Ovulace při menstruaci

176
17.8.12 16:06

Ovulace při menstruaci.

Ahoj holky! Mam dotaz. Ne že by se to tykalo mě, ale jen mě to tak zajímá. Chtěla bych vědět zkušeností ostatních. Poku žena otěhotněla s prvním dítětem v době kdy menstruovala, znamená to že i z dalšima dětma otěhotní také v době menstruace??? Nebo se může stát, že po prvním dítěti cyklus ovulace se nějak může změnit??? Anebo i po porodu bude ovulace pořad ve stejných dnech. Předem díky za odpovědi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
17.8.12 16:17

Já měla po prvním porodu, když cyklus došel, tak poprvé v životě pravidelný cyklus, fakt jak hodinky. Takže už tehdy se pro mě něco změnilo.
Po druhém porodu naopak maximálně nepravidelný se pohyboval mezi 20-40dny :lol: Jediné, co u mě vždycky platilo bylo, že po ovulaci dorazila za 14dnů menstruace.

Ovulace při menstruaci je hodně neobvyklý jev, skoro se mi chce napsat raritní… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
17.8.12 16:42

Myslím, že cyklus se může hodně změnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.8.12 17:22

Myslím, že je divné nějak dlouhodoběji ovulovat během menstruace. To by ty cykly musely být třeba 18 dní…
Otázka je, jak ta žena zjistila, že otěhotněla při menstruaci? A co to znamená… Jako jestli měla sex předposlední den, kdy už jenom špiní, spermie pár dní vydrží…

Já před prvním dítětem pro jistotu neovulovala vůbec, po porodu pak aspoň někdy jo. Takže ty cykly a průběhy se fakt můžou hodně změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
17.8.12 18:52

Po pravdě - nevím, kdy a jak jsem měla ovulaci (nikdy jsem si ovulační test nemusela dělat), ale prvně jsem otěhnotněla první den menstruace (vím to naprosto jistě, protože to byl jediný pohlavní styk za ten měsíc) a teď podruhé to bylo 4. den menstruace. Ale jak to mám s ovulací tak nevím, protože jsme vždy splodili na první nechráněný styk :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
17.8.12 19:07

@tessika a kdo se ti narodil kluk či holka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
17.8.12 19:42

Holka, podle metříku, takže teorie o tom, že spermie počkaly na ovulaci by odpovídala. každopádně jsou dost silné, když odolají i menstruaci. docela mě pobavilo, že oba styky byly při menstruaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
20.8.12 09:26

Ahoj. Jj, narodila se mi holčička a snad za měsíc můžu napsat, co bude tohle druhé :). Holky a můžete mi to vysvětlit, jak to tedy funguje s tou ovulací, když jsem otěhotněla takhle při MS? Nějak se v tom nevyznám :oops:
Saroya: :lol: To chápu.. Prvně jsem byla dlouhodobě nemocná a když jsem se konečně uzdravila, tak jsme nějak nebyli schopní ještě týden počkat :mrgreen: (a aspoň že tak, třeba by za týden mimčo nebylo :) ) A teď jezdí služebky a vrátil se domů zrovna v tuhle „blbou dobu“ a za 5 dní zase odjížděl.. No tak se toho taky muselo využít :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
20.8.12 12:51

@tessika No prostě jseš výjmečna :-) Já si mýslim, že budeš mít chlapečka. Schválně pák napíš koho čekaš :-) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
23.9.16 12:18

Ozivuji diskuzi.. Ahoj :) Jak dlouhé cykly jsou když je ovulace při menstruaci? A je možné ze mi vycházejí ovulacni testy pozitivně i když krvacim? Čárky mám většinou nejsilnější v době menstruace :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32928
23.9.16 12:24

@Katie9 pokud dochází k ovulaci brzo po ms tak cykly bývají krátké. Druhá fáze totiž není delší než 16 dní maximálně. Kdo má cykly třeba 21 dní může mít ovulaci 7 nebo 8 den cyklu a to je k ms blízko. Vzhledem k tomu že spermie pár dní vydrží, muze být úspěšný styk ještě během ms.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
23.9.16 12:28

@andelka83 děkuji za vysvětlení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
24.2.17 14:07

Obnovuji…Nemáte někdo zkušenost? Mám rok a půl po porodu, z toho půl roku mám menstruaci, i když stále kojím. Teď už mám ale 4× po sobě menstruaci v rozmezí 14-19 dní. Je možné mít i v tak krátkém cyklu ovulaci? Popř. kdy by mohla být, ještě během menstruace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4898
24.2.17 14:28

@prcekniky fáze od ovulace do MS bývá 10-16dní a u každé ženy bývá většinou stejná.. na 16 dní máš krátký cyklus, takže buď máš kratší luteální fázi a nebo neovuluješ… :nevim: ale to ti nikdo neřekne, zkus pár cyklů měřit bazální teplotu a budeš mít jasno :) v těch cyklech, co mají 19 dní by ovulace být mohla, ale myslím, že 14 je málo.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
24.2.17 15:10

@donutkaP Díky, zkusím to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie