Palanda do L nebo klasická?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PetkaK
25.10.12 13:45

Rozhodovali jsme se stejně.

Líbila si mi více varianta do L, se schůdky. al po přesném změření jsme přišli na to, že bychom do pokoje už nenacpali velké skříně a taky by tam byl jen jeden stůl v budoucnu, což se nám pro dvě děti zdálo nepraktické. Takže máme palandu s žebříkem.

Máme toto: http://www.montero.cz/…-ferda08.jpg - stabilní je dobře. Holka má 2 roky, nahoru leze bez potíží, dolů s obtížemi, ale jde to. Spí teda dole. Nahoře bude spát kolem 4 let. V noci nikam zatím nechodí.

Přemýšleli jsme nad tímto http://www.montero.cz/…donald01.jpg a nebo tímto http://www.quercus-nabytek.cz/mates.html

Do „L“ se mi to líbí více, ale bohužel na to nebyl prostor.

• Citovat
  • Upravit
101618
25.10.12 14:03
@Laaja píše:
http://hn.ihned.cz/…stel-nepatri
Ahoj
nechci tu být za rýpala apod. Jenže nedávno jsem řešila postele pro tříleťáky a pátrala jsem, kdy můžou jít spát na patro. A našla článek viz. odkaz.

No, jelikož je to pouze doporučení a závazné je to pouze pro organizátory zotavovacích akcí pro děti, takže tam dítko doma klidně může jít dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
25.10.12 14:05
@nozu píše:
My teď budeme dělat dětský nábytek komplet v laminu. pokud je kvalitní, není s tím problém. naopak má občas lepší vlastnosti než masiv.

Jojo, my chcem taky lamino - bílé, takže to je druhý důvod proč to asi bude na míru, neb málokdo dělá dětský nábytek v bílé :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
25.10.12 14:34
@j.a.n.i1 píše:
No, jelikož je to pouze doporučení a závazné je to pouze pro organizátory zotavovacích akcí pro děti, takže tam dítko doma klidně může jít dříve.

Já těch článků myslím našla víc a riskovat to nechci. Ty tři roky to půjde takhle nebo s menšími úpravami a kolem 6r můžou na patro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
25.10.12 16:14

Abych pravdu rekla, taky z toho mam trosku strach :(
Ale spousta mych znamych ma deti na horni posteli od 3 let.
A proto bych radsi schudky, nez zebrik.
A takovou tu dekoracni sit, az ke stropu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
25.10.12 16:21
@Laaja píše:
Já těch článků myslím našla víc a riskovat to nechci. Ty tři roky to půjde takhle nebo s menšími úpravami a kolem 6r můžou na patro.

Tak já osobně se v tomhle ohledu spíše budu řídit svým dítkem než nějakými články, prostě jsou děti které budou schopné bezpečně spát na patře ve 4 letech a pak takové, které by tam člověk nedal ani v 8…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
25.10.12 16:27

@Laaja No doporučení je to sice hezké, ale pochybuju že by mi maldší dcera spala do 4 let v postýlce. A předpokládám že když už se někdo uchýlí k tomu dělat doma palandy, tak to dělá hlavně z důvodu málo místa, takže řešení mít třeba palandu později je takové… no kam bych ty děti do těch 6ti let dala? Max na matraci a na zem někde volně po bytě. Bo do pokojíku by se mi dvě matrace na zem nevešli - kdyby jo, tak tam dám rovnou dvě normální postele přeci.

@katerinah Síť mám taky v plánu tam dát.

