Pálivá bolest prsa

89
15.1.12 20:34

pálivá bolest prsa

ahojky maminky,
potřebuji poradit. malá má týden. kojení nám jde moc dobře - mezi kojením vydrží 3-4 hodiny, takže super. ale problém mám já. bradavky popraskané nemám, ale dneska mě začalo bolet prso jako kdyby vevnitř. nepříjemné se toho prsa i dotknout. připadá mi, že mám to místo i takové lehce červené. bolí to i při kojení. nemáte s tím někdo zkušenost? nevím, jestli přiložit teplý nebo studený obklad a nebo co vlastně dělat.
prosím poradíte mi některá.
moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2104
15.1.12 20:41

Ahoj, s tímto bojuju už skoro měsíc, Začalo to, když měla Hanča asi 5 týdnů. Dělá mi to ale jen u jednoho prsa.iběhala jsem každého Dr., kterého jsem mohla.Měla jsem ATB na zánět, ale nepomohly, mazala jsem canestenem, jestli tam nejsou kvasinky - nepomohlo. Jdu ještě na mamologii, zda tam není cysta. Konzultuju to všechno i s laktační poradkyní. Po bližším ohledání jsem zjistila, že mám nějak poškozenou bradavku - velká prasklina, ale nehojí se. Pomohly mi až obklady ze šalvěje na tu bradavku, ale pořád to ještě občas bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
15.1.12 20:45

díky moc za odpověď. to by mohlo být možné. měla jsem tam na tom prsu prasklou bradavku a je zhruba jako by zatím místem. tak zkusím ty obklady. díky moc. budu ráda, když objevíš nějakou novou metodu na ošetření, a dáš mi vědět. já případně taky dám vědět. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
15.1.12 21:08

Může to být zánět v prsu. Doporučuji, studené obklady, tvaroh, a hlavně aby prso bylo prázdné, takže odstříkávat a odstříkávat. Pokud to nepřejde, zajít k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.1.12 13:32

pálivá bolest v prsu vypadá na kvasinku. Bojovala jsem s tim taky. Je to tak trochu začarovaný kruh a běh na dlouhou trat.Kvasinka narušuje vrstvu kůže a tím je náchylnější k poškození přes které se tam ta kvasinka pořád znova dostává.
To že ti nezabral Canesten neznamená ze to není kvasinka - tím že je tato mast volně dostupná tak na mi má kvasinka resistenci - tak mi to vysvětlila kožní doktorka. Jinak omývání šalvějí opravdu může na kvasinku pomoct. šalvěj má taky fungicidní účinek.
Doporučuji tedy kontaktovat laktační poradkyni a zkontrolovat techniku abys měla jistotu že nedochází k poškození bradavky a pak taky zajít na kožní a nechat si napsat Pevaryl (ten mi fakt zabral). Já měla štěstí na kožařku ta mi ješte kromě Pevarylu napsala tekuté mýdlo Cysteal(pouze na recept v lékarně) které má taky fungicidní účinek. Velká bolest zmizela za pár dní a za nějakou dobu zmizela bolest uplně.
Bohužel gynekologové asi nemají zkušenost s bolestmi u kojení - moje dr mi zkontrolovala prsa a řekla že to prostě musím vydržet…fakt super rada…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová