Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,chtěla bych poradit asi tak před 3 měsíci jsem si všimla že mi začlo vypadávat obočí nad levém oku.Jsem po porodu a kojila jsem 10 měsíců,teď jiš nekojím ale obočí padá dál a uš mám půlku vypadaného a ani známka toho že by začlo růst nové.Vypadá to hrozně,a tak mě napadlo jestli to nemůže být hormony po porodu a kojení.Chystám se stím zajít na kožní protože uš to padání se musí nejak zastavyt,,nemáte s tím někdo náké zkušenosti?Díky L.
Já mám, u mě to teda nemělo žádnou spojitost s porodem, vůbec doteď nevím, čím to bylo. Vypadala mi v podstatě půlka pravého obočí (a to ještě ta část u kořene nosu
Bylo to postupné, nejprve sem myslela, že sem si to nějak víc vytrhala a pak to tak nějak nepozorovaně řídlo. Musela se si ho domalovávat tužkou a hnědou řasenkou, vypadalo to šíleně. No a pak to zas postupně začlo dorůstat a teď ho má díkybohu už normální. Stalo se mi to tak tři roky zpátky a trvalo to asi třičtvrtě roku
Já s tím teda nikde nebyla, ani mě to jaksi nenapadlo ![]()
Nevím ejslti je to příznakem i jiných nemocí, ale mě vypadávalo obočí u kořene nosu při onemocnění ŠŽ.
![]()
mě padá obočí od pulky do konce směrem ke spánku,mám sníženou štítnou žlázu a dnes jsem si volala pani doktorce na endokrinologii a ta mi řekla že to s tim nemá nic společného tak teda nevím.
Já sem si teď uvědomila, že sem vlastně právě kvůli tomu byla na odběrech a nic se štítnou žlázou mi nezjistili ![]()