Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem, už asi týden mi občas tvrdne břicho a mám jakoby menstruační bolesti. Taky mě dost píchá v tříslech a bolí mě stydká kost a chytají mě jakoby křeče do intimních partií. Včera jsem po použití WC našla na toaletním papíru trošku jakoby krve-ale bylo to spíš takové růžové než červená barva. A taky je mi od včerejška špatně od žaludku a nemám chuť na žádné jídlo. Když něco sním (dneska ráno třeba loupáček a mléko), tak je mi hned jakoby na zvracení. Jsem ve 39. týdnu. Myslíte, že by to mohlo značit blížící se porod?
ahojky,
tvrdnutí bříška ještě nic neznamená, mě tvrdne už asi 2 měsíce a poslední dobou taky občas bolestivě jako při MS.O stydké kosti, tříslech a spodku ani nemluvě, v noci při otáčení v posteli si přijdu jak stoletá babka. ![]()
To špinění by mohla být možná část hlenové zátky, ale taky nemusí, i pokud by byla, neznamená to, že budeš hned rodit. Někdo porodí do 24 hodin, někdo až za 2 týdny.
Ale už to, že jsi v 39 týdnu je předzvěst porodu, sice to rychle utíká, ale zároveň se to hrozně vleče. Já měla před 2 týdny pocit, že musím určitě brzy porodit, zato teď, když je to tak blízko, se mi to vůbec nezdá, že by to už mělo přijít
.Tak ať ti to dopadne co nejlíp, raději, ať se ti miminko ještě trošku dopeče
pohodový porod přeju.
teoreticky ano. mě oba porody začaly bolestma jako při ms, která střílela dozadu do kříže. po teplé sprše se spíš zintenzivněly a za chvilku jsme jeli. ale pravda je, že já neměla ani u jednoho dítěte žádné výrazné poslíčky.
týden už máš krásný, tak je možné, že se už mimčo připravuje k vylodění. já děti třeba rodila jedno 38+3 a druhé 37+4…
Každá mamča to má jinak, ale taky si myslím, že by to mohla být hlenová zátka.
Ahojík
U obou děti mi poslední týden bolel podbřišek
, přesně na termín mi začala odcházet zátka a den po porod, takže obě děti 40+1. Tvrdnutí břiška je normální. Prý se říká že tím děloha pracuje. Mě takhle pracovala od 32týdne a pak jsem málem rodila v autě. Držím vám palečky!!
![]()
Jinak u mě hlenová zátka byl hlen v barvě špinění-pardon za popis. A jestli nemáš chuť k jídlu, nevolnost a nebo průjem, tak je to prý příprava na porod.
![]()
luckyhorse píše:
Ahoj všem, už asi týden mi občas tvrdne břicho a mám jakoby menstruační bolesti. Taky mě dost píchá v tříslech a bolí mě stydká kost a chytají mě jakoby křeče do intimních partií. Včera jsem po použití WC našla na toaletním papíru trošku jakoby krve-ale bylo to spíš takové růžové než červená barva. A taky je mi od včerejška špatně od žaludku a nemám chuť na žádné jídlo. Když něco sním (dneska ráno třeba loupáček a mléko), tak je mi hned jakoby na zvracení. Jsem ve 39. týdnu. Myslíte, že by to mohlo značit blížící se porod?
ahoj, tak to ti trošku závidim
já se blížim k 39.tt vlastně už za dva dny tam budu a nic na sobě nepozoruju, spíš mám jen občas tklak na podbřišek (jako kdyby mi mělo každou chvíli něco vypadnout
) jo holka blíží se nám to, takže se musí něco dít, ale jinak souhlasim s holkama co psali, pomalu to nejspíš přichází
Nebojte kočky, ono to příjde a budete mit mimoušky u sebe
Držím vám palečky!
