Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den holky, chtěla bych se zeptat jestli někdo nemá zkušenost nebo znalosti s cystou, která je naplněna krví. Mám zavedenou Mirénu od června, od té doby jsem měla už 2 cysty, ale naplněny čirou tekutinou. Při prasknutí to dost bolelo, ale vždy to do půlhodinky odeznělo a zmizelo. Ale dnes jsem se na kontrole dozvěděla že mám další 5cm velkou ale plnou krve. Doktorka se netvářila zrovna „normálně“ jako při těch prvních dvou, ale i přesto řekla, že mě chce za měsíc vidět. Ted mám strach, neměla mě poslat na tu laparaskopii? Nebo cysta naplněná krví je běžná věc a nemusím se bát? Díky za jakoukoliv odpověd.
Ahoj, no težko takhle hodnotit, ale měla jsem cystu, větší než sám vaječník plnou krve a byla jsem zavřená v nemocnici dokud jí nevymysleli jak jí vyoperovat, tehdy mi tvrdili, že blbý pohyb by mohl způsobit prasknutí a nebezpečný krvácení do dutiny břišní, ale myslím že záleží na tom jak je velká
Mám jí 5cm. Mám strach že mi praskne. Nechápu proč, když to ta lékařka zjistí, tak neodešle na laparo. Proč čekat další měsíc. Je tu někdo kdo má zkušenost a praskla mu cysta naplněná krví? dík
@patapuf Zkušenost s cystou naplněnou krví nemám, ale momentálně jsem ve fázi čekání na další kontrolu, kde dr. rozhodne, jestli mi zkusí dát nějaké léky a jestli ani ty nezaberou, tak bude muset Mirena ven. Mám ji necelé dva roky. Cysty nemám tak velké (4,5cm a druhá 3,7cm) a mám „zakázaný“ aerobic, namáhavou činnost apod., aby mi právě nepraskly (divné, když doteď mi vždy všechny celkem bez problémů praskly)
Takže radu nějak nemám, pokud praskne, jednoznačně to poznáš a v tu chvíli bych možná i raději volala sanitu…pro jistotu ![]()
Myslím, že přesně tak to taky ta doktorka myslela. Říkala pokud praskne a bolest bude trvat déle jak půl hodiny jedte k doktorovi. Ale proč riskovat? a taky nemůžu dělat rychlé pohyby nebo cvičit. To jako nebudu moct celých 5let co budu mít mirénu? Mám jí jen půl roku, za tu dobu už 3 cysty, ale dost uvažuji že si ji nechám vyndat. už v tom nevidím žádnou výhodu, jedinou výhodu co jsem v tom viděla byla ta že nebudu menstruovat a právě proto se mi ale tvoří cysty, které namají ani jak každý měsíc s menstruací odejít. Bylo to unáhlený ale co se dá dělat, člověk přijde v životě o víc než o blbých 6.000,– Nikdy jsem žádnou cystu v životě neměla nebo aspon o ní nevím, tak věřím že s mirénou tento problém odejde. a budu se zase moct normálně pohybovat, cvičit nebo běhat…
Mě teda dr. nechtěla pustit s krevní cystou ani z ordinace a chtěla volat rovnou rychlou. Je ale fakt, že já už měla cystu naprasklou a v břišní dutině bylo trochu volné tekutiny.
@patapuf dobrý den tak jak jste teda dopadla? Praskla vám? Nebo se zcvrkla? Mám ten samy problém, dnes mi našli cystu asi 5 cm velkou naplněnou krvi, zatím není nutná operace. Mám podezření i na endometriozu, mám z toho všeho strach-je mi 21 let a boojim ze, ze s takovým a problemama nebudu moct mít mimi. ![]()
Ahoj holky, dneska mi doktor našel cystu ssi 3,5 Cm naplněnou krvi, ale říkal ze by měla při menstruaci sama “odejít” mate s tím zkusenosti? Děkuji ![]()