Padání hlavičky - autosedačka

44
18.9.24 11:38

Padání hlavičky - autosedacka

Ahoj holky,
mám prvni mimi (2mesice) tak se jdu poradit :think:
Mame autosedacku cybex Aton + isofix. Malemu casto pada hlavicka, kdyz v autosedacce usne, musi to byt nepohodlne a je i nebezpecne, ale nevim, jak to vyresit. Isofix mi pomahala do auta nainstalovat pani od ktere jsem isofix kupovala, tak prave jsem myslela, ze je to Ok. :,( Poradite mi prosim, jak vyresit?
viz.foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6655
18.9.24 11:42

Isofix je systém toho, že se to cvakne v autě na háky. Ty asi mluvíš o té bázi, ale vypadá to ok.

Máš tam novorozeneckou vlozku? Prcek se v tom ani nehnul. Teď ve 2,5 mes jsem to zpod něj vytáhla, ale u hlavičky tam pořád je polštářek.

Je to jiná Cybex

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6655
18.9.24 11:45

Spousta prodejců umí poradit, jak to správně umístit v autě. V Brně např Baby car.

No a pak existují polštářky okolo krku, vzadu jsou tenké, aby krcek nezvedaly a mají právě materiál na boku. Ale nevím, zda je to ok pro takového mrňouska. Viděla jsem to např v lutzu, až nebude stačit tato vložka, nejspíše to koupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
18.9.24 11:49

@Temnástranasíly Ja to mam prave taky na zacvaknuti.
Tu vlozku tam prave má :( akorat v tom tu hlavu ma fakt malickou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
18.9.24 11:59

Cybex Aton 5 nemá vložky pro úplně malinká miminka, takže jsou tam trochu na volno, je dobré dokoupit vložku pro malá miminka. Pak taky hodně záleží na typu auta a sklonu sedaček, třeba škodovky mají sklon velký, a mímo pak v té sedačce víc sedí a ta hlava mu jakoby padá. My jsme to u prvního dítěte vyřešili tím, že jsme srolovali nějaké ručníky a deky a vypodložili jsme s nimi tu isofixovou základnu, aby byla víc na ležato, ale není to ideální řešení. S druhým dítětem jsem se téhle sedačky zbavila a koupila polohovací, ať máme pokoj :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
18.9.24 12:11

Ta sedacka ma spatny sklon. My mame tu zakladnu vic vodorovne a vse ok. Jenze to je dano sklonem sedacek v aute.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
18.9.24 12:21

@Temnástranasíly nekupuj to, jsou to vyhozeny penize, nefunguje to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
18.9.24 12:22

Jak pisou holky, je to sklonem sedacky, autosedacka se ma kupovat zaroven s autem, ne jen tak. Jedina moznost je vymenit sedacku nebo podlozit zskladnu rucnikem, aby byla vic v rovine, trochu to pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
18.9.24 12:25

Nedávat na isofix, ale poutat na pásy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6655
18.9.24 12:26
@DandátkoP píše: Více

Takže to pokračovací budu muset vybrat i s ohledem na hlavicku, ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
18.9.24 12:30
@Temnástranasíly píše: Více

Jo urcite, nejlip koupit polohovaci sedacku co jde dat do co nejvetsiho lehu, aby to vyrovnalo sklon. My prave mame skodovku jako hlavni auto, auto menime co 9 mesicu, takze to ani moc nejde smerovat k jednomu autu primo a ten problem jsme meli taky. Ten polstarek jsem prave koupila a vubec to nepomahalo. Takze dobre vybirat a nejlip s autem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11820
18.9.24 12:39

Jak tu někdo psal..vypodložit základnu tak aby byla více vodorovně a bude to ok. Případně pokud by pak základna nesla zacvaknout tak používat sedačku bez té základny…to jsem udělala já protože mi se základnou dítě taky příliš sedělo a padala mu hlava…bylo to teda u jine znacky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
18.9.24 12:44
@Temnástranasíly píše: Více

ideálně, nebo se u ní pak vykašli na isofix a poutej na pásy. Stejně myslím, že základna pro Aton 5 není kompatibilní s pokračovacíma sedačkama (nebo aspoň u starších verzí nebyla), tak pak uvidíš, co vyberete. Něco sedne do všech aut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6655
18.9.24 12:54
@Teik310 píše: Více

Já mám cybex cloud Z myslím, ta jde právě do lehu a žádné potíže s hlavičkou nemám. Ale kamarádka to popisuje u britaxu a mně to kývání přijde nebezpečné v případě nehody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2391
18.9.24 13:10

Porad se ve skupine na fcb-autosedacky bezpeci pro deti nebo deti proti smeru.tam jsou odbornici :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí