Padání vlasů, poraďte

11
12.10.23 18:34

Padání vlasů, poraďte

Nevím co se děje, ale poslední asi 2 měsíce mi hrozně padají vlasy. Z mojí husté hřívu je sotva polovina. Není to ani že by padaly, ale prostě kdykoliv zajedu do vlasů, tak vytáhnu…už jsem z toho zoufalá…koupila jsem si v lékárně vitam9ny Biotin…kofeinovy šampon…vlasy už si myje úplně minimálně co to jde…vždycky mám z toho noční můru…užívám HA, ale tím to asi není, protože tu už beru asi 4 roky..poraďte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12.10.23 18:44

Rozmarýnovou vodu (popř. Rozmarýnový olej) a z DMka vitamíny Mivolis :P zázrak sám o sobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
12.10.23 19:13

Taková ta modrá milva s jezkem. Mám biosil. A alpecin 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
12.10.23 19:44

Plantur39 - šampon i sérum a vitamíny biosil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
12.10.23 20:09

Mně pomohl Natucain.. ale využívala jsem ho spíše jen na určitá místa. Ještě se mi zlepšil růst vlasů a nehtů s kolagenem Planet Paleo.. Teď začali dělat i mořský, já zatím měla jen hovězí..každopádně jestli jste milovník čokolády, určitě si kupte hovězí hořkou čokoládu.. Je to spíš za odměnu a těším se na každý šálek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6233
12.10.23 20:10
@fonkrolok píše:
Nevím co se děje, ale poslední asi 2 měsíce mi hrozně padají vlasy. Z mojí husté hřívu je sotva polovina. Není to ani že by padaly, ale prostě kdykoliv zajedu do vlasů, tak vytáhnu…už jsem z toho zoufalá…koupila jsem si v lékárně vitam9ny Biotin…kofeinovy šampon…vlasy už si myje úplně minimálně co to jde…vždycky mám z toho noční můru…užívám HA, ale tím to asi není, protože tu už beru asi 4 roky..poraďte

Nic nejde hned, já furt beru colagen, alavis, zinek, kyselinu hyaluronovou, céčko, jím i zdravěji, piju manu. Furt nějak tu výživu hrotím. Pohanku jím třeba dost. Měla jsem období, kdy jsem nic z toho nejedla a třeba se mi lámaly nehty, horšila pleť. Rostou mi i takové vlásky pod vlasama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2662
12.10.23 20:57

Tak hlavně je třeba zapátrat po možné příčině. Stres, prodělaná nemoc, dietní chyba atd.
Pokud toto vše můžeš vyloučit chtělo by to alespoň základní krevní rozbor na vitamíny a minerály. Dále potom posouzení stavu pokožky hlavy. U padání vlasů mnohdy ženy jednají naopak než mají. Tedy vlasy méně myjí, přestanou prosoušet pokožku hlavy fénem, vlasy pravidelně pročesávat. A to nedělá dobře pokožce ani samotným vlasům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
12.10.23 21:18

Byla jsem na vyšetření štítné žlázy, brali mi krev…a vše v normě. Už jsem i přemýšlela, že vysadim HA. A stres je pořád no…teď jsem nastoupila po rodičáku do práce..malý do školky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.23 21:19

@fonkrolok zašla bych na endokrinologii nechat si vyšetřit štítnou žlázu. Jinak Kérastasse má bílou a světle růžovou řadu na řídké a padající vlasy, ale přímou zkušenost nemám.

Edit: už vidím příspěvek, žes na vyšetření už byla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
13.10.23 00:01
@fonkrolok píše:
Byla jsem na vyšetření štítné žlázy, brali mi krev…a vše v normě. Už jsem i přemýšlela, že vysadim HA. A stres je pořád no…teď jsem nastoupila po rodičáku do práce..malý do školky…

A nemuze to byt jen bezna obmena vlasu…? Na podzim vlasy padaji vic a jednou za 5 - 7 let, dochazi prave k vetsimu vypadavani vlasu, kdy pak narostou vlasy nove…hned bych neplasila…mam ted to same, vic jak mesic…jak si hrabnu do vlasu, vytahnu chomac, vlasy mam vsude :) Ale nestresuji, vim, ze zase dorostou…nebo vy snad mate v rodine nejakou plesatou zenu…? :think: Ja kdyz se kouknu do zrcadla, vidim uz ty male vlasky, jak mi rostou nove…urcite to tak bude i u tebe ;) No stress, bud trpeliva. Jinak krom te prirozene obmeny, to muze mit souvislost s horecnatym onemocnenim, velkym stresem, zmenou hormonu…- vse 3 mesice zpet. Pokud nic takoveho nebylo, je to to bezne vypadavani. Vitaminy a pod, pomohou mozna na kvalitu, na rust nikoliv. V nasich zemepisnych sirkach je i nepravdepobobne, ze by nam chybel nejaky vitamin nejak vyrazneji, pokud nemas chronicke onemocneni, ktere ovlivnuje vstrebavani, nebo nejsi treba alkoholik a pod.

• Citovat
  • Upravit
2288
13.10.23 06:40

Nepíšete věk, co se ve vašem životě před padáním vlasů změnilo atd.. Tedy všeobecně. Kvalita vlasů souvisí se stavem jater, množství vlasů se stavem ledvin. Pokud byste byla v klimakteriu, je velice účinnou bylinou ploštičník hroznovitý. Pokud ještě nejste, na posílení ledvin účinkuje rdesno mnohokvěté, doplnit vyživující byliny lopuch kořen, kopřiva kořen, bříza, rakytník. Vše může souviset i s hormonální nerovnováhou, kterou může HA způsobit - odkaz nejde přidat, tedy hledejte na lekarna cz článek s názvem „Padání vlasů: Vliv ročních období a hormonů “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
16.10.24 20:51
@fonkrolok píše: Více

Ahojky, právě procitam diskuze, mám stejný problém nyní, panikařim z toho, jak to u tebe probíhalo? je to už v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová