Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, dělám si ovulační test poprvé a nějak tomu nerozumím. Mam si to dělat vzdy ve stejnou hodinu?
Ahoj nejsem tedy nějaký super odborník ale zatím jsem ovulaci vždy zachytila když jsem potřebovala dá se říct 🙂 poprvé když jsem se rozhodla sledovat cyklus abych věděla jak vůbec funguji po vysazeni HA 🙂 dělala jsem zhruba od 11DC testy 2× denně. Jeden dopoledne cca kolem 10hod a druhy odpoledne zhruba 17-18 hod 🙂 dlouho tedy nebylo vidět nějaké sílení ale bylo to tím že jsem ovu měla nakonec až 21dc🤦♀️ 🤣 to vědět tak začnu s testováním dýl 🤣 ale zas měsíc předtím jsem měla ovulaci 17dc tak čert aby se v tom vyznal kdy to přijde 🙂 tady můj sledovaný cyklus teď říjnu kdy tedy mám teď momentálně pozitivní těhotenský test 🙂
@Aneta1371 jo a ještě určitě testovat celý cyklus jedním druhém testu🙂 každý má jinak silné barvivo tak aby jsi pak viděla případně při posouzení zda čárka sílí a blíží se k té nejsilnější, tedy předovulační 🙂
Soucasti kazdeho baleni s ovulacnimi testy je podrobny navod=pribalovy letak. Takze si ho poradne procti a postupuj podle nej.
Samozrejme musis vychazet z toho, jaky mas menstruacni cyklus, takze se budes ridit mens. kalendarem a tim navodem. Je tam presne napsane, ktery den cyklu se zacina testovat, podle toho, jak mas dlouhy cyklus.
Nejvhodnejsi pro mereni vysledku je delat 1 test za den, vzdy ve stejnou hodinu. Takove mereni ma pak spravnou vypovedni hodnotu pro zjisteni ovulace. (Protoze kdyz budes delat 20-30 testu jak nekdo a budes mit pak 4-5 jasne pozitivnich, tak jako z ktereho budes vychazet?, od ktereho budes tu ovulaci pocitat, to je zbytecne zkreslujici).
Kazde baleni totiz obsahuje 5-7 ovu testu, coz zhruba odpovida PL dnum, takze 1 test za den je dostacujici. Kdyz pak zachytis vrchol-silnou druhou caru na testu, coz je pozitivni test-tak si k nemu prictes 24-48 hodin a budes vedet, kdy se dostavila ovulace ![]()