Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pravděpodobně je to správně. Ale není to stopro, protože je tam příliš málo měření. Málo hodnot před ovulací.
@andelka83 děkuji,bohužel měření mi přišlo zbytečné před ovu, byl tam alkohol časté buzení..
@Kleryna před ovulací je to to nejdůležitější. Časté buzení problém v grafu dělat nemusí. Alkohol ano. Možná by stálo za to upravit životosprávu, když se snažíte.
@andelka83 to bylo mimořádně právě, většinou měřím poctivě. Slavili jsme narozky, ale do toho vám nic není 😁 🤗
@Kleryna není, ale taky to mám vyzkoušené. Co mi s teplotou hýbe a jak. Kolikrát si člověk něco i odpustí, když ví, že by mu to ztížilo vyhodnocení grafu a záleží mu na tom.
Já jsem si tam většinou teplotu zapsala, a k tomu poznámku, čím byla ovlivněna, a potom jsem ji nepočítala, nebo jsem ji úplně vynechala. Když jedna teplota chybí, dá se s tím pracovat. Ale před ovulací by mělo být naměřených teplot minimálně šest, radši víc. Aby se ty vyšší po ovulaci měly k čemu vztáhnout.
@andelka83 já už to mám vyzkoušené, už takto měřím dva roky. Ale bohužel jsem teď po revizi (zt)… Hlavně měřím po skončení ms, nikdy při..
@Kleryna jj, já jsem taky měřila až po. Ale když má člověk normální cykly, nebo neví jaký bude mít zrovna teď, tak je dobré měřit hned po skončení ms. Ty hodnoty tam pak chybí.
Ale já myslím, že to je dobře vyhodnocené i tak. Ten nárůst tam je velký.
Ahoj, přidávám se k příspěvku a chci se zeptat ohledně ovulace, vysadila jsem HA 2 měsíce zpátky, MS zatím přišla nejprve po 26 dnech, min. měsíc po 27 dnech. Ovulace bych řekla že proběhla ihned v obou cyklech, protože jsem měřila BT a měla jsem i hlen, bolesti a z testu to tak vypadalo taky. Tento měsíc je to ale divné, dle Fertility Friend mi vyhodil graf dnes, že ovu byla asi v pátek 3.5., tudíž 12DC, ale dle MS kalendáře mi to ukazuje na dnešek, jenže problém je v tom, že dle ovu testů je čárka slabá a ani jeden den nevypadal pozitivní.. Je pravda, že trochu flákám měření v přesný čas, občas prostě neměřím přesně, ale je to +- 1-2 hodiny jinak.
Tento měsíc ani nemám žádný hlen jako minulé měsíce, ale bolesti mám teď nějaké dlouhodobější, více dnů mě bolí bedra a podbřišek. Podbřišek a bedra mě asi dva dny bolela tak, že jsem sotva vstala z postele (potřebovala jsem hrozně na WC), minulý měsíc mě hodně bolelo jen v den ovulace - na boku, v podbřišku, tak jako jinak. Také víc chodím na malou na WC. Taky jsem v předchozích cyklech měla od menstruace do ovulace hodně bolestivé a citlivé bradavky, teď nic. Tak nevím, jestli třeba teď ovulace neproběhla? Nebo mohla proběhnout, ale příznaky mohu mít vždy jiné nebo žádné? Zatím poznávám své tělo, brala jsem HA 10 let a byla jsem smířená s tím, že MS nepřijde, ale přišla hned a vše vypadalo, že funguje, tak nechci dělat ukvapené závěry, ale nevyznám se v tom, proč jeden měsíc to je nějak a další jinak.. možná se tělo ještě srovnává, nechci plašit, stejně se zatím o mimi nesnažíme, ale doufala jsem, že pak zvládnu spolehlivě každý měsíc poznat co a jak. Předem děkuji za rady. ![]()
PS: Pro upřesnění - napadlo mě, jestli nemám spíš nějaký zánět nebo o foukla záda když mě bolí ta bedra a podbřišek, protože jsem byla venku a jednu dobu docela dost foukalo, jinak ale při močení nemám bolesti ani to nepálí, nesvědí, nic. ![]()
Nejčerstvější ovulační test vypadá takhle - 15DC, ale připadá mi, že takto bohužel vypadal skoro po celou dobu testování v tomto cyklu. Mám si dělat ovulační testy taky ve stejnou hodinu nebo je to jedno? Snažím se o to, aby to bylo podobné, ale taky mi to nevychází každý den..
Ten první mi přijde ok. Druhý nejasný. Je tam pokles, takže bych ovulaci za potvrzenou neměla. Testy taky nejsou zatím žádný jasně pozitivní.
Jinak mně tělo taky po ha nabehlo dobře, ale třetí cyklus byl anovulační. Je to normální.
@andelka83 Tak to mozna bude teď ten anovulační, ten druhý nejasný graf je právě v tomhle cyklu, kdy jsem zmatená jak z příznaků ovulace, tak z testů, tak z teploty. Doufám, že se to nějak srovná, jsem se radovala jak se tělo dostava do normálu..
A ten anovulační cyklus může být jak častý? Ovulaci řeším poprvé v životě, začala jsem zobat HA jak lentilky od 16, v tu dobu jsem ovulaci neřešila a asi ani neměla a pak celou dobu byla HA. ![]()
@mesicnikamen u běžné zdravé ženy je jeden anovulační cyklus za rok normální. Měř dál a uvidíš. Já už jsem v životě měla snad všechno. Cykly 29-43 dní, krátkou lf, špinění v druhé fázi, anovulační..
Ahoj holky, mam dotaz zacla jsem merit az tento mesic a meli jsme nechraneny sex sice jsme to vytahli drive ale furt byl nechraneny mimco chceme ale jsem po MT tak jsme to nechteli hnedka na primo ale kdyby se zadarilo tak budeme radi
Dnes jsem merila v 5:00 a mela jsem 36,2 a hned jsem usla probudila jsem se 7:30 a mela jsem uz 36,9 je to normalni? Nebo kterou hodnotu mam pocitat?
Jinak dam sem i muj graf
Ahoj, zakládám toto téma, protože u jiného na můj dotaz nikdo nereaguje…
Kdy myslíte že proběhla ovulace, je to vyznačené správně? Nebo byla jiný DC?
Děkuji