39. týden předzvěst porodu?

789
29.5.11 10:45

39. týden předzvěst porodu?

Ahoj všem, už asi týden mi občas tvrdne břicho a mám jakoby menstruační bolesti. Taky mě dost píchá v tříslech a bolí mě stydká kost a chytají mě jakoby křeče do intimních partií. Včera jsem po použití WC našla na toaletním papíru trošku jakoby krve-ale bylo to spíš takové růžové než červená barva. A taky je mi od včerejška špatně od žaludku a nemám chuť na žádné jídlo. Když něco sním (dneska ráno třeba loupáček a mléko), tak je mi hned jakoby na zvracení. Jsem ve 39. týdnu. Myslíte, že by to mohlo značit blížící se porod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
260
29.5.11 10:59

ahojky,
tvrdnutí bříška ještě nic neznamená, mě tvrdne už asi 2 měsíce a poslední dobou taky občas bolestivě jako při MS.O stydké kosti, tříslech a spodku ani nemluvě, v noci při otáčení v posteli si přijdu jak stoletá babka. :mrgreen:

To špinění by mohla být možná část hlenové zátky, ale taky nemusí, i pokud by byla, neznamená to, že budeš hned rodit. Někdo porodí do 24 hodin, někdo až za 2 týdny.

Ale už to, že jsi v 39 týdnu je předzvěst porodu, sice to rychle utíká, ale zároveň se to hrozně vleče. Já měla před 2 týdny pocit, že musím určitě brzy porodit, zato teď, když je to tak blízko, se mi to vůbec nezdá, že by to už mělo přijít :-D .Tak ať ti to dopadne co nejlíp, raději, ať se ti miminko ještě trošku dopeče :kytka: pohodový porod přeju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21645
29.5.11 11:17

teoreticky ano. mě oba porody začaly bolestma jako při ms, která střílela dozadu do kříže. po teplé sprše se spíš zintenzivněly a za chvilku jsme jeli. ale pravda je, že já neměla ani u jednoho dítěte žádné výrazné poslíčky.
týden už máš krásný, tak je možné, že se už mimčo připravuje k vylodění. já děti třeba rodila jedno 38+3 a druhé 37+4…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
29.5.11 11:23

Každá mamča to má jinak, ale taky si myslím, že by to mohla být hlenová zátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
29.5.11 12:26

Ahojík

U obou děti mi poslední týden bolel podbřišek :srdce: , přesně na termín mi začala odcházet zátka a den po porod, takže obě děti 40+1. Tvrdnutí břiška je normální. Prý se říká že tím děloha pracuje. Mě takhle pracovala od 32týdne a pak jsem málem rodila v autě. Držím vám palečky!! :hug: :hug:

Jinak u mě hlenová zátka byl hlen v barvě špinění-pardon za popis. A jestli nemáš chuť k jídlu, nevolnost a nebo průjem, tak je to prý příprava na porod. :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
29.5.11 15:00
luckyhorse píše:
Ahoj všem, už asi týden mi občas tvrdne břicho a mám jakoby menstruační bolesti. Taky mě dost píchá v tříslech a bolí mě stydká kost a chytají mě jakoby křeče do intimních partií. Včera jsem po použití WC našla na toaletním papíru trošku jakoby krve-ale bylo to spíš takové růžové než červená barva. A taky je mi od včerejška špatně od žaludku a nemám chuť na žádné jídlo. Když něco sním (dneska ráno třeba loupáček a mléko), tak je mi hned jakoby na zvracení. Jsem ve 39. týdnu. Myslíte, že by to mohlo značit blížící se porod?

ahoj, tak to ti trošku závidim :-) já se blížim k 39.tt vlastně už za dva dny tam budu a nic na sobě nepozoruju, spíš mám jen občas tklak na podbřišek (jako kdyby mi mělo každou chvíli něco vypadnout :-) ) jo holka blíží se nám to, takže se musí něco dít, ale jinak souhlasim s holkama co psali, pomalu to nejspíš přichází

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
29.5.11 21:49

Nebojte kočky, ono to příjde a budete mit mimoušky u sebe :srdce: Držím vám palečky! :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
29.5.11 22:23

Asi těžké posuzovat, protože tohle je nesmírně individuální a není moc maminek, které to zažily tolikrát, aby mohly zobecňovat. Nicméně mě to tedy zní tak, že tvé tělo se opravdu k porodu chystá. Háček je v tom, že tohle chystání může trvat den, ale taky týden či dva :-? (to je ti asi informace na prd, jestli tedy už nerodíš :wink: ). Já to měla tak, že den před mi bylo děsně zle, průjem a křeče jako blázen, občas jsem nevěděla, jestli jsou to střeva nebo mimi :mrgreen:. Má známá gyn mi vysvětlila, že tak se občas tělo „tonizuje“. V den porodu se mi absolutně nechtělo hýbat, jíst ani nic. Takže dost podobné. Jen místo bolestí mi praskla voda :lol:
Tak ať ti to čekání rychle uteče (já teď mám ještě měsíc :-( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
30.5.11 08:38

