Cysta plná krve

25
19.11.14 20:41

cysta plná krve

Dobrý den holky, chtěla bych se zeptat jestli někdo nemá zkušenost nebo znalosti s cystou, která je naplněna krví. Mám zavedenou Mirénu od června, od té doby jsem měla už 2 cysty, ale naplněny čirou tekutinou. Při prasknutí to dost bolelo, ale vždy to do půlhodinky odeznělo a zmizelo. Ale dnes jsem se na kontrole dozvěděla že mám další 5cm velkou ale plnou krve. Doktorka se netvářila zrovna „normálně“ jako při těch prvních dvou, ale i přesto řekla, že mě chce za měsíc vidět. Ted mám strach, neměla mě poslat na tu laparaskopii? Nebo cysta naplněná krví je běžná věc a nemusím se bát? Díky za jakoukoliv odpověd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
KackaDoup
19.11.14 20:45
  • Citovat
  • Upravit
1004
19.11.14 20:53

Ahoj, no težko takhle hodnotit, ale měla jsem cystu, větší než sám vaječník plnou krve a byla jsem zavřená v nemocnici dokud jí nevymysleli jak jí vyoperovat, tehdy mi tvrdili, že blbý pohyb by mohl způsobit prasknutí a nebezpečný krvácení do dutiny břišní, ale myslím že záleží na tom jak je velká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
19.11.14 21:08

Mám jí 5cm. Mám strach že mi praskne. Nechápu proč, když to ta lékařka zjistí, tak neodešle na laparo. Proč čekat další měsíc. Je tu někdo kdo má zkušenost a praskla mu cysta naplněná krví? dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
19.11.14 21:14

@patapuf Zkušenost s cystou naplněnou krví nemám, ale momentálně jsem ve fázi čekání na další kontrolu, kde dr. rozhodne, jestli mi zkusí dát nějaké léky a jestli ani ty nezaberou, tak bude muset Mirena ven. Mám ji necelé dva roky. Cysty nemám tak velké (4,5cm a druhá 3,7cm) a mám „zakázaný“ aerobic, namáhavou činnost apod., aby mi právě nepraskly (divné, když doteď mi vždy všechny celkem bez problémů praskly) :nevim: Takže radu nějak nemám, pokud praskne, jednoznačně to poznáš a v tu chvíli bych možná i raději volala sanitu…pro jistotu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
20.11.14 08:08

Myslím, že přesně tak to taky ta doktorka myslela. Říkala pokud praskne a bolest bude trvat déle jak půl hodiny jedte k doktorovi. Ale proč riskovat? a taky nemůžu dělat rychlé pohyby nebo cvičit. To jako nebudu moct celých 5let co budu mít mirénu? Mám jí jen půl roku, za tu dobu už 3 cysty, ale dost uvažuji že si ji nechám vyndat. už v tom nevidím žádnou výhodu, jedinou výhodu co jsem v tom viděla byla ta že nebudu menstruovat a právě proto se mi ale tvoří cysty, které namají ani jak každý měsíc s menstruací odejít. Bylo to unáhlený ale co se dá dělat, člověk přijde v životě o víc než o blbých 6.000,– Nikdy jsem žádnou cystu v životě neměla nebo aspon o ní nevím, tak věřím že s mirénou tento problém odejde. a budu se zase moct normálně pohybovat, cvičit nebo běhat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
20.11.14 10:11

Mě teda dr. nechtěla pustit s krevní cystou ani z ordinace a chtěla volat rovnou rychlou. Je ale fakt, že já už měla cystu naprasklou a v břišní dutině bylo trochu volné tekutiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.14 20:24

Me ji hned operovali, prave proto, ze byla plna krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.5.17 12:13

@patapuf dobrý den tak jak jste teda dopadla? Praskla vám? Nebo se zcvrkla? Mám ten samy problém, dnes mi našli cystu asi 5 cm velkou naplněnou krvi, zatím není nutná operace. Mám podezření i na endometriozu, mám z toho všeho strach-je mi 21 let a boojim ze, ze s takovým a problemama nebudu moct mít mimi. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
16.5.18 21:42

Ahoj holky, dneska mi doktor našel cystu ssi 3,5 Cm naplněnou krvi, ale říkal ze by měla při menstruaci sama “odejít” mate s tím zkusenosti? Děkuji 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí