Padání vlasů ženy 40+

Anonymní
18.6.24 11:07

Padání vlasů ženy 40+

Ahoj, jsem žena 40+ která ztratila na temeni hlavy skoro všechny vlasy a prosvítá mi tam lebka. Zbylé vlasy jsou slabé. Myslím, že příčina je v hormonech (perimenopauza). Mám nízký feritin (na spodní hranici normy), mám slabší funkci štítné žlázy (vyšší TSH, ale stále v normě), jsem trochu stresař. Nic neléčím, dle dr. není třeba. Kožní dr. od stolu diagnostikoval androgenní alopecii. A nasadil kortikoidovou vodičku do vlasů. To ale podle mě není řešení, jak to vysadím, začne to padat znovu. Nevěřím ani na šampony a kondicionery, věřím, že se na to musí jít nějak zvnitřku. Začala jsem doplňovat železo přírodní cestou (více masa, floradix), posiluju štítnou užíváním řasy kelp a para ořechy. Dokonce zkouším i progesteronový krém. Vím, že musím být trpělivá, ale po 4 měsících zatím žádný efekt, někdy mám pocit, že padají spíš ještě víc. Prosím, podařilo se někomu s tímto nepříjemným projevem stárnutí nebo nějakého nedostatku hnout? Jak? Některé starší ženy i přes 60 mají sice šedou, ale bohatou hřívu a já se trápím s pleškou už ve 40 :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.6.24 13:20

Ahojky, je mi 44 let a už mi také pár měsíců padají vlasy, veškeré krevní testy od štítné žlázy po železo mám dle doktorky v pořádku. Na kožním mi napsali Alpicort a Methionin. Uzivam už nějakou dobu, změnu také nevidím. V přechodu ještě nejsem, dokonce beru antikoncepci, takže hormony by mi také chybět neměly. Antikoncepci beru už 15let Qlairu. A čim víc běží čas, tím víc a víc zkracuji vlasy, nebarvim, žádný styling, ten jsem ale nemusela delat nikdy.
Momentálně mám krátké mikádo a zítra jdu ke kadeřnici a už že zoufalství uvažuji to dát nakrátko úplně. Nebot všude po zemi se válejí moje vlasy, v koupené všude. Take nevím, čím to může být, ještě případně stres? Před dvěmi lety mě potkalo něco podobného, trvalo to asi tři měsíce, shodila jsem vlasy úplně nakrátko, to mě nějak asi vnitřně zklidnilo, neboť už ty krátké vlasy nebyly tolik vidět, že padaji, pak se to nějak upravilo a bylo to dobré. Ale pak jsem zase x měsíců čekala, než dorostou aspoň do mikáda a nechci to pořád řešit ostříháním nakrátko, i když okoli mi krátké vlasy chvali :roll:

• Citovat
  • Upravit
2003
18.6.24 14:27
@Anonymní píše: Více

Jak můžeš tvrdit, že nejsi v přechodu, když bereš HA a tudíž žádný přirozený cyklus už 15 let nemáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.24 16:04

Já si právě myslím, že ten alpicort a methionin jsou k ničemu. Resp. až se alpicort vysadí začne to nanovo. Methionin mi taky nepomohl. No ma gyndě mi taky dávali hormonální antikoncepci, ale to je podle mě maskování problému s dalšími možnými vedlejšími rizikovými účinky, na to jsem nemohla přistoupit. Ale já moc děkuju za Vaši reakci, vidím, že v tom nejsem sama.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.24 16:29

Nene, tím jsem nechtěla říct, že antikoncepce vyřeší problém, to ne, ale jen to, že ji beru a i přesto mi padají vlasy, že to bude asi někde jinde zakopaný pes.Mam vyzkoušeno uz docela dost. Zkoušela jsem tu kůru od Vichy ampulky+šampon, pak Alpecin, různé vitamíny atd…už ničemu nevěřím a myslím že je to stresem.Ted jsem si koupila na doporučení šampon a kůru Ducray Anaphase

• Citovat
  • Upravit
2287
19.6.24 06:42

Po čtyřicítce je vysoce pravděpodobný problém s hormony. Doporučuji začít testy na hladiny hormonů, u žen s cyklem se dělají dva během cyklu, zasahovat do hormonů bez znalosti skutečných hladin není to pravé. První test 2-5DC na estradiol, progesteron a testosteron, druhý okolo 22DC na progesteron. Vysoký estradiol dokáže rozhodit řadu jiných hormonů včetně štítné žlázy.
Předpokládám, že používáte progesteron krém od ovulace po MS.

Na místo samotného železa je vhodnější nějaký normální, ne strong multivitamín.

Padání vlasů má na svědomí stav ledvin, jejich kvalitu pak stav jater.

Rdesno mnohokvěté posiluje ledviny a tím má vliv na množství vlasů. Dále je třeba dodat rostliny obsahující křemík – přeslička, sítina, rostliny vyživující – lopuch kořen, kopřiva kořen, brunták, bříza, rakytník…
Padání vlasů v klimakteriu zabraňuje ploštičník hroznatý, předčasnému šedivění zabrání kotvičník, rdesno mnohokvěté, vrcholák molybalánový, eklipta bílá.

Bylo by vhodné zároveň podpořit játra - ostropestřec, nebo kopřiva, pampeliška kořen. Vhodné je ještě užívat denně jednu tobolku indol-3-karbinol.

Testosteron umí potlačit máta, nejsilnější je máta kadeřavá. pokud byste neměla z testu moc vysoký estradiol, můžete použít i pivoňku čínskou.

Pokud byste se rozhodla pro testy, tak se s výsledky ozvěte, já vám poradím, co se s tím dá dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
19.6.24 06:50
@Anonymní píše: Více

To, že berete HA neznamená, že máte hormony v pořádku. Vaše tělo je zcela řízeno syntetickými hormony, které nemají stejné účinky jako ty vlastní a tvorba přirozených hormonů je potlačena. Tedy HA může ovlivnit vlastní hormony natolik, že může vzniknout problém s vlasy.
Test na hladiny hormonů je při užívání HA celkem zbytečný, syntetické hormony by ho ovlivnily.
Zkuste alespoň nějaký multivitamín a byliny na podporu ledvin, viz výše.

je pravdou, že různé prostředky jako tinktury šampony a podobně mohou příznaky zmírnit, ale vlastní problém je uvnitř a pokud ho nevyřešíte, nezbavíte se problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
25.12.24 15:06

Doplňky stravy pro růst vlasů

Ahoj holky, berete doplňky stravy na vypadávani vlasů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
25.12.24 22:01

Doplňky ne, ale mě velmi pomohl šampon od Ducray na padání vlasů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
25.12.24 22:05

Zkuste dusík na vlasy, některé kožní to nabízí, postříká vám tím hlavu, dokonce jsem to měla i na pojišťovnu několik sezení, jinak to bylo za 200 aplikace. Jinak mi nabízela i kmenové buňky sérum, v lékárně jsou taky séra na vlasy plus šampony s kofeinem, asi chce zkusit více možnosti a vydržet u toho, plus k tomu dávat alespoň tři měsíce prášky biosil, ty nejsou drahé a docela pomáhají. Dražší už jsou pak vlasové mezoterapie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
25.12.24 22:15

Samozřejmě v případě toho, že je vyšetřene železo, štítná žláza, Vít. D,játra, hormony atd…Může to být i zhubnutim, stresem, příčin je mnoho.
Mě třeba padaly vlasy když jsem zhubla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
25.12.24 23:01
@woušinka píše: Více

Já jsem hodně zhubla kvůli onemocnění štítné žlázy a vlasy mi padaly šíleně moc. Když se hormony daly do pořádku, vlasy přestaly padat a od té doby žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyzvědačka
25.12.24 23:09

A nemělas treba tak 2-3 měsíce zpátky zřeba chřipku?

• Citovat
  • Upravit
149
26.12.24 05:42

Holky, díky za rady!

Mam permanentní stres v práci i doma. A proste se to nezlepši.
Snažím se sama dělat co mohu, ale víte, že některé věci prostě neovlivníte.

O Biosílu jsem četla @Medik6

Holky dáte mi přímo rady na doplňky / přípravky které jste používali prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
26.12.24 05:43

@woušinka a jak mam zjistit zda jsem v poradku?

Je mi 40let. Hodně se potím v noci. Gynekoložka mne vyšetřila a řekl, že rozhodně nemám pre-menopauzu a že to není ok.

Ale vlastně nevim, kam a jde se vyšetřit a na co se zeptat. K doktorům jsem nikdy nechodila … a teď nevim jak na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí