Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@martina.se píše:
@Jtp0601 tady každý druhá určitě jede v perníku. Dr to řekni, může být velký problém při narkóze
Ne může. Spíš bude.
@Teaveg píše:
V rámci budoucí profese se pravidelně pohybuji v okruhu drogově závislých, a proto to pojmu trochu z jiného hlediska, než co sis tady zatím mohla přečíst.
V první řadě chci říct, že rozhodnutí, které jsi učinila, je velmi zodpovědné jak vůči tobě, tak dítěti, a jsem si jistá, že málokdo by se na tvém místě zachoval stejně. Můžeš být pyšná, že ses k tomu postavila správně a věř, že jsi udělala dobrou věc.
Bohužel to budeš muset nahlásit, jak řekli již přede mnou.
Z toho co píšeš je očividné, že máš problém s drogama. Já vím, je těžké si to přiznat a mnohem jednodušší je říct, že jsi ve fázi zkoušení. Nicméně pokud již 4 měsíce bereš denně, je úplně jedno, v jakých je to dávkách - je to již závislost. Nicméně z toho, co píšeš, je naprosto evidentní, že se za to stydíš. Nebudu říkat, že máš nebo nemáš za co, nikdo není hoden toho, aby soudil ostatní. Důležité je, že s tím můžeš něco dělat. Pokud se zatím necítíš připravená na to přestat, doporučuji se aspoň spojit s kontaktními centry a terénními programy. Ty se zaměřují na osoby, které jsou závislé, ale zatím se nechtějí léčit. Je to dobrovolné, nikdo tě do toho nutit nebude. Cílem těchto programů je minimalizovat škody spojené s užíváním. To znamená pravidelné testování na žloutenky atd, plus čistý materiál výměnou za ten použitý, abys jej neházela do odpadkového koše nebo nedej bože někde do křoví v parku. Vše je bezplatné, včetně konzultací a pomoci při komunikaci s úřady. Jmenovitě například Agarta, Podané ruce.
Přeji mnoho sil
Třeba to šňupe.
@Teaveg píše:
V rámci budoucí profese se pravidelně pohybuji v okruhu drogově závislých, a proto to pojmu trochu z jiného hlediska, než co sis tady zatím mohla přečíst.
V první řadě chci říct, že rozhodnutí, které jsi učinila, je velmi zodpovědné jak vůči tobě, tak dítěti, a jsem si jistá, že málokdo by se na tvém místě zachoval stejně. Můžeš být pyšná, že ses k tomu postavila správně a věř, že jsi udělala dobrou věc.
Bohužel to budeš muset nahlásit, jak řekli již přede mnou.
Z toho co píšeš je očividné, že máš problém s drogama. Já vím, je těžké si to přiznat a mnohem jednodušší je říct, že jsi ve fázi zkoušení. Nicméně pokud již 4 měsíce bereš denně, je úplně jedno, v jakých je to dávkách - je to již závislost. Nicméně z toho, co píšeš, je naprosto evidentní, že se za to stydíš. Nebudu říkat, že máš nebo nemáš za co, nikdo není hoden toho, aby soudil ostatní. Důležité je, že s tím můžeš něco dělat. Pokud se zatím necítíš připravená na to přestat, doporučuji se aspoň spojit s kontaktními centry a terénními programy. Ty se zaměřují na osoby, které jsou závislé, ale zatím se nechtějí léčit. Je to dobrovolné, nikdo tě do toho nutit nebude. Cílem těchto programů je minimalizovat škody spojené s užíváním. To znamená pravidelné testování na žloutenky atd, plus čistý materiál výměnou za ten použitý, abys jej neházela do odpadkového koše nebo nedej bože někde do křoví v parku. Vše je bezplatné, včetně konzultací a pomoci při komunikaci s úřady. Jmenovitě například Agarta, Podané ruce.
Přeji mnoho sil
Bezplatné pro feťáka. Platí to daňoví poplatníci!
@Kipa22 píše:
Bezplatné pro feťáka. Platí to daňoví poplatníci!
Pořád je to člověk, který si zaslouží důstojné zacházení. Využívání služeb centra je výhodou pro obě strany - drogově závislý nebude házet stříkačky na dětské pískoviště a nebude přenášet nemoci. Je důležité se na to podívat takhle.
@Teaveg píše:
Pořád je to člověk, který si zaslouží důstojné zacházení. Využívání služeb centra je výhodou pro obě strany - drogově závislý nebude házet stříkačky na dětské pískoviště a nebude přenášet nemoci. Je důležité se na to podívat takhle.
Nezaslouží, pokud souloží bez ochrany a vědomě ohrožuje dalšího tvora ![]()
@Russet píše:
Nezaslouží, pokud souloží bez ochrany a vědomě ohrožuje dalšího tvora
Já nevím, zda jsme si rozuměly, ale interrupci za ní nikdo platit nebude
Plus kdyby dítě tedy porodila a dala do ústavní péče, tak to bychom z daní neživili?
@Russet píše:
Nezaslouží, pokud souloží bez ochrany a vědomě ohrožuje dalšího tvora
Jenže tohle se dá vztáhnout i na jiné lidi. Nejen na ty drogově závislé. ![]()
Dobrý den, @Nenitamduch
žádám Vás o slušnou diskuzi, nejste-li schopná se v diskuzi vyjádřit slušně, prosím nevyjadřujte se. I opačný názor lze vyjádřit slušně, bez urážek či nadávek, které zakladatelce opravdu nijak nemohou.
Díky za respektování,
Viki ![]()
Těhotná a drogy, no, k tomu se opravdu radši vyjadřovat nebudu.
@Russet Tak to se neboj…. to ji prelozi na JIP aby byla komplet pod dohledem a na monitoru.
@Alexandria Nixia píše:
Jenže tohle se dá vztáhnout i na jiné lidi. Nejen na ty drogově závislé.
Jako že 4 měsíce na pervitinu a spaní bez ochrany je stejné, jako když drogy nebereš a spíš bez ochrany? ![]()
Všude se ptaji jestli něco bereš. Myslím že to komentovat nebudou..
V tvém případě si myslím, že zakrok je nejrozumnější co jsi dosud udělala. ![]()
@Anonymní píše:
Všude se ptaji jestli něco bereš. Myslím že to komentovat nebudou..V tvém případě si myslím, že zakrok je nejrozumnější co jsi dosud udělala.
Vážně? Mně tuto otázku nikdy nikdo nepoložil. Maximálně na léky od lékaře.
@Russet píše:
Jako že 4 měsíce na pervitinu a spaní bez ochrany je stejné, jako když drogy nebereš a spíš bez ochrany?
Ano, například rodiče, kteří žijí ve velmi chudých poměrech a plodí každý rok další a další děcka, rodiče, kteří zanedbávají své děti, nebo u nich ještě k tomu dochází k domácímu násilí, matky samoživitelky (jak já jsem na to slovo alergická), které vydělávají prostitucí a děti nechávají po nocích doma samotné, alkoholici… no dosaď si tam téměř cokoliv.
@Teaveg píše:
Ano, například rodiče, kteří žijí ve velmi chudých poměrech a plodí každý rok další a další děcka, rodiče, kteří zanedbávají své děti, nebo u nich ještě k tomu dochází k domácímu násilí, matky samoživitelky (jak já jsem na to slovo alergická), které vydělávají prostitucí a děti nechávají po nocích doma samotné, alkoholici… no dosaď si tam téměř cokoliv.
Ty se ale nerodí s absťákem ![]()