Já byla zrovna v porodnici-poradit se a říkala sestra, že když jsou to jen poslíčci, teplo a klid je většinou rozežene, když nerozežene, tak už by to mohlo být ono. Holky nemáte nějaký další tipy, jak odhadnout kdy vyrazit do porodnice? Chci rodit ve Vrchlabí a to je tak 5 hodin cesty a tak by to mohlo být veselý. Plánujem že vyrazíme tak 4 dny před termínem, usadíme se poblíž porodnice v penzionu a uděláme si dovču a budem vyčkávat. Jaký jsou ti poslíčci a jak dopředu se objevujou? nebo dá se přibližující se porod-pár dní dopředu poznat i jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
1.6.11 11:13

dryada- 5 hod. cesty? tak ještě že mám Chrudim za rohem :mrgreen: jednou jsem přenášela 9 a podruhý 6 dní.Takže odhad kdy vyrazit je těžký!Přeju at ti porod vyjde podle tvých představ :mavam:a poslíčci- u 1- mi občas tvrdlo břicho a u 2- jsem měla poslíčky asi 7 dní před porodem každej den i po 10 min třeba 2 hod. ale pak to vždycky přešlo.V den porodu už to nepřešlo :pankac: a za 4 hod. bylo hotovo :zed: :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
1.6.11 21:24

Ahoj,
tak dneska jsem 39týden a měla jsem šílený tlak na čípek. Vůbec jsem nemohla chodit. Včera večer křeče do podbřišku, ale příčina byla trošku jiná :mrgreen:
Sorry, že to tak napíšu, pdpol. jsem šla na velkou a jak jsem tlačila, tak jsem ucítila, jak se mimčo posunulo ještě víc dolů.

Jinak poslíčky jsem měla 2×, vždy po týdnu.

Je to třetí dítko a každý porod mi začal jinak. U prvního mi dr. udělala hamiltona ve 39+3tt. MS bolesti ještě to odpoledne, malý se narodil druhý den v podvečer.
U druhého jsem hamiltona neměla a porod se rozběhl sám ve 40+3tt.
A teď zatím čekám, jak to bude teď.

Luckyhorse - to klidně mohla být část hlenové zátky! A Tvoje tělo se připravuje na porod, jak píšou holky. Tak hodně zdaru a síly!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
2.6.11 05:58

Tak včera proběhla kontrola v porodnici, takže porod se zatím nechystá, malej je otočenej hlavou dolů. NO a 9.6. mám přijít na přeindukci a 10.6. mi budou porod vyvolávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
23.7.15 15:25

Ahoj! Já byla včera na kontrole ve 39tt a dr se nepodařilo miminko změřit, prý protože, cituji, „je tam natlačené“ :lol: Máte některá podobnou zkušenost? Jinak na monitoru jedna vlna, ale jen klasické tvrdnutí, jinak v pořádku, i doppler v normě.
Taky jsem se chtěla zeptat, jestli jste některá poslíčkovala už od 30tt a jaký to mělo vliv na porod - prý když ta děloha víc cvičí, tak to pak jde snáz :mrgreen: Jinak jsem po císaři pro nepostupující porod před 2,5 rokem, tak jsem zvědavá, jestli to tentokrát půjde normálně :) V prvním těhotenství mi jen občas tvrdlo břicho, poslíčky jsem nezažila, teď ta děloha cvičí fakt fest, tak tajně doufám, že to tentokrát půjde líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
23.7.15 15:30

@zlodcera Hm, tak u mě tahle „pověra“ neměla na nic vůbec žádný vliv. U prvního dítěte jsem poslíky měla pravidelně od nějakého 30tt., párkrát jsem po nocích lezla do sprchy a skákala na míči… Měsíc před porodem už se neobjevily. Porod byl vyvolávaný dva dny po termínu, byl rychlý. U druhého dítěte jsem neměla poslíka ani jednoho, ani nebylo nikdy žádné tvrdnutí břicha. Porod se rozjel přirozeně, den po termínu a byla to sakra rychlovka. Rodit ve všední den, tak porodíme cestou. Na sál jsem už šla s hlavou mezi nohama. :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
23.7.15 15:32

Já byla u druhého porodu na kontrole ještě v 15 hodin a monitor nic neukázal, i když já už cítila poslíčky cca od poledne, večer se malý narodil :) Jinak narodil se přirozeně a poslíčky jsem během těhotenství prakticky neměla. U prvního jsem poslíčky měla a skončilo to akutním císařem, takže asi tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí