Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký den, ráda bych vás poprosila o radu. Měla jsem (ještě dobírám), antibiotika. Od včerejška mě svědí a pálí tam dole. Měla jsem i probiotika a stejně se problém vyskytl
. Aby toho nebylo málo, ještě jsem k tomu dostala menstruaci. Poradili byste mi prosím něco účinného z lékárny, s čím máte zkušenosti?
@Tarjei píše:
Probiotika Hylak nebo Biopron. Polykaci
A to pomůže na svědění? Není to jen na,, žaludek,,? ![]()
@Oblecenikl imunita ma sidlo v tlustym strevu. Ja mivala kvasinky, nahodou jsem zacala jist probiotika, jen abych pro sebe neco udelala. A od ty doby kvasinky ani jednou. To asi nebude nahoda a uz to tak je skoro dva roky.
@Tarjei píše:
@Oblecenikl imunita ma sidlo v tlustym strevu. Ja mivala kvasinky, nahodou jsem zacala jist probiotika, jen abych pro sebe neco udelala. A od ty doby kvasinky ani jednou. To asi nebude nahoda a uz to tak je skoro dva roky.
Ale já probiotika jím taky a přesto mám tento problém. Proto hledám něco, co mi pomůže teď ☺️️
@Oliverka28 píše:
Na svědění je pro mě top Canesten krém, zdycky mi pomohl.
Děkuji moc za radu ![]()
@Oblecenikl no asi kazdymu sedne neco jinyho. Zkus boraxovy globule, kdyz nepomuzou tak ten Canesten.
Nekdo prisaha na ucinky bilyho zivyho jogurtu…ne jist, ale zavadet do pipky.. logiku to ma no.
Existují probiotika pro ženy. Tyhle beru s atb já a problémy už nemívám.
@Oblecenikl píše:
Ale já probiotika jím taky a přesto mám tento problém. Proto hledám něco, co mi pomůže teď ☺️️
Stalo se mi to stejné, po antb. i přes probiotika vaginální zánět…je to hodně individuální, já třeba nemůžu nic, co obsahuje clotrimazolum, což je Canesten. Ten mi to vždy jen rozdráždil. Pomohl mi Gynimun na akutní stav, potom i jako prevence. Nebo Gynocaps, ten ale spíš jen na udržení správného prostředí v pochvě.
No, taky trpím na mykozy po ATB. Když ti najela menstruace, tak bych prozatím dodržela jen přísnou hygienu a uvidíš jak se budeš cítit po ms. Mě to s ní vždy celkem odešlo. Jinak bych pak nasadila boraxové globule ![]()
Já už teď pokaždé když beru ATB (loni 2× kvůli angine) nebo kdykoliv cítím že na mě leze mikoza, tak použiji preventivně Gynocaps. Vozim je sebou i na víkendy pryč atd., prostě vždy po ruce a musím zaklepat že od té doby kdy je používám tak canesten nebyl potřeba. Nevím ale jestli už není pozdě, zní to jako že to máš už rozjeté.