Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
mám prvni mimi (2mesice) tak se jdu poradit ![]()
Mame autosedacku cybex Aton + isofix. Malemu casto pada hlavicka, kdyz v autosedacce usne, musi to byt nepohodlne a je i nebezpecne, ale nevim, jak to vyresit. Isofix mi pomahala do auta nainstalovat pani od ktere jsem isofix kupovala, tak prave jsem myslela, ze je to Ok.
Poradite mi prosim, jak vyresit?
viz.foto
Isofix je systém toho, že se to cvakne v autě na háky. Ty asi mluvíš o té bázi, ale vypadá to ok.
Máš tam novorozeneckou vlozku? Prcek se v tom ani nehnul. Teď ve 2,5 mes jsem to zpod něj vytáhla, ale u hlavičky tam pořád je polštářek.
Je to jiná Cybex
Spousta prodejců umí poradit, jak to správně umístit v autě. V Brně např Baby car.
No a pak existují polštářky okolo krku, vzadu jsou tenké, aby krcek nezvedaly a mají právě materiál na boku. Ale nevím, zda je to ok pro takového mrňouska. Viděla jsem to např v lutzu, až nebude stačit tato vložka, nejspíše to koupím.
@Temnástranasíly Ja to mam prave taky na zacvaknuti.
Tu vlozku tam prave má
akorat v tom tu hlavu ma fakt malickou ![]()
Cybex Aton 5 nemá vložky pro úplně malinká miminka, takže jsou tam trochu na volno, je dobré dokoupit vložku pro malá miminka. Pak taky hodně záleží na typu auta a sklonu sedaček, třeba škodovky mají sklon velký, a mímo pak v té sedačce víc sedí a ta hlava mu jakoby padá. My jsme to u prvního dítěte vyřešili tím, že jsme srolovali nějaké ručníky a deky a vypodložili jsme s nimi tu isofixovou základnu, aby byla víc na ležato, ale není to ideální řešení. S druhým dítětem jsem se téhle sedačky zbavila a koupila polohovací, ať máme pokoj ![]()
Ta sedacka ma spatny sklon. My mame tu zakladnu vic vodorovne a vse ok. Jenze to je dano sklonem sedacek v aute.
@Temnástranasíly nekupuj to, jsou to vyhozeny penize, nefunguje to.
Jak pisou holky, je to sklonem sedacky, autosedacka se ma kupovat zaroven s autem, ne jen tak. Jedina moznost je vymenit sedacku nebo podlozit zskladnu rucnikem, aby byla vic v rovine, trochu to pomuze.
@DandátkoP píše: Více
Takže to pokračovací budu muset vybrat i s ohledem na hlavicku, ok ![]()
@Temnástranasíly píše: Více
Jo urcite, nejlip koupit polohovaci sedacku co jde dat do co nejvetsiho lehu, aby to vyrovnalo sklon. My prave mame skodovku jako hlavni auto, auto menime co 9 mesicu, takze to ani moc nejde smerovat k jednomu autu primo a ten problem jsme meli taky. Ten polstarek jsem prave koupila a vubec to nepomahalo. Takze dobre vybirat a nejlip s autem. ![]()
Jak tu někdo psal..vypodložit základnu tak aby byla více vodorovně a bude to ok. Případně pokud by pak základna nesla zacvaknout tak používat sedačku bez té základny…to jsem udělala já protože mi se základnou dítě taky příliš sedělo a padala mu hlava…bylo to teda u jine znacky
@Temnástranasíly píše: Více
ideálně, nebo se u ní pak vykašli na isofix a poutej na pásy. Stejně myslím, že základna pro Aton 5 není kompatibilní s pokračovacíma sedačkama (nebo aspoň u starších verzí nebyla), tak pak uvidíš, co vyberete. Něco sedne do všech aut.
@Teik310 píše: Více
Já mám cybex cloud Z myslím, ta jde právě do lehu a žádné potíže s hlavičkou nemám. Ale kamarádka to popisuje u britaxu a mně to kývání přijde nebezpečné v případě nehody.
Porad se ve skupine na fcb-autosedacky bezpeci pro deti nebo deti proti smeru.tam jsou odbornici ![]()