• Citovat
  • Upravit
77
25.10.12 19:10

Jani1 i Petko - souhlasim naprosto s Vama :)
Tak budu jeste hledat..
Kdybyste nektera natrefila na nejakou peknou palandu se schudkama, ne s zebrikem, vlozte sem prosiiiim odkaz :kytka:
Tak zatim moc diky, pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
27.10.12 23:30

My mame od truhlare postele nad sebou, ale jsou posunute, takze ten spodni vidi az na strop a pod vrchni posteli ma jen nohy. Tu vrchni jsme si nechali snizit, abych na ditko dobre videla. Mame zebrik, schudky by se nam nevesly, bohuzel. :( Jinak ted jeste spi starsi v pokojiku sam, za chvili se k nemu pristehuje bratricek, ale zatim bude jeste v miminkovske postylce. Asi do te doby co to pujde, aby starsi sel na horni postel co nejpozdeji. V noci obcas vstane a snazi se najit zachod, to by z te horni postele brzo slitnul :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
28.10.12 07:46

Tak me napadlo, ze do toho pokojicku zkusim prozatim nacpat postel mensi, treba Kittner z Ikey (160×70). A az bude starsimu tak 6let, koupim palandy, presneji, neco takoveho jak psala bellis5. Mam z toho zebriku u paland fakt strach, zvlast v noci!!!
No, musim to premerit a rozhodnu se :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
30.10.12 11:46

Ahoj holky, muzu jeste jeden dotazek? :)
Tak jsem se definitivne rozhodla, dat do pokojicku k velke posteli - mensi postel 165×75. Palanda se odklada..
Vejde se mi tam vsechen ostatni nabytek (2 skrinky na hracky, stolecek, 2 zidlicky, satni skrin i komoda na obleceni), ale je to dost na tesno :(
Uvazuju, ze bych satni skrin a komodu na obleceni dala k nam do loznice (protoze kdyz zrusim postylku v loznici, mista tam na to bude dost).
Ted me zajima, jestli s tim nekdo mate zkusenost, jestli to neni neprakticke, mit obleceni pro deti ve vedlejsi loznici?
Co myslite???
Meli by tim pokojicek prostornejsi a vic mista na hrani..
Mam to udelat?
Predem diky za nazory :kytka:
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
30.10.12 12:40

My zatím máme věci pro dcerku v ložnici, časem máme v plánu to udělat tak, že věci ze skříně v předsíni (cestovní tašky, sezónní oblečení… takové to, co se moc nepoužívá) přesuneme do ložnice, tam dokoupíme skříň na místo, kde byla dětská postýlka a pořád ještě je ta komoda.
Používané dětské věci půjdou právě do předsíně (nám by v ložnici nevadily, ale až budou děti větší, ať mají svoje věci jinde než u naší postel ;) ), ty nepoužívané (sezónní a do zásoby koupené větší) budou v ložnici (tam jsou ostatně i teď, v igelitových pytlech v šuplíách pod postelemi).

Do pokojíčku se prostě dvě postele, dvě skříně, stůl pro dvě děti…nevejdou :(. Takže to, co nemusí být nutně přímo tam, budeme muset rozdělit do ostatních místností v bytě.

PS.: Neraďte mi prohodit ložnici a pokjíček, jsou úplně přesně stejně velké, akorát nám v ložnici holt tak nevadí, že je to odkladiště, máme velkou postel a všude jinde budou skříně, my místo na zemi na hraní nepotřebujeme, stačí, že uličkou projdeme do pelechu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
30.10.12 13:20

Nam se to do pokojiku vsechno jakz takz vejde. Teda zatim si to aspon myslime, protoze psaci stoly jsme tam jeste davat nezkouseli. Ale vubec bych se nebranila tomu mit satni skrin pro deti na chodbe. Prece jenom to misto co se usetri je k nezaplaceni… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
31.10.12 16:11

Diky holky za nazory :kytka:
Udelam to tak, obleceni budou mit v loznici.
Tak se mejte krasne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
31.10.12 16:26

Ahoj, Málej tedy má oblečení ve svým pokojíku, ale skoro nikdy se tam nepřevlíká. vše se odehrává v ložnici na naší posteli. Tak
Za mě je to jedn, kde skříň bude. Pro starší to asi význam mít bude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný