Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Hezký den.
Potřebovala bych poradit.. Už pár dní mě pálí oči, vždy den a pak třeba druhý den nic a pak zase znova. Použila jsem mastičku do očí, která to na nějaký čas zlepšila. Každopádně, přišly mi vicemeně podrážděné, červené. Ale dnes jsem se vzbudila a jak mě pálí oči tak mrknu do zrcadla a levé oko žluté a pravé taky s náběhem do žluta.
Myslíte, že by to mohl být zánět spojivek či něco jiného? (zánět spojivek jsem si ale se žlutou barvou nikdy nespojovala a navíc mi chybí takový ten typický lepivý výtok z očí)
Ještě bych chtěla dodat, že se celkově cítím více unavená..
Děkuji za případné odpovědi
Příspěvek upraven 10.10.12 v 09:56
Žluté oči můžou znamenat spoustu věcí. Na tvém místě bych den nebo pár počkala, a pokud se to nezlepší nebo zhorší, tak val k doktorovi, protože to není sranda. Jasně, nemusí to nic být, ale taky může…
Děkuji.. no nemám z toho radost, rok a půl starého prcka doma, tak aby ode mě ještě něco nechytil.. ![]()
No nebo taky játra s ledvinama. Já bych teda k doktorovi šla.
No pisete tu same lepsi, to vam dekuju
akorat dneska uz asi doktora nestihnu, jaksi jsem se jeste neprepsala do noveho bydliste a jelikoz nemam k dispozici auto, tak bych to asi do 12hod ani nestihla.. takze zitra ![]()
@saphire takhle se projevuje problém s játry..radím ti zajdi co nejdříve k mudr..není to sranda!!!
Určitě bych zašla k lékaři, jsem zdravotní sestra, takže můžu říct, že nejpravděpodobněji to je žloutenka, nemusí být vůbec infekční, zežloutnutí je způsobeno bilirubinem – rozpadovým produktem hemoglobinu. Proto se zbarvuje bělmo. Může být problém i ve žlučových cestách např. Nejsi těhotná? Tipuju na 99% žloutenku
Tak uz jsem si na zitra domluvila hlidani a