Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevím co se děje, ale poslední asi 2 měsíce mi hrozně padají vlasy. Z mojí husté hřívu je sotva polovina. Není to ani že by padaly, ale prostě kdykoliv zajedu do vlasů, tak vytáhnu…už jsem z toho zoufalá…koupila jsem si v lékárně vitam9ny Biotin…kofeinovy šampon…vlasy už si myje úplně minimálně co to jde…vždycky mám z toho noční můru…užívám HA, ale tím to asi není, protože tu už beru asi 4 roky..poraďte
Rozmarýnovou vodu (popř. Rozmarýnový olej) a z DMka vitamíny Mivolis
zázrak sám o sobě
Mně pomohl Natucain.. ale využívala jsem ho spíše jen na určitá místa. Ještě se mi zlepšil růst vlasů a nehtů s kolagenem Planet Paleo.. Teď začali dělat i mořský, já zatím měla jen hovězí..každopádně jestli jste milovník čokolády, určitě si kupte hovězí hořkou čokoládu.. Je to spíš za odměnu a těším se na každý šálek..
@fonkrolok píše:
Nevím co se děje, ale poslední asi 2 měsíce mi hrozně padají vlasy. Z mojí husté hřívu je sotva polovina. Není to ani že by padaly, ale prostě kdykoliv zajedu do vlasů, tak vytáhnu…už jsem z toho zoufalá…koupila jsem si v lékárně vitam9ny Biotin…kofeinovy šampon…vlasy už si myje úplně minimálně co to jde…vždycky mám z toho noční můru…užívám HA, ale tím to asi není, protože tu už beru asi 4 roky..poraďte
Nic nejde hned, já furt beru colagen, alavis, zinek, kyselinu hyaluronovou, céčko, jím i zdravěji, piju manu. Furt nějak tu výživu hrotím. Pohanku jím třeba dost. Měla jsem období, kdy jsem nic z toho nejedla a třeba se mi lámaly nehty, horšila pleť. Rostou mi i takové vlásky pod vlasama.
Tak hlavně je třeba zapátrat po možné příčině. Stres, prodělaná nemoc, dietní chyba atd.
Pokud toto vše můžeš vyloučit chtělo by to alespoň základní krevní rozbor na vitamíny a minerály. Dále potom posouzení stavu pokožky hlavy. U padání vlasů mnohdy ženy jednají naopak než mají. Tedy vlasy méně myjí, přestanou prosoušet pokožku hlavy fénem, vlasy pravidelně pročesávat. A to nedělá dobře pokožce ani samotným vlasům.
Byla jsem na vyšetření štítné žlázy, brali mi krev…a vše v normě. Už jsem i přemýšlela, že vysadim HA. A stres je pořád no…teď jsem nastoupila po rodičáku do práce..malý do školky…
@fonkrolok zašla bych na endokrinologii nechat si vyšetřit štítnou žlázu. Jinak Kérastasse má bílou a světle růžovou řadu na řídké a padající vlasy, ale přímou zkušenost nemám.
Edit: už vidím příspěvek, žes na vyšetření už byla. ![]()
@fonkrolok píše:
Byla jsem na vyšetření štítné žlázy, brali mi krev…a vše v normě. Už jsem i přemýšlela, že vysadim HA. A stres je pořád no…teď jsem nastoupila po rodičáku do práce..malý do školky…
A nemuze to byt jen bezna obmena vlasu…? Na podzim vlasy padaji vic a jednou za 5 - 7 let, dochazi prave k vetsimu vypadavani vlasu, kdy pak narostou vlasy nove…hned bych neplasila…mam ted to same, vic jak mesic…jak si hrabnu do vlasu, vytahnu chomac, vlasy mam vsude
Ale nestresuji, vim, ze zase dorostou…nebo vy snad mate v rodine nejakou plesatou zenu…?
Ja kdyz se kouknu do zrcadla, vidim uz ty male vlasky, jak mi rostou nove…urcite to tak bude i u tebe
No stress, bud trpeliva. Jinak krom te prirozene obmeny, to muze mit souvislost s horecnatym onemocnenim, velkym stresem, zmenou hormonu…- vse 3 mesice zpet. Pokud nic takoveho nebylo, je to to bezne vypadavani. Vitaminy a pod, pomohou mozna na kvalitu, na rust nikoliv. V nasich zemepisnych sirkach je i nepravdepobobne, ze by nam chybel nejaky vitamin nejak vyrazneji, pokud nemas chronicke onemocneni, ktere ovlivnuje vstrebavani, nebo nejsi treba alkoholik a pod.
Nepíšete věk, co se ve vašem životě před padáním vlasů změnilo atd.. Tedy všeobecně. Kvalita vlasů souvisí se stavem jater, množství vlasů se stavem ledvin. Pokud byste byla v klimakteriu, je velice účinnou bylinou ploštičník hroznovitý. Pokud ještě nejste, na posílení ledvin účinkuje rdesno mnohokvěté, doplnit vyživující byliny lopuch kořen, kopřiva kořen, bříza, rakytník. Vše může souviset i s hormonální nerovnováhou, kterou může HA způsobit - odkaz nejde přidat, tedy hledejte na lekarna cz článek s názvem „Padání vlasů: Vliv ročních období a hormonů “
@fonkrolok píše: Více
Ahojky, právě procitam diskuze, mám stejný problém nyní, panikařim z toho, jak to u tebe probíhalo? je to už v pohodě?