![]()
Asi těžké posuzovat, protože tohle je nesmírně individuální a není moc maminek, které to zažily tolikrát, aby mohly zobecňovat. Nicméně mě to tedy zní tak, že tvé tělo se opravdu k porodu chystá. Háček je v tom, že tohle chystání může trvat den, ale taky týden či dva
(to je ti asi informace na prd, jestli tedy už nerodíš
). Já to měla tak, že den před mi bylo děsně zle, průjem a křeče jako blázen, občas jsem nevěděla, jestli jsou to střeva nebo mimi
. Má známá gyn mi vysvětlila, že tak se občas tělo „tonizuje“. V den porodu se mi absolutně nechtělo hýbat, jíst ani nic. Takže dost podobné. Jen místo bolestí mi praskla voda ![]()
Tak ať ti to čekání rychle uteče (já teď mám ještě měsíc
)
Já byla zrovna v porodnici-poradit se a říkala sestra, že když jsou to jen poslíčci, teplo a klid je většinou rozežene, když nerozežene, tak už by to mohlo být ono. Holky nemáte nějaký další tipy, jak odhadnout kdy vyrazit do porodnice? Chci rodit ve Vrchlabí a to je tak 5 hodin cesty a tak by to mohlo být veselý. Plánujem že vyrazíme tak 4 dny před termínem, usadíme se poblíž porodnice v penzionu a uděláme si dovču a budem vyčkávat. Jaký jsou ti poslíčci a jak dopředu se objevujou? nebo dá se přibližující se porod-pár dní dopředu poznat i jinak?
dryada- 5 hod. cesty? tak ještě že mám Chrudim za rohem
jednou jsem přenášela 9 a podruhý 6 dní.Takže odhad kdy vyrazit je těžký!Přeju at ti porod vyjde podle tvých představ
a poslíčci- u 1- mi občas tvrdlo břicho a u 2- jsem měla poslíčky asi 7 dní před porodem každej den i po 10 min třeba 2 hod. ale pak to vždycky přešlo.V den porodu už to nepřešlo
a za 4 hod. bylo hotovo
![]()
Ahoj,
tak dneska jsem 39týden a měla jsem šílený tlak na čípek. Vůbec jsem nemohla chodit. Včera večer křeče do podbřišku, ale příčina byla trošku jiná ![]()
Sorry, že to tak napíšu, pdpol. jsem šla na velkou a jak jsem tlačila, tak jsem ucítila, jak se mimčo posunulo ještě víc dolů.
Jinak poslíčky jsem měla 2×, vždy po týdnu.
Je to třetí dítko a každý porod mi začal jinak. U prvního mi dr. udělala hamiltona ve 39+3tt. MS bolesti ještě to odpoledne, malý se narodil druhý den v podvečer.
U druhého jsem hamiltona neměla a porod se rozběhl sám ve 40+3tt.
A teď zatím čekám, jak to bude teď.
Luckyhorse - to klidně mohla být část hlenové zátky! A Tvoje tělo se připravuje na porod, jak píšou holky. Tak hodně zdaru a síly!!!
Tak včera proběhla kontrola v porodnici, takže porod se zatím nechystá, malej je otočenej hlavou dolů. NO a 9.6. mám přijít na přeindukci a 10.6. mi budou porod vyvolávat.
Ahoj! Já byla včera na kontrole ve 39tt a dr se nepodařilo miminko změřit, prý protože, cituji, „je tam natlačené“
Máte některá podobnou zkušenost? Jinak na monitoru jedna vlna, ale jen klasické tvrdnutí, jinak v pořádku, i doppler v normě.
Taky jsem se chtěla zeptat, jestli jste některá poslíčkovala už od 30tt a jaký to mělo vliv na porod - prý když ta děloha víc cvičí, tak to pak jde snáz
Jinak jsem po císaři pro nepostupující porod před 2,5 rokem, tak jsem zvědavá, jestli to tentokrát půjde normálně
V prvním těhotenství mi jen občas tvrdlo břicho, poslíčky jsem nezažila, teď ta děloha cvičí fakt fest, tak tajně doufám, že to tentokrát půjde líp ![]()
@zlodcera Hm, tak u mě tahle „pověra“ neměla na nic vůbec žádný vliv. U prvního dítěte jsem poslíky měla pravidelně od nějakého 30tt., párkrát jsem po nocích lezla do sprchy a skákala na míči… Měsíc před porodem už se neobjevily. Porod byl vyvolávaný dva dny po termínu, byl rychlý. U druhého dítěte jsem neměla poslíka ani jednoho, ani nebylo nikdy žádné tvrdnutí břicha. Porod se rozjel přirozeně, den po termínu a byla to sakra rychlovka. Rodit ve všední den, tak porodíme cestou. Na sál jsem už šla s hlavou mezi nohama.
![]()
Já byla u druhého porodu na kontrole ještě v 15 hodin a monitor nic neukázal, i když já už cítila poslíčky cca od poledne, večer se malý narodil
Jinak narodil se přirozeně a poslíčky jsem během těhotenství prakticky neměla. U prvního jsem poslíčky měla a skončilo to akutním císařem, takže asi tak ![]()