Ovulační hlen a PCO

39
7.3.15 15:35

Ovulační hlen a PCO

Ahoj, včera jsem se od gynekologa dozvěděla, že mám polycystická ovária. Píchl mi agolutin, předepsal Duphason a po 3 měsících si mám přijít pro další léky na podporu ovulace.

Můj dotaz zní: když mám PCO a objeví se tento táhlý „ovulační“ hlen, i přesto k ovulaci nedojde?

Velice děkuji za všechny podněty a informace

Příspěvek upraven 20.01.19 v 18:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5283
7.3.15 16:46

Ahojky já jsem na tom úplně stejně jako ty…doktorka mi řekla, že jakmile vysadim antikoncepci, že nedostanu normálně MS, ale opak je pravdou…mam to uplně normálně a myslím ze mam i ovu (podle toho hlenu jak píšeš i ty)…ted se snažíme o mimi, tak uvidim jak to bude dlouho trvat…a měla jsi někdy větší cystu? Já byla i na operaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2601
7.3.15 17:36

@Mia13 Ahoj, když máš PCOS tak ovulační hlen mít můžeš a dokonce i k ovulaci docházet může. Já jsem s PCOS třikrát přirozeně otěhotněla… Od 1dc do 12dc jsem pila kontryhelový čaj, užívala jsem i Nosifol-ten je sice drahý, ale mě na ovulaci pomohl. Duphaston se se užívá v době po ovulaci, má stejné účinky co Utrogestan-ten užívám já. Na podporu ovulace bývá Clostilbegyt-ten je na předpis a měla jsem jej jedenkrát-otěhotněla jsem hned. Mi jsme užívali i : http://www.ellis.cz/…3008426.html , neměli jsme ty aplikátory-těch je málo a vysychají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
8.3.15 21:45

@Mia13 Hele,a neslysela jsi o hormonalni joze.Sama cvicitelka pise, ze po vysazeni antikoncepce, nemela menstruaci a zjistili ji PCO.Zkus si o tom precist na www.hormonalni-joga.cz Ja sama se ted chystam na jeji vikendovy kurz v HK.Tak jsem na to moc zvedava.Tobe moc preju, at se miminko brzx zadari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
1.4.15 20:19

Ahoj holky, děkuji za příspěvky.
Vertunko - zadařilo se už mimi? :)

Já jsem již 26. den po injekci agolutinu (dvojitá dávka) a menstruace stále nedorazila. Může být důvodem absence menses i po vyvolávačce nízká sliznice pouze 3 mm? Nebo co je tím důvodem? Proč menses nepřišla? Máte někdo zkušensoti?

Příspěvek upraven 20.01.19 v 18:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
1.4.15 20:52

Vážně nikdo nemá zkušenost nebo netuší co by za mými zdravotními poblémy mohlo stát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2601
2.4.15 07:32

@Mia13 Ahoj, být tebou doporučuji aby ti Dr. předepsal Clostilbegyt, ten je na ovulaci, Duphaston je až na poovulační období aby se mimi mělo kam uhnízdit, pro dobrou sliznici…ať ti místo Duphastonu nasadí Utrogestan, s ním mám dobré zkušenosti, ten je na růst sliznice. Když sliznice dosáhne určité výšky a nedojde k otěhotnění MS se spouští… Nízká sliznice je hoodně velký problém. Já měla sliznici 3mm 8dc a 12dc už 7mm…MS nepřišla protože se nemá co ze sliznice odlučovat když je tak malá. Clostilbegyt je na ovulaci, ale snižuje sliznici. Doporučuji pít kontryhel od 1dc do 12dc a k tomu Mateří kašičku, ráno na lačno, sice chuťově nic moc, ale dá se to přežít, já užívala oboje dvoje a 12dc krásný dominantní folikul…Co se týká diet-vykašli se na ně, jez zdravě, cvič, vynechej bílé pečivo a nemusíš držet žádné diety…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2601
2.4.15 07:33

@Mia13 Ještě mě napadlo, nezkoušeli dělat vyšetření štítné žlázy? Ta občas stojí za zdravotními problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
6.4.15 21:17

Mia: Myslím, že to bude výškou sliznice. Taky mi před několika lety k mému velkému překvapení byl diagnostikován PCOS, ale myslím, že je to hrozně variabilní - od mírných obtíží po těžkou neplodnost. Jsem taky štíhlá, měla jsem jen hodně rozházené cykly (většinou 30-38 dnů, ale i třeba po 2měs.) Otěhotněla jsem kupodivu bez problémů druhý měsíc, ale je pravda, že podle výpočtů bylo početí v době, kdy jsem měla dostat menstruaci (pozitivní test až 54 DC), takže jsem měla rozdíl gestačního stáří plodu 21 dnů a na ultrazvuku strašně dlouho nebylo nic vidět. Kromě úvodních nrvů a podezření na mimoděložní těhotenství už vše OK a druhé dítě taky bez problémů.

Pila jsem na srovnání kontryhel jako veronika v první půlce cyklu, nevím, jestli to pomohlo, nebo jsem měla „jen“ štěstí. Clostilbegyt mi doktorka taky nabízela, ale nestačilo na něj ani dojít. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
9.4.15 19:09

Ahoj holky, děkuji moc za reakce. Dnes jsem byla u nové paní doktorky, narozdíl od předešlého doktora to s vaječníkama neviděla tak špatně. Tak já nevím, komu věřit, kdo je větší odborník.
Menses se prý nedostavil kvůli velice nízké sliznici cca. 3 mm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí