Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nevím jestli je tohle vhodné diskusní fórum na mou otázku, ale snad zde najdu odpověď. Asi je zbytečné psát, že nepotřebuji soudit, rejpalky si vždycky rejpnou i tak…
Asi čtyři měsíce beru pervitin. Ne moc, ale dá se říct, že každý den. A v úterý jsem objednáná na umělé přerušení těhotenství. Bohužel musím na velký zákrok, protože jsem již v desátém týdnu. Je moc důležité před zákrokem uvést, že beru Pervitin? Asi to nezvládnu. Už tak se stydím, že jdu na potrat natož aby se na mě ještě dívali jako na „feťáka“.
Prosím o odpověď ženy/slečny které třeba na zákroku byli a také zkoušeli pervitin nebo podobné zkušenosti.
Předem děkuji za odpověď
Jenže ty fetak jsi, doktorům to samozřejmě řekni. Může to ovlivnit narkózu.
Prosím Tě, ty se hlavně chraň. Chudák děcko.
A nepleť si pojmy s dojmy, je něco jiného ZKOUŠET a něco jiného čtyři měsíce UŽÍVAT pervitin.
Nebudou se na tebe dívat „jako“ na feťáka.. pokud bereš, tak feťák jsi..😉
Myslím, že tu ženy se stejnou zkušeností nenajdeš ( a taky doufám, že takových je málo.. aspoň vážně doufám)
Mě se líbí jak si dala feťáka do uvozovek a to že bereš denně pro tebe není moc 😀
No ještě že jdeš na potrat.. 🤦
Doktorům to řekni, ale beztak poznají že si fetka i bez toho…
Urcite to rekni. A nech si predat kontakt na protidrogove centrum. Delas dobre ze jdes na potrat, za to se vubec nestyd, pokud beres v prvnim trimestru kazdy den pervitin tak by miminko nejspis nebylo zdrave a nejsi zrejme v takovem psychickem stavu aby ses o nej starala. Ale s tim pervitinem fakt sekni, jinak te to zabije.
Jsi feťačka. ![]()
Lékařům to řekni, měli by tě izolovat od ostatních pacientek.
@topazio A to jako proc? Aby se nahodou na jinou pacientku spatne nepodivala ![]()
Zakladatelko rekni to hlavne anestesiologovi!!! Protoze to velky vliv na narkozu a hlavne davkovani narkotik - uzivatele obvykle potrebuji konske davky.
Fetka jsi, je důležité si to hlavně přiznat. Každopádně existuje antikoncepce, po zákroku si ji nech hned napsat t. A lékařům to samozřejmě řekni, mohlo by to ovlivnit narkózu. Budu na tebe koukat jako na, co jsi. ![]()
@Agrion píše:
@topazio A to jako proc? Aby se nahodou na jinou pacientku spatne nepodivalaZakladatelko rekni to hlavne anestesiologovi!!! Protoze to velky vliv na narkozu a hlavne davkovani narkotik - uzivatele obvykle potrebuji konske davky.
Co když bude mít absťák? Tyhle lidi rovnou zavřít na psychiatrii.
Ty feťák, ale jsi. Samozřejmě to řekni. Může to ovlivnit léky.
Jako zdravotník ti můžu říct že se musíme chovat profesionálně. Nikdo na tebe nebude koukat skrze prsty, či tě izolovat. Ale je moc důležitý abys to sdělila kvůli narkóze.
Možná nejlepší čas přestat než do toho úplně padneš. A ano, měla by jsi to říct. Denní užívání několik měsíců už feťák jsi a můžeš si namlouvat cokoliv, protože evidentně už bez toho nemůžeš být.