Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky a těhulky,
mám možná takovej blbej dotaz, ale už asi 3den mě jakoby pláli břicho přímo pod prsy, nevíte čím to může být? Mám to tam takové citlivé na dotek…nebolí to, ale je to nepříjemné, prostě to pálí a pak to z ničeho nic přejde…
Děkuji za vaše rady ![]()
Jsi těhotná, zvětšuje se plod, tlačí na žaludek a tím se žaludeční šťávy dostanou k jícnu, kde běžně nebývají a to způsobuje pálení. Něco jako žáha. Já to pociťovala po nějakém jídle, nebo když jsem byla v pololehu, porodem to přešlo. Normální věc.
@pannda děkuji za odpověď ale asi jsem to popsala špatně mě to pálí jakoby kůže…právě…ale jako žádnou vyrážku nemám…fakt nevím…zítra jdu k dr. tak se zeptám, jen jsem chtěla vědět jestli nemáte někdo zkušenosti a jestli nemám náhodou plašit… ![]()
Já to měla podobně (ale až měsíc před porodem), prý je to z toho, jak roste břicho, pokud tam tedy nemáš nějakou vyrážku
Pořádně to mazej, nedrbej a kdyby to nepřestávalo nebo tam byla vyrážka, řekni to buď gynekologovi nebo si zajdi na kožní
No vyrážka tam není…zítra se zeptám.....je to takové divné pálení…
ale tak rodit snad ještě nebudu
na to mám dost času:-D
@pannda děkuji pročtu si… ![]()
měla sem v těhotenství stejný problém
je to napínáním kůže
neboj určitě to neznamená, že bys měla brzy rodit
hodně maž ať se ti neudělají jizvičky
@Kajjka
Kuji, už jsem se to někde dočetla taky na netu…je to hrozně nepříjemné, ale mám to jen pod prsy uprostřed břicha…a když to začne tak je ta kůže taková necitlivá…jakoby nebyla moje
tak budu mazat více..tedy…je fakt že mažu jen 1× a to večer po koupání…
Ahoj. nevite nekdo cim to je? Od vcera odpoledne me zaclo nejdrive pocitove palit na kuzi bricha-NEJSEM TEHOTNA, pak to preslo jako dovnitr.kdyz pali zaha.ale to je cele bricho. zacina pod prsy a konci v urovni pupku.je to jako bych mela uhliky v brise a citim to i jakoby v zadech??? Poradite? Dekuji
Ahoj holky, chtěla bych oživit tuhle diskusi…Prosím, zda nemá někdo podobnou zkušenost :
Jsem ve 29. tt. a začalo mě „pálit“ v břiše…Asi se mi to stalo už i dříve ale max. jednou za týden na 2 vteřinky a nevěnovala jsem tomu pozornost…
Teď mě v břiše pálí už druhým dnem několikrát za den..Je to opravdu pocit pálení přímo uvnitř břicha, ve výšce pupku - na levo od něj…Trvá to asi dvě vteřiny a pak nic… za hodinku třeba znova..
Nevíte co by to mohlo být? Nevím, zda s tím mám letět k mudr. byla jsem na kontrole před dvěma dny… Zdálo se vše ok. Kromě toho, že mám teda tvrdé břicho, ale asi to není to klasické tvrdnutí, které se všude popisuje..Necítím žádné stahy apod., mám prostě jen celkově tvrdé ( napnuté ) břicho :/
Děkuji Vám za případné rady a názory
…Jsem těhotná poprvé, takže úplný neználek ![]()