Ovzduší v Brně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
22
30.1.13 20:46

Ovzduší v Brně

Zdravím brněnské maminky a chtěla bych se vás zeptat, zda sledujete kvalitu ovzduší v Brně a pokud ano, tak zda momentální situaci např. přizpůsobujete pobyt dětí venku, zda vlastníte např. čističku vzduchu atd.
Já ani manžel z Brna nepocházíme, oba jsme z vesnic, kde sice vzduch je rozhodně čistší, než v Brně (a to je téměř všude v republice), ale kvůli práci a abychom nemuseli denně dojíždět atd., jsme zůstali v Brně. Bohužel až teď, když máme 2 maličké děti a zrekonstruovaný domek k nastěhování a v něm tedy veškeré finance jsem zjistila, že v Brně je po Ostravsku nejhorší ovzduší z celé ČR! O Ostravě atd. se mluví stále, ale o Brnu nikdy, a to je prý na tom dokonce hůř, než např. Praha. Že tu bude vzdoušek jako na Vysočině, jsem samozřejmě nečekala, ale že je to až takhle špatné, jsem netušila. A teď mám samozřejmě výčitky kvůli dětem, jaké jsme jim vybrali místo k životu. Bohužel jediné řešení- přestěhovat se- je z praktického hlediska téměř nemožné, tak mě to trápí a chtěla bych vědět, zda se tím trápí i jiné brněnské maminky, či zda spíš žijí ve sladké nevědomosti, jako já doposud. Za případné odpovědi děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
687
30.1.13 20:51

Nesleduju, protože jinak bych se ven nedostala nikdy. pokud je vylozene hnusne, jsme doma, pokud je inverze, tak taky. ale jinak chodim kolem te hodinky ven. stejne vetram, tak se to dostane. cisticku vzduchu nemame a ani ji nebudeme kupovat. jediny, co delam je, ze mam v loznici na radiatoru vodu na odparovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
30.1.13 20:56

Promin já ten příspěvek nedočetla ani celý ale to co píšeš je blbost, v Brně rozhodně není tak špatný ovzduší a už vubec ne že je po Ostravě hned na druhým místě…V Brně nejsou žádný továrny-komíny ze kterých by šly spaliny atd…to je fakt blbost..
Na vesnici je vždycky hezčí vzduch ale v Brně rozhodně není špatnej… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
30.1.13 20:59
@Dice píše:
Promin já ten příspěvek nedočetla ani celý ale to co píšeš je blbost, v Brně rozhodně není tak špatný ovzduší a už vubec ne že je po Ostravě hned na druhým místě…V Brně nejsou žádný továrny-komíny ze kterých by šly spaliny atd…to je fakt blbost..
Na vesnici je vždycky hezčí vzduch ale v Brně rozhodně není špatnej… ;)

Ono totiž záleží na lokalitě, Úvoz na tom je fakt blbě, ten je fakt skoro nejhorší v republice, ale tam se není čemu divit. Je tam velkej provoz a z obou stran baráky, tak se to tam asi víc drží… :nevim: Ale tam pravděpodobné zakladatelka postavenej domek nemá :-D

No a jinak nevím no… Já osobně nesnášim, když přijedem k tchánům v zimě na vesnici a všichni tam (v lepším připadě) topí uhlím. Z toho smradu je mi vždycky zle :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
30.1.13 21:00

Taky myslím, že v brně to nebude taková katastrofa.. rozhodně neuvažujeme o přestěhování :mrgreen: bydlíme v centru a rozhodně je tady lepší vzduch než na vesnici u babičky, kde všichni mají kotle na tuhá paliva a hážou tam i petflašky :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
30.1.13 21:01
@kate02 píše:
Ono totiž záleží na lokalitě, Úvoz na tom je fakt blbě, ten je fakt skoro nejhorší v republice, ale tam se není čemu divit. Je tam velkej provoz a z obou stran baráky, tak se to tam asi víc drží… :nevim: Ale tam pravděpodobné zakladatelka postavenej domek nemá :-DNo a jinak nevím no… Já osobně nesnášim, když přijedem k tchánům v zimě na vesnici a všichni tam (v lepším připadě) topí uhlím. Z toho smradu je mi vždycky zle :zed:

