Vhodný věk na dítě?

Anonymní
29.5.11 21:26

Vhodný věk na dítě ?

Ahoj,

přemýšlíme o miminku, ale zatím nechci aby to někdo věděl proto anonymita.

Chci se zeptat je nějaký ´´ideální´´ věk ?
Mě je 22 let a přítel je o rok mladší :think: je to moc brzo ??

Děkuji za vaše názory. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1724
29.5.11 21:28
Anonymní píše:
Ahoj,

není, já otěhotněla ve 23letec, ale chtěla jsem i dřív-čekala jsem na rozhodnutí manžela…ale divim se, že o rok mladší přítel už dítě chce…asi je to individuální…každopádně jsem někde slyšela, že do 25let mít mimi je nejideálnější!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
29.5.11 21:28
Anonymní píše:
Ahoj,

na věku vůbec nezáleží :wink: jde o zajištění,psych.vyspělost atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.5.11 21:29

Z fyziologického hlediska máš věk ideální=)
Já rodila v 22 letech. Chlap je teda o 7 let starší…

To není o věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
29.5.11 21:30

Pokud se na miminko cítíte, tak proč ho nemít :-) Samozřejmě je důležité mít zázemí a vědět, že dokážete dítě zabezpečit. My jsme se o dítě začali snažit, když mi bylo 22 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
29.5.11 21:31

U holky je idelani ja mela 23 kdyz se mala narodila.
Ale chlapa mel uz 30.A dkybych mela chlapa mladsiho jak ja pockala bych do tech 27 jeho veku.
Nedovedu di predtavit jak by se staral o dite napriklad muj bracha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
29.5.11 21:31

To musíš vědět sama, jestli máš pro dítě správného tatínka, rozumné zázemí a jestli Ty sama se na něj cítíš dost vyspělá a připravená.

Žádný „ideální věk“ neexistuje. Respektive, biologicky jistě ano, ale to není to nejdůležitější.

Příspěvek upraven 29.05.11 v 21:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
29.5.11 21:32

Ale treba se na to dvam blbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
29.5.11 21:34

Za sebe - nejde o věk, t.j. dobu od data, kdy ses narodila. Nýbrž o souhrn dalších faktorů.

V první řadě zdravotní. Tam je fakt, že čím dříve, tím lépe.

V druhé řadě, faktor psychický. To, že ti začínají tikat biologické hodiny, t.j. cítíš touhu, ještě neznamená, že jsi připravena. Ale pochopitelně milující a zodpovědná maminka může být v 18, stejně tak jako jí být nemusí 35letá máma.

V třetí řadě, a já bych to nejradši postavila úplně na začátek, je ekonomický faktor. Máte za co žít, máte kde bydlet? Peníze, bohužel, mohou být až na prvním místě. Já bych je tam tak nerada stavěla, ale prostě si myslím, že s miminkem už je tak a tak starostí, a ještě do toho řešit, že není na nájem, na plíny … to bych v tvém věku raději ještě posečkala a něco našetřila.

Ale pokud je vše výše uvedené splněno, a našla jsi muže, který chce být tátou … tak jen vy dva máte to právo říct, jestli jo nebo ne (a konat :srdce: :srdce: :srdce: ).

Osobně jsem si z výše uvedených důvodů děti pořídila mnohem, mnohem později. Chtěla jsem si je přivézt z porodnice pod svou vlastní střechu. A taky jsem si chtěla být jistá, že je opravdu chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
29.5.11 21:34

Nezáleží na věku, ale na okolnostech..jaképak jsou??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
29.5.11 21:35

Tohle není o věku, ale o jiných věcech. Z fyzického a zdravotního hlediska, je to věk nejlepší, o tom není pochyb. Tady spíš záleží na tom, jestli máte zázemí pro sebe i pro dítě, jak se dokážete zabezpečit, o psychickou vyspělost a být připraveni na to, stát se rodiči (zvlášť u tak mladého kluka)… apod.

Příspěvek upraven 05.02.16 v 20:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.11 21:43

Já už bych chtěla delší dobu, ale čekám kvůli němu… jsme spolu 3,5 roku.
Já si přávě myslím, že on má ještě čas a nechci na to moc tlačit..
Nechci začít hned se snažit,teda chtěla bych, ale spíš doufám, že by to bylo třeba v horizontu roku, kdo ví co bude, jen mě zajímaly vaše názory.
Oba pracujeme, vyděláváme slušné peníze, bydlení sice nemáme, ale je to otázka pár měsíců a dostaneme něco z dědictví a jeho rodina se má na tom hodně dobře, ale spíš chci, aby sme se starali sami než oni o nás, to mi nepříde dost férové.
Já bych fakt chtěla hned, ale nechci, aby si pak myslel, že si něco neužil, nebo že to přišlo moc brzy.Vůbec nevím kdy by to tak mohlo být. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.11 21:47

Myslím jako vlastní bydlení momentálně nemáme, ale mělo by brzy být.Ale nemyslím teď.
On mi řekl, že by klidně do toho šel, ale nechcě mít pocit, že sme něco promeškali, že chce i něco dokázat, máme místa, které chceme ještě vidět, tak mi říkal, že to neznamená, že to bude za pět let, že to bude klidně za rok, že bůh ví, ale tak aby to přišlo do připraveného.
Jen mě to občas trapí, i když to chápu a chci bejt rozumná, ale je to docela na palici občas. :think:

• Citovat
  • Upravit
27264
29.5.11 21:48

Rodila jsem ve 22 letech, ale pravda, že můj je o 8 let starší.
Ideální věk není nikdy, pokaždý je to taková pecka, že je jedno jestli ti je 20 nebo 40 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.11 21:50

On je dost zvyklej od rodičů na určitej komfort a finančně momentálně bysme to zvládli, ale on mi říká, že to nechce zvládnout a nebo pak brát od rodičů, že chce víc a zvládnout to sám :think:
Občas i sám kouká na kočárky, nebo mluví jaké by asi naše dítě bylo a že by chtěl chlapečka, ale že mu chce dát vše.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky