Ovulace a snaha o miminko

14
10.8.22 09:17

Ovulace a snaha o miminko

Dobrý den, snažíme se o dítě, a dělám si ovulační testy, odchytla jsem to takto jak je na obrázku, podle mě jsou čárky stejně silné, a v ten den jsme spolu spali. Den poté nic nebylo, jelikož máme už jedno dítě a byly jsme unavení, a dnes už čárka na ovulační testu dosti slábne.

Má otázka zní, je nějaká šance že se to povede první den, kdy jsem odchytla ovulaci? Nebo můžeme pokoušet i dnes? Někde jsem četla, že od pozitivního testu se ovulace dostaví do dvou dnů, ale mate mě to, že teď už čárka na testu slábne, tak jestli i tak je šance.

Děkuji za odpověď a radu. ☀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
10.8.22 10:15

Ono to ukazuje 24-48 hodin dopredu, takze sance je…a jelikoz ja ty testy beru jako orientacni, klido bych do toho sla dnes znova…jestli mate chut, rozhodne tim. nemate co zkazit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
10.8.22 10:16

A vy na to dítě nějak spěcháte? Není lepší tomu dát volný průběh, než se stresovat nějakým testováním? Vidím to i v okolí, že jakmile se začli “snažit” a dostalo se jim to do hlavy, zabralo to mnohem víc času. Sama jedno dítě mám a otěhotněla jsem znovu rychle (i přes absenci MS a nízkou sliznici, kojím), přikládám to hlavně tomu, že jsme se prostě nesnažili a užívali si jeden druhého.
Pokud na to netlačíte, je to fakt nejlepší cesta.
Přijde mi i škoda řešit “mám mít sex”? Protože ovulace. Tak ho prostě mějte, protože chcete :)
Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
10.8.22 10:59

Mam opačnou zkušenost. S volným prubehem jsme netrefili ovulaci několik měsíců, pak jsem si udělala test, abych tedy alespoň věděla, kdy ta ovulace v měsíci je a podařilo se hned. Sex jsme měli v den pozitivního testu a pak obden, prostě normálně jak jsme byli zvyklí. To samé u druhého těhotenství, ovulační test a hned těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
11.8.22 08:25

@beruska9 děkuji moc, sice kvuki práci manžela už na to nedošlo a dnes už je asi hodně pozdě, tak budeme doufat že se podaří z toho dne, kdy byl pozitivní test :hug: spermie prý pár dní vydrží, tak budeme doufat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
11.8.22 08:37

@Suelinda Nespěcháme, ale měla sem to tak i u prvního, když jsme se nijak nesnažily tak to nešlo, a vyšlo to za pár měsíců až když sem začala dělat Ovu testy, jenže kvůli práci manžela a starosti o první dítě, na to proste někdy není energie, a pak když zjistím že mam negativní těhu test, tak jsme každý měsíc akorát zklamani že to nevyšlo :,( tak proto to tak hrotime, opravdu dlouhou dobu už jsme tomu dali že jsme to nijak nehlidali a nevyšlo to. Tak doufms že ty ovu testy aspoň pomůžou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
11.8.22 08:39

@Nefesh taky jsme to tak měli, jak u prvního tak teď, jen jak sem psala paní výše, skrz manželovu práci a starost o první dítě na to není čas ani energie, tak právě jsme spolu spali v den pozitivního testu, a teď už ne :nevim: tak doufám že se zadaří s toho prvního dne, přece jen spermie pár dní vydrží, tak snad :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.8.22 17:11

Dotaz

Ahoj holky, myslela jsem že nejsilnější čárka je 13DC tudíž 6.8 a tak jsem 7.8 testovala naposledy, ale dnes jsem měla takové podivné křeče do podbřišku a kamarádka mi řekla ať ovu test zkusím znovu a dnes vyšel takto( poslední test) :nevim: vůbec tomu tedy nerozumím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.22 15:37

Snaha o miminko

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, když jsem si hlídala ovulaci, a snažili jsme se, nebrala jsem před tím antikoncepci je možné ze otehotnim?
Mám 2 dny před MS a test stále negativní. A mám test který se muže dělat už 4 dny před očekávanou MS.
Zajímá mě jestli nemám ztrácet naději.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital