Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, včera dopoledne mi podklouzla noha a já se svalila ze schodů. Dopadla jsem na zadek. Pád jsem se snžila zbrzdit, ale moc se mi to nepovedlo.Po dvouch hodinách od pádu mi to nedalo a zajeli jsme na pohotovost. Malá dle utz vpořádku, placenta se neodlučuje, děloha klidná. Pustili mě domů s tím, že teď vypadá vše dobře. Večer v posteli malá hezky kopala. Ránno po probuzení trochu kopanečků. ic mě nebolí, ale bylo mi doporučeno na pohotovosti, abych se druhý den-tedy dnes ukázala na kontorlním utz. u své gyndařky. Prý jsou po pádu vždy nutné dva utz.Dnes jsem tam šla, sestra se mně zeptala zda mě něco bolí, když jsem řekla že ne. Poslala mě domů s tím že mám přijít až zítra. Trošku mě to vykolejilo a mám starch aby jsme do zítřka nic nezanedbali, když mi byl doporučen utz, hned druhý den.Je fakt, že mě nic nebolí, nekrvácím, pohyby jsem dnes malinko zaznamenala…ale nic extra jsem zvyklá na větší kopanečky a častější. Ale je pravda, že dnes jsem se od ránna nezastavila, tak je možné, že to tolik nevnímám. Myslíte si že za těchto okolností mohu být klidná???
Děkuji za názory ![]()
@makynkamalinka
Mne se stalo zhruba ve stejném tydnu, mozna pozdeji, neco podobného - uklouzla jsem na mokré podlaze v garážích a spadla jsem na bok a pul bricha. Miminko v poradku. Voda a obaly to utlumily.
Spis nelitej a sedni si ![]()
@sisk děkuji za odpověď, ráda bych ale první dcerka má střevní virosu, takže ránno doktor, pak do školy pro ukoly, pro obědy do jídelny…rychle domů najíst…a pak jsem právě letěla ke své gyndařce sedla jsem si až teď…ale opravdu mě nic nebolí…kolikrát tě po pádu kontrolovali utz, jestli se smím zeptat:)
@makynkamalinka
Jen jednou. Ani jsem nevedela, ze se ma víckrát. Pohyby jsem cítila, ale hrozne jsem se bála, pad to byl blbej…
Vsechno bude fajn, neboj ![]()
@sisk děkuji za uklidnění…snad ano teď zrovna dlabu sůšu a malá se trošku vrtí:)))
@makynkamalinka no jo, sladkosti
mne malej delal po čokoládě v brise salta ![]()
@makynkamalinka Spadla jsem v těhotenství dvakrát. Jednou na schodech na zadek. Bylo to v zimě, bylo pozdě večer, víkend. V nejbližším městě pohotovost nefunguje, takže kolem půl hodiny cesta do jiného města a zajistit hlídání pro starší. Volala jsem tam a domluvili jsme se, že budu doma v klidu ležet. Pohyby jsem cítila. Všechno bylo v pohodě. Na kontrolu jsem si došla pak ke své doktorce a ta mi udělala ultrazvuk. Myslím, že vše bude v pořádku. Zítra ti to potvrdí. Snaž se nestresovat. ![]()