Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky.
Hledala jsem spoustu diskuzí na téma ovulačních testů. Sama s nimi nemám zkušenosti. Akorát mi přinesla kamarádka balíček z rossmana tak jsem si říkala, že ho samozřejmě úplně blbě, ale ze zvědavosti zkusím, co ukáže, když ještě není na něj čas. Návod jsem samozřejmě četla. Asi mě k tomu vedla jen zvědavost. S partnerem se nechráníme. Necháváme tomu volný průběh.
Nyní jsem údajně 5DC, cykly mívám 29-30 dní.
Tuto neděli přišla MS. Teda myslela jsem si, že přišla. Ale byla hrozně slabá. V průběhu tří dnů i několikrát přerušila, že jsem neměla na papíře nic. Není to pro mě standard, většinou mám MS silnou, dva dny první rozhodně. A bývá mi blbě. Nyní nic.
Samozřejmě to beru jako proběhlou MS. S tím, že těhu test pro jistotu zkusím třeba tuto neděli. Vzhledem k tomu, že mi ale doma přistály náhodou tyhle OVU testy, byla jsem zvědavá, co to ukáže. A ukázalo to toto. Co si o tom myslíte? Ráda se na téma OVU testu dozvím více. Přijde mi to celkem zajímavé.
Mějte se krásně!
![]()
Tak ovu test je negativni…pozitivni je, když je druhá carka stejně silné nebo silnější..
Nikdy jsem nezkousela ovu test v tehotenstvi, takže nemam zkusenost, co ukáže pokud bys byla těhotná- určitě bych tomu nedávala váhu…a zkusila raději tehotensky test
@eloana Děkuju moc za reakci! Já OVU právě držím v ruce poprvé. ![]()
A pokud si chceš hlidat ovulaci…tak ideálně, alespoň jednou zkusit celý cyklus, abys věděla…nic méně toto je negativni ovu test a testuje se z odpolední moci nee z ranni
Ano je negativní, testovací čárka musí být stejně silná jako kontrolní nebo silnější, ale musím říct že na 5DC celkem slušný. Já měla teď v cyklu mimo ovu úplně bílo.
@miamia142 ahoj, děkuju za reakci ![]()
No mě právě překvapil ten výsledek vzhledem k tomu, že se jedná o 5DC ![]()
@Globodecristal5 píše: Více
Ony jsou takto se slabou druhou čárkou třeba i celý cyklus…ale bere se to jako negativni..pozitivni je pouze pokud je carka stejne silna nebo silnější než kontrolni
Proto, pokud netusis, kdy máš ovulaci je vhodné začít testovat brzy.. nic méně zkoušela jsem ovu testy cca 2× v zivote a dle nich ovulaci neměla, ale 3 deti mam, takže… ![]()
orientují se dle jiných ukazatelu
@eloana
já právě také zkouším poprvé v životě a jedno dítě už mám. Nikdy jsem to nezkoušela. 😁 Ale tak, když už mi tu ležely…😁 😁