Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj ![]()
Prosim o Vase nazory a tipy na palandu.
Jelikoz mame mensi pokojicek, potrebuji zvolit palandu a ne klasicke spani dvou dolnich posteli.
Rozhoduji se mezi mezi klasickou palandou ( 2 postele nad sebou) a palandou do tvaru L.
Zajimalo by me, jestli je v nich podle Vas nejaky rozdil?
Nebo jestli je to jen o designu?
Myslim tim, jestli je nektera z techto variant lepsi, treba co se tyka vzduchu a prostoru..
A pak se jeste rozhoduji, jestli zvolit horni postel s klasickym zebrikem nebo se schudkama s uloznym prostorem(ale tech moc na vyber neni)?
Synovi budou 4 roky, kdyz bude spat nahore. Zvladne takto male dite lezt po zebriku i v noci?
Predem moc dekuji za jakykoli nazor ![]()
Katka
Já mám v plánu tu do L a se chůdky… žebřík mi přijde nepraktický, i pro mě, pokud tam budu v noci chodit.
Tak my jsme koupili klasickou s žebříkem. zjistili jsme, že je nepraktický, manžel uřezal čelo a dali jsme tam schůdkovou skříňku z Ikey. schůdky jsou super. Teď budeme kvůli nástupu starší do školy předělávat pokojík a palanda půjde úplně pryč a budeme si nechávat dělat postele do L s tím, že jedna bude zvýšená a pod ní spousta skříní a úložného prostoru. když přijdou dětem kamarádi, lépe se jim bude sedět na variantě do L. je to i lepší pro toho, kdo spí dole, protože nedýchá prach z horní matrace. momentálně to řešíme přes bytovou architektu, která nám dělá kompletní návrh pokojíku. vezmeme to od podlahy, jen co našetříme ![]()
No pokud ti jde o úsporu prostoru tak je zaručeně nejlepší palanda nad sebou s normálním žebříkem, ale pokud máš toho prostoru víc tak byl dala schůdky s úložným prostorem - vím jak jsem měla v dětství rozedřený nohy z žebříku
lítali jsme po tom jak diví ![]()
a jinak bych vybírala podle toho co se ti víc líbí, jestli L nebo klasika ![]()
MY jsme měli klasickou palandu a děti budou mít taky klasickou palandu, protože se nám do L tady nevleze.
Osobně se mi víc líbí do L se schůdkama. Čtyřleté dítě ale žebřík zvládne, zvládá naše dvouletá. Jen bych měla trošku starch v noci kdyby šel na záchod aby se nezřítil. Jinak za dítětem na horní palandu nemám v plánu lozit a abych mu cokoli podala nebo utěšila tak to můžu stát na žebříku ![]()
My budeme nejdřív dělat do L se schůdkama, víc se nám to líbí, děti budou mít v prostoru pod horní postelí „domeček“… Ale protože se nám k jedné stěně pokoje nevejde klasická postel, ale jen zkrácená (max. 140cm), časem budeme muset pořídit klasickou, tu už se žebříkem, kvůli úspoře místa. Ale to až budeme pokojíček předělávat na pokoj pro školáky… Budeme tam pak muset narvat ještě stůl nebo psací desku a tak, prostě všechno jinak ![]()
@bumbinka Jo, tak to nám se taky nevejde klasická, ale nám na potvoru o kousek, vejde se tam 190cm, což myslím, že bude stačit na dlouho, akorát ji asi díky tomu budeme muset vyrobit na míru.
@j.a.n.i1 Tak 190cm je pohoda, tam se vejde i dospělák
. To bych určitě nechala vyrobit na míru, než postelí/postelemi zaplácnout nějakou "pořádnouů zeď… Ta naše 140cm bude fakt časem moooooc krátká ![]()
http://hn.ihned.cz/…stel-nepatri
Ahoj
nechci tu být za rýpala apod. Jenže nedávno jsem řešila postele pro tříleťáky a pátrala jsem, kdy můžou jít spát na patro. A našla článek viz. odkaz.
Holky diky ![]()
Taky se mi asi nejvic libi varianta postele do L-ka + schuzky s uloznym prostorem.
Ale nasla jsem jen dve :
http://www.montero.cz/…-donald.aspx
http://www.montero.cz/…je-miki.aspx
Ale je to lamino, ne masiv..
Tak jeste uvidim..
Kazdopadne moc dekuju ![]()
@katerinah mně se líbí ta světlá
ale já bych možná pohledala masiv, zrovna u těch paland by to možná bylo lepší… ![]()
My teď budeme dělat dětský nábytek komplet v laminu. pokud je kvalitní, není s tím problém. naopak má občas lepší vlastnosti než masiv.
To Laaja: To je asi vsem jasne, ze dve klasicke dolni luzka jsou nejlepsi. Ale co delat, kdyz prostor chybi?? ![]()
Ja mam misto na tu variantu do L, to je maximum co muzu…
Jak jsi to vyresila nakonec Ty?
To Becky: ja prave v masivu nic se schudkama nenasla, vsechno je s zebrikem..
@katerinah no koupili jsme patrovou postel, která jde rozložit na dvě samostatné a je to jen 180cm. Takže se v pokoji vejdou vedle sebe podél zdi a na druhé straně je skříň, komoda a úložný prostor na hračky a hračky. Jinak to v téhle chvíli vymyslet nejde a až půjdou do školy, dáme je na patro a pokojík předěláme na školní.
Jo a pokoj je dlouhá úzká nudle, má 12m2.
Příspěvek upraven 25.10.12 v 13:45