Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já padala až do 8let, jinak vývoj přiměřený
. Pak už jsem radši spala rovnou na zemi nebo v kleče s oporou o postel.
Dceri bude osm, pada porad. Momentalne spi na manzelske posteli sama, ja spim na jeji. Ta velka postel je u zdi a v noci kdyz se sune ke kraji, tak ji kolikrat postrkuju dal, jinak pada i tak
Ted na dovolene slitla taky, z manzelske postele co nebyla u zdi, rana jak z dela ze jsem myslela, ze ma rozbitou hlavu, a holcicka se ani nevzbudila ![]()
Oba naši kluci mají postele se zábranou přes cca 3/4 délky postele, starší (5let) už dokázal vypadnout i v té malé části v nohách, kde zábrana není, vrtí se ve spaní hodně, mladší spí klidněji.
@eva valoi Evčo
![]()
Naše Emča taky padá z postele, spím s ní já na manželské posteli, takže takovou přirozenou zábranou je moje tělo a ještě máme přiraženou k posteli malou postýlku ![]()
Příští rok plánujeme přesun do pokojíčku, koupíme tam zábranu, tlustý koberec a ještě takový ten sedací vak, který ji přišoupneme k posteli, ať padá do měkkého. Na dovolené jsme měli kolem celé její postele rozmístěné všechno naše oblečení a kufry, protože tam byla dlažba
![]()
@Ivtcha Ivčo, nenaděláme nic, no. Já když se chci v noci převalit, tak se musím nejdřív vzbudit, abych se silou vůle otočila na druhý bok. Já fakt spadnout nemůžu. ![]()
@eva valoi
Ty jsi teď taky taková přirozená zábrana ![]()
Ale jsem ráda, že jsi tohle téma založila, protože jsem nedávno přemýšlela o tom samém, jestli je to v tom věku ještě normální
A jsem ráda, že je ![]()
@Samamama píše:
Oba naši kluci mají postele se zábranou přes cca 3/4 délky postele, starší (5let) už dokázal vypadnout i v té malé části v nohách, kde zábrana není, vrtí se ve spaní hodně, mladší spí klidněji.
ten nas taky, ma tam vylez cce 30cm. hlavou napred
boule jako krava. ale tentokrat se i vzbudil
Naše (5 let) padá z postele tak 1-2krát za rok. Na koberci podél postele už má pro jistotu ještě karimatku, aby přistání bylo měkčí ![]()
@eva valoi píše:
@Ondrášovka.N Tak jistě to lze vyřešit, taky jsem to vyřešila. Spíš mě zajímalo, jestli je to v tomto věku ještě normální.
Urcite jo. Nekdo pada az do dospelosti:D