Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, snažíme se o dítě, a dělám si ovulační testy, odchytla jsem to takto jak je na obrázku, podle mě jsou čárky stejně silné, a v ten den jsme spolu spali. Den poté nic nebylo, jelikož máme už jedno dítě a byly jsme unavení, a dnes už čárka na ovulační testu dosti slábne.
Má otázka zní, je nějaká šance že se to povede první den, kdy jsem odchytla ovulaci? Nebo můžeme pokoušet i dnes? Někde jsem četla, že od pozitivního testu se ovulace dostaví do dvou dnů, ale mate mě to, že teď už čárka na testu slábne, tak jestli i tak je šance.
Děkuji za odpověď a radu. ☀️
Ono to ukazuje 24-48 hodin dopredu, takze sance je…a jelikoz ja ty testy beru jako orientacni, klido bych do toho sla dnes znova…jestli mate chut, rozhodne tim. nemate co zkazit ![]()
A vy na to dítě nějak spěcháte? Není lepší tomu dát volný průběh, než se stresovat nějakým testováním? Vidím to i v okolí, že jakmile se začli “snažit” a dostalo se jim to do hlavy, zabralo to mnohem víc času. Sama jedno dítě mám a otěhotněla jsem znovu rychle (i přes absenci MS a nízkou sliznici, kojím), přikládám to hlavně tomu, že jsme se prostě nesnažili a užívali si jeden druhého.
Pokud na to netlačíte, je to fakt nejlepší cesta.
Přijde mi i škoda řešit “mám mít sex”? Protože ovulace. Tak ho prostě mějte, protože chcete ![]()
Hodně štěstí ![]()
Mam opačnou zkušenost. S volným prubehem jsme netrefili ovulaci několik měsíců, pak jsem si udělala test, abych tedy alespoň věděla, kdy ta ovulace v měsíci je a podařilo se hned. Sex jsme měli v den pozitivního testu a pak obden, prostě normálně jak jsme byli zvyklí. To samé u druhého těhotenství, ovulační test a hned těhotenství.
@beruska9 děkuji moc, sice kvuki práci manžela už na to nedošlo a dnes už je asi hodně pozdě, tak budeme doufat že se podaří z toho dne, kdy byl pozitivní test
spermie prý pár dní vydrží, tak budeme doufat ![]()
@Suelinda Nespěcháme, ale měla sem to tak i u prvního, když jsme se nijak nesnažily tak to nešlo, a vyšlo to za pár měsíců až když sem začala dělat Ovu testy, jenže kvůli práci manžela a starosti o první dítě, na to proste někdy není energie, a pak když zjistím že mam negativní těhu test, tak jsme každý měsíc akorát zklamani že to nevyšlo
tak proto to tak hrotime, opravdu dlouhou dobu už jsme tomu dali že jsme to nijak nehlidali a nevyšlo to. Tak doufms že ty ovu testy aspoň pomůžou ![]()
@Nefesh taky jsme to tak měli, jak u prvního tak teď, jen jak sem psala paní výše, skrz manželovu práci a starost o první dítě na to není čas ani energie, tak právě jsme spolu spali v den pozitivního testu, a teď už ne
tak doufám že se zadaří s toho prvního dne, přece jen spermie pár dní vydrží, tak snad ![]()
Ahoj holky, myslela jsem že nejsilnější čárka je 13DC tudíž 6.8 a tak jsem 7.8 testovala naposledy, ale dnes jsem měla takové podivné křeče do podbřišku a kamarádka mi řekla ať ovu test zkusím znovu a dnes vyšel takto( poslední test)
vůbec tomu tedy nerozumím..
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, když jsem si hlídala ovulaci, a snažili jsme se, nebrala jsem před tím antikoncepci je možné ze otehotnim?
Mám 2 dny před MS a test stále negativní. A mám test který se muže dělat už 4 dny před očekávanou MS.
Zajímá mě jestli nemám ztrácet naději.