Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám dotaz asi už se to tu rozebiralo, ale chci se zeptat jestli má taky nejaka zkusenost s bolestivou ovulaci už přes týden? me zaclo byt dost zle, na zvraceni, nechutenství, bolesti, tlaky v podbrisku, v kříži takovy před menstruační bolesti ale asi dvakrát tak větší. Byla jsem už dvakrát na pohotovosti, vsechno vysetreni mám za sebou a úplně vše ok. Nikdy jsem se s tím nesetkala a nepocitovala priznaky ovulace, nejsem schopna poradne fungovat porad jen lezim skoro. Dekuju za odpovědi a hezky den 🙏
A gynekolog vám na to řekl co?
Máte hormonální antikoncepci?
@Martule123 píše:
A gynekolog vám na to řekl co?
Máte hormonální antikoncepci?
Při HA ovulace logicky neni
@FlorenceF Jenkins píše:
Při HA ovulace logicky neni
To sice ne, ale takovyto stav ji neudělá ovulace prece.
Ne tak, aby tyden mela bolesti a nemohla fungovat. To by musela strilet jedno vajicko za druhym ![]()
@Martule123 @FlorenceF Jenkins na gynde vsechno v poradku, UTZ mi delali, jediný co tam viděl byla tekutina z cysty, prý se to samo vstřebá, ale rikal, ze i ta tekutina muže způsobovat takovyhle pocity a bolesti, tak už jsem zoufalá, ze nevím z ceho to je. Antinu neberu, nebrala jsem nikdy.
Pokud se HA nebere pravidelně ve stejnou dobu, nebo sem tam se prášek zapomene vzít, ovulace může proběhnout.
Ovšem tohle paní nepomůže ![]()
@SandraJay
Zkuste se zeptat, zda by to nemohla být endometrioza. Mrkněte na internet na příznaky.
@Martule123 píše:
@SandraJay
Zkuste se zeptat, zda by to nemohla být endometrioza. Mrkněte na internet na příznaky.
Hele a neni pravdepodonejsi ta cysta? Po jednorazovych potizich hned skakat na endometriozu mi prijde dost prehnane.
Pokud ji praskla cysta, tak bych ted nepatrala po zadnych chronickych onemocnenich a pockala na prichod MS, zda se uleví.
@Villanelle
HELE.. mluvím ze svých zkušeností. Nejsem doktorka. Ale jak koukám vy asi víte vše..
@Villanelle rikal, ze to zvraceni i bolesti můžou bejt k tomu, ale zrovna dneska mám bolesti jak když to mám dostat a nemám🙈 počkám do MS a budu doufat, ze se vše srovná
@Martule123 píše:
@Villanelle
HELE.. mluvím ze svých zkušeností. Nejsem doktorka. Ale jak koukám vy asi víte vše..
@SandraJay píše:
@Villanelle rikal, ze to zvraceni i bolesti můžou bejt k tomu, ale zrovna dneska mám bolesti jak když to mám dostat a nemám🙈 počkám do MS a budu doufat, ze se vše srovná
Taky bych pockala. Ja mela cystu jednou a uz to par let sice bude, ale pamatuju si na opravdu silne bolesti, vcetne tech krizových, vse preslo az s novým cyklem. Takže bych verila lekari, ze tam ta cysta byla a snazila se to přežít
Jo a ja mela tehdy MS dokonce posunutou, a to jsem ji mivala jak hodinky.
@Villanelle
Vzdávám to, hádat se s vámi opravdu nebudu. Je mi to fuk. Já měla pár týdnů bolesti. Nikdo neřešil že pohoda, přešlo to. Takto 2× každý půl rok cca, pořád pohoda. Až když mě otevřeli kvůli operaci nádoru, tak se zjistilo že jsem celá prorostlá endometriozou. Tudíž proto mě napadlo že paní může mít to co píšu.
Jinak vy si tykejte nebo vykejte komu chcete. Každopádně já lidem který neznám vykam a vykat budu. A urážet se rozhodne nehodlám, kvůli vám rozhodně ne
mějte se fajn. V této diskusi končím. ![]()
Každopádně paní přeji jen to nejlepší, snad budete brzo v pořádku. ![]()