořád nikde…
tak jsem se lekla snad zbytecne… ale dekuji za nazory ![]()
Ovulace je posledni den nizke teploty, jakmile vzroste a drzi se vys nez predchozi dny, tak ovu uz probehla.
A ještě dotaz… i když byl test se dvěma // mohl byt cyklus anovulacni…tedy asi ani ta teplota nestoupne…?
Ano, test pouze detekuje hormon, ale to jestli dojde k samotne ovulaci nezaruci, proto je i lepsi ridit se teplotou.
No, nestoupla, ta pptvora se poradne rozjela takže z toho nic nebude..
tak díky za odpovědi
Mě by zajímalo, jak je to s krvácením.
Asi tak dva dny před ovulací jsem ho měla. Nijak si dny ovulace nepočítám, ale podle dr. je asi v tom termínu. Nebo to může být od čípku? Poranění po sexu jsem žádný neměla, milovali jsme se jeden den, pak druhý pauza a pak zas další.
Bude to pravděpodobně ovulační krvácení, ale jistě ti to potvrdí jen doktor
@elinka90 píše:
Bude to pravděpodobně ovulační krvácení, ale jistě ti to potvrdí jen doktor
Takže by to mohl být den ovulace? Mám to takhle každý měsíc.
Asi jo. Zkus si koupit ovulační testy. Já krvácela den po ovulaci
@elinka90 píše:
Asi jo. Zkus si koupit ovulační testy. Já krvácela den po ovulaci
Díky za radu. Tak asi další měsíc. Zatím jsem moc nechtěla ovul. testy kupovat.