Syn se obnažuje

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.8.15 02:54

Syn se obnažuje

Nevím, co už mám dělat. Syn má 3 roky. Když potřebuje venku čůrat, je schopný si uprostřed davu lidí sednout a vyslíknout se do naha (sundat trenečky a kalhoty/kraťasy) a vyžadovat se, že potřebuje čůrat (a může tam být klidně i 100 lidí). :oops: Jasně, řeknete si, že tomu vyslékání jde zabránit, ale tolikrát je na prolézačkách a je to otázka pár sekund, kdy si oblečení sesune dolů a je hambatý (a potom, co si o mě asi ostatní matky myslí…). Mě je z toho hrozně, nemám ráda nahotu syna, je mi nepříjemná (ale to jsou už mé dávnější psychické problémy, kdy mě jako dítě zneužil kantor ze ZŠ a tak nějak mám problém s každým nahatým tělem - tvrdí psycholog). Přitom doma, když potřebuje na záchod, tak si řekne, jde na WC a až tam se vysvleče. Domlouvám mu pořád, že se nemůže jen tak vysléct, ale neposlouchá mě. Několik týdnů do něj hustím :oops: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1281
24.8.15 04:00

No, ja nevim, jak to maji ostatni, ale myslim, ze problem bude v mamince a ne synovi… ja na tom nic divneho nevidim, ze trilete dite shodi trenky a kratasky a hulaka curat - videla jsem to asi milionkrat na hristi. Mozna u mladsich deti, ale rozhodne na tom nevidim nic pohorsujiciho, za co by vas ostatni matky soudily (ony se jiste ozvou, pokud by to tak melo byt :mrgreen: ).
Cesko je pomerne liberalni zhlediska nahoty deti, a pokud se jedna o batole, neidim duvod to dramatizovat.
Taky jsme byli dnes u rybnika, dite chtelo curat a shodilo mokre plavky rovnou :mrgreen:
Naopak si myslim, ze to domlouvani v nem vyvolalo hezky navyk „akce-reakce“, takze bych spis rekla, ze kdyz to budete uplne ignorovat, ze z toho vyroste sam :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
24.8.15 05:42

Mne nepřijde divný, ze se syn svlikne ve 3 letech. Prijde mi divný, ze vam nahý vadí. A co partner, ten vam nevadí? Nestresujte ho, vysvetlete, ze stačí spustit ke kolenum někde u křoví. Az mu to povite po tisíci, zabere to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
24.8.15 05:46

Problem bude opravdu spise v tobe, zejmena me zarazila veta veta, ze ti je neprijemna synova nahota…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
24.8.15 05:56

@Moucharda @achesa1 však píše, že se stud k synově nahotě táhne z dětství, kdy byla zneužita… :roll:
Prostě bych domlouvala, ale zbytečně to nedramatizovala. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
24.8.15 06:28

Mi by to prislo divne u skolou povinneho kluka, ale u trileteho bych se nad tim vubec nepohorsovala. Zkus to hlavne synovi vysvetlovat po dobrem, s humorem a tatinek by se taky mohl zapojit pri vysvetlovani :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
24.8.15 07:13

Zase ale pozor, abys v něm nevypěstovala nějaký psychický blok sám k sobě, že jeho nahota je něco hnusného a odsouzeníhodného.
Mě nikdy nenapadlo toto u tříletého řešit, jak u vlastních, tak u cizích. Fakt to zbytečně dramatizuješ. Chápu, že ti to jde třeba špatně ovlivnit díky tvému zážitku z dětství, ale abys mu fakt spíš neublížila :think:
Na tvém místě, když se to znovu stane, bych pěkným klidným hlasem synovi řekla, pojď, čůrat se musí támhle u keře, tady mezi lidma se to nesmí.
Když mu to řekneš pokaždé, není hloupej, aby si to brzy nezapamatoval.
Ale znovu opakuju, je fakt MALEJ!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
24.8.15 07:13

Synovi je teda 2 a půl, ovšem nečekám během pár měsíců nějaký závratný nárůst pocitů studu.
My jsme většinou na zahradě, kde lítá nahatý :nevim: a chodí čůrat na kanál, co tam máme. Občas nás zavolá, musíme se koukat a chválit :lol:
Takže vzít ho někam do civilizace :think: :mrgreen:

Dcera teď půjde do první třídy, doma taky běhá nahá :nevim:, ale ta už by se na veřejnosti jen tak nesvlíkla :lol: - myslím, že až syn bude taky předškoláček, že už s ním bude lepší domluva.

Kdyby se syn takhle svlíkal, tak prostě přiběhnu, komentuju „Stačí jen ke kolenům, pojď někam na bok“, vyčůrat a dobrý. Cizí takhle se chovající děcko by mě nepohoršilo, proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.15 07:32

Měla by jsi na sobě po psychické stránce začít více pracovat. Já mám postrauma a některé věci také nedávám - mírné konflikty třeba na hřištích apod. Zlepšuje se to, ale na 100% jistá si nejsem.

Synovi bude 3,5 a taky čůrá kde ho napadne. Neřeším to. A vůbec se nepozastavuju nad tím, že to dělá jiné dítě. Chceme aby děti chodili na nočník, WC, aby si uměli říct a když se osamostatní, tak je zas budeme komandovat že tam se nečůrá a čůrá se jen tam a tam…to je blbost. Časem k tomu doroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.8.15 07:45

Je to normální, děti to prostě dělají, časem přestane, můj synovec si vysvleče trenky už nahoře v pokoji a s nahým pinďasem běží dolů na záchod, že jde čůrat. Je mu tři a půl. U dětí je to běžné, nedělá nic úchylného. Chápu tvůj blok, snaž se to ale nepřenést na něj, ať mu nezaděláš na problémy v dalším životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
24.8.15 08:17

Nasemu bude za mesic 3,5 taky se svlece jak doma, tak venku, nahotu neresi, a ani ja u nej, ve verejnym bazenu ma na sobe plavky asi tak 3min, pak je svlece a nechce je, kolikrat je tam jedinej bez plavek a neresim to, stejne jako u jinych deti, je jim to pohodlnejsi.. az bude vetsi, zacne se stydet a uz se svlikat nebude, ted jsou jeste mali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
24.8.15 08:37

Mela byses vyhnout negativnim reakcim vuci nahote vlastniho ditete, at jsi poznamenan jakkoliv, protoze takovymto sobeckym jenanim akorat vychovas dalsiho asociala.. (nerikam, ze ty jsi) takto vznikaji poruchy v sexualite. Chodis k psychiatrovi, tak se zeptej jeho, zeptej se decke mudry a lidi, co o tom opravdu neco vi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.8.15 08:44

Vím, že jsi měla hrozný zážitek, ale začni na tom u sebe pomalu pracovat :hug: tohle chování je celkem normální..nám to 2,5 leťák taky udělal kdekoliv, a ani se mu nechtělo čurat, jen si prostě svlíkl kalhoty. a vloni jsme měli „trapas“ se 4 letým, na dovolené se mu chtělo čurat, večer, už za tmy, šli jsme kolem tkaových obřích betonových květináčů s palmičkama, a syn se k jednomu vrhl, a začal čurat, no ale asi půl metru jakoby za tím byla zahrádka restaurace, a lidi tam jedli, a měli na něj pohled z první ruky, jak čurá..ta ženská nejprve zalapala po dechu, ale pak se začala hrozně smát, a nakonec z toho měl naštěstí výtlem celej stůl,.ve mě docela hrklo, když jsem viděla, jak se tváří :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí