Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mě to dělal na slunci, strčila jsem ho vysoko na linku, jak se mu krásně daří… Někdo ho, dává i ven přes léto.. Ale můj má rád stín ![]()
Mně teda nikdy nelehl, je to zvláštní. Napadá mě, jestli ho nemáš výš než zdroj světla, třeba na skříni, to by si pak lehal dolů přirozeně. Mně se s ním stávalo, že z ničeho úplně umřel, odešly všechny listy, to bylo vždy po stěhování. A pak stačilo třeba měsíc počkat a narostl znova
.
@mackA159 Můj se nejdříve jako mladý tahnul co nejvíce za světlem, že měl vždy listy na jednu stranu, tak jsem ho vždy musela otáčet, aby se vyrovnal. Oxalis má moc rád slunce co tak vím. Zkusím ho dát mimo tak velké světlo a uvidím. Díky za radu ![]()
@Kolicek95 Mam ho na psacím stole asi 20cm pod oknem, takhle se za světlem netáhne ![]()
Dobrý den, jsem už zoufalá.. nedávno mi babička dala hlízy Oxalisu, které jsem zasadila a krásně mi vyrostly lístky i s květy, které teď nádherně kvetou.
Mám ale problém s tím, že stonky těch lístků a květů jsou děsně dlouhé a slabé, tím pádem mi v květináči úplně leží. Dnes jsem ho celý přesadila do většího, tam uvidíme. Denní přínos světla má, zalivám ho podle toho jak by se zalévat měl.. opravdu nevím, co dělám špatně. Všem ostatním kvetinkam se u mě hezky daří, jen ten oxalis mě zlobí.
Budu ráda za každé rady, děkuji moc