Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych jela jak jsem psala už proto že nejde jen o tobe, jde o miminko, a to je přeci to nejdůležitějši. I kdyby ti dr měl 29876 říct nic to neni tak podle mě lepší jet. Nebo já bych jela no.
tak jsem volala Dr. a říkala, že dobrý, malej je přece jen chráněnej, že kdyby byl problém, ať dojedu…já jí hodně věřím, je pečlivá…malej sebou šije až až, právě mi dělá pěný boule na břichu
tak to bude určo dobré…myslím, že cesta do porodnice, by mě stála hodně sil a v tom vedru mi nebyvá úplně ok ![]()
No já jsem zrovna včéra říkala že chudinky těhulinky v těch vedrech. Já nejsem těhu, mám 2 měsíční holčičku,
takže chvilku po porodu a taky mě to dobře nedělá. Tak pohlaď bobíska v bříšku a odpočívejte!
![]()
ahoj, doktorka-nedoktorka, ja bych jela. Kdyby se nedejbože cokoliv stalo, tak ti její dobré slovo bude na dvě věci. Bohužel, mluvím z vlastní zkušenosti.Nevím, jak hrozný byl tvůj pád, každopádně, na jednu stranu je mimi dobře chráněné, na druhou náraz může způsobit poškození placenty. Kvůli jistotě bych obětovala trochu nepohodlí a nechala se vyšetřit
Tak hlavně, že jste v pořádku. Tuhle situaci bych ale nepodceňovala. Odvoz se dá vždycky nějak zařídit. Měj se hezky a užívej si zbytek těhu ![]()
No pečlivá lékařka by tě chtěla vidět… No je to tvé tělo, tvé dítě a tvé rozhodnutí..... Když se něco nedejbože stane, tvou lékařku to bolet nebude. Všeobecně je doporučována kontrola po každé pádu ![]()
jesetli se citíš v pořádku dej na svůj instinkt.
já sebou švihla dvakrát ke konci těhotenství. Jednou ve městě, odneslo to odřené koleno, nateklý kotník.
Podruhé doma, zakopla jsem o sedačku. Nikde jsem nebyla. Vždycky jsem si sedla, snažila se přijít do klidu a pozorovala mimčo. Bylo to v pořádku.
Dej na sebe.
Ahoj, ja jsem taky kolem 30.tt upadla - chtela jsem udelat poradnej uklid, nez se kluci narodi. A nenapadlo me nic lepsiho, nez si pristavit stafle abych umyla linku nahore na skrinkach. Samozrejme se mi zamotala hlava a ja letela dolu jak pytel brambor a rovnou na bricho. Jeste jsem si v posledni chvili pod sebe stihla strcit ruku, kterou jsem si teda zlomila. No ale prcci to prezili ve zdravi.
Pokud se mimco v brisku hybe stejne jako predtim a ty nekrvacis, tak si myslim, ze bych neplasila. Ale opravdu se pristich par dni pozoruj - kdyby se ti cokoli nezdalo, tak rychle upaluj k dr.
já na konci těhu sjela celé schody po zadku… trošku jsem špinila, ale jinak vše bylo v pořádku ![]()
Vegisko
, jestli se cítíš dobře a malý se vrtí jako obvykle, tak bych jen odpočívala a sledovala se. Kdy jdeš na další kontrolu?
P.S. já tě ženu na dovolenou, abys už měla klid a ty sebou švihneš doma ![]()
Ahoooj Kvatapko
další kontrolu mám příští týden, 10.6…no to víš, jsem z toho taková rozhozená
malej se vrtí víc než dost…chvilkama mi přijde, jako že tvrdne bříško,ale nevím, možná se tam malej jen tak vrtí a posouvá…mě totiž břicho netvrdne, max.párkrát, takže ani pořádně nevím, jak tvrdnutí vypadá…no malej se vrtí, nekrvácím, nic ze mě neteče…spíš mi je trochu šoufl od žaludku…jenže to budou spíš nervíky, že se bojím ![]()
Vegis no kdyby ses nějak necítila, tvrdlo víc břicho (to poznáš určitě, prostě ztvrdne děloha jako zaťatý sval a cítíš to), tak raději někam zajeďte. Budu na tebe myslet, ať je všechno v pořádku ![]()
vegiska ja bych na tu pohotovost nebo dokotrovi, taky skocila. Miminko , kdyz se vrti prece neznamena hned, ze je v poradku. Pokud se zacne odlucovat placenta, tak se taky hejbat muze. Kdyz prestane castecne placenta pracovat, neznamena to, ze se dite okamzite prestane vyvijet a prestane se hejbat. Byt tebou tak jedu, i tak se ted stresujes a to miminku taky nedela dobre. Kazdopadne drzim pesti at je vse v poradku ![]()
Weru píše:
vegiska ja bych na tu pohotovost nebo dokotrovi, taky skocila. Miminko , kdyz se vrti prece neznamena hned, ze je v poradku. Pokud se zacne odlucovat placenta, tak se taky hejbat muze. Kdyz prestane castecne placenta pracovat, neznamena to, ze se dite okamzite prestane vyvijet a prestane se hejbat. Byt tebou tak jedu, i tak se ted stresujes a to miminku taky nedela dobre. Kazdopadne drzim pesti at je vse v poradku
presne tak, souhlasím! stejně na to budeš každý den do kontroly myslet, aspoň budeš v klidu ![]()