Přesně tak největší bordel dělají komíny rodinných domů kde hoří v krbu snad i pet lahve… :roll: :roll: jasný že v centru např ten Uvoz je to plných výf. plynů z aut ale to je hold centrum… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
30.1.13 21:04
@Dice píše:
Přesně tak největší bordel dělají komíny rodinných domů kde hoří v krbu snad i pet lahve… :roll: :roll: jasný že v centru např ten Uvoz je to plných výf. plynů z aut ale to je hold centrum… :nevim:

my teda teď bydlíme víceméně taky mezi rodinnejma domkama, takže to uhlí je tady cejtit taky, ale na tý vesnici mi to přijde ještě horší, nevim, no… :nevim: :think:

Podle mě zakladatelka fakt vytáhla z kontextu ten úvoz… Třeba kohoutovice mají (podle mě) vzduch celkem v pohodě a nejen ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eevcca
30.1.13 21:06

Nezlob se ale myslim, ze to trochu prehanis. Kdyby to bylo tak hrozne, tak pulka Brna by uz davno vymrela. Deti se pripravi na zivot a vytvori si proti tomu imunitu. Co mely rikat moji rodice, zily jsme pulku meho zivota v zatci a tam je ten smog nejhorsi v cele cr. Kdybys je mela chranit i pred vzduchem tak jakmile by se dostaly nekam do jeste vetsich mest tak by je to polozilo a byly furt nemocni a trpely na astma. Sleduj zpravy, kdyz reknou ze bude inverze nebo ve vzduchu prilis smogu tak ten den nikam nechodte ale nevysiluj cistickou a stehovanim, uskodis jim tim vic.

• Citovat
  • Upravit
1716
30.1.13 21:06

A kdes to prosim cetla? Mozna mam spatne info, ale snazim se to aspon trochu sledovat kvuli male, a casto se na pulce republiky nedoporucuje chodit ven a jizni morava je vzdy v pohode. Ten Uvoz bych mozna chapala, ale nemyslim si, ze je na tom hur nez treba prazska Flotenc 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
30.1.13 21:21

Sleduju, bo bydlíme v samém centru Brna. Sleduju tady, aktualizuje se to co hodinu dvě - http://portal.chmi.cz/…data_CZ.html a pokud je pětka nebo šestka, nikam nejdeme (kromě cesty do školky pochopitelně) ani moc nevětrám, ale jinak fungujeme normálně.

Výčitky ze stěhování sem nemám :-) a zrovna tak nepanikařím, když ve školce ven jdou i za smogu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
30.1.13 21:26

Ziju v nevedomosti… kdyz dojedu z Brna na Florenc tak se na Florenci nemuzu nadechnout jakej to je rozdil, nemyslim si, ze jsme na tom nejak extra zle… zalezi v jake ctvrti bydlite… smerem na jih to mozna bude o trochu horsi, ale porad nic tragickyho. Kdybych to resila, musime chodit s rouskou vsichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
30.1.13 21:27

@Clementine super odkaz :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
30.1.13 22:02

@Embl radeji v Brne, nez u nas v Ostrave!!!

jinak ovzdusi sleduji zde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
30.1.13 22:05

Bydlela jsem v Brně celý život. Teď necelý rok bydlíme v domku na vesnici kousek od Brna. A přesně jak je psáno výše. Ve městě nikdy nebyl tak šílený vzduch jako tady, když lidi zatopí v kotlech a krbech. To se s kočárkem jít ven nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
30.1.13 22:20

Přesně tak, zlatý Brno, já když jsem v zimě na víkend na chalupě na vesnici, tak se nedá pomalu projít vesnicí, to se vyloženě dusím! nevím co všechno tam lidi spalujou, ale je to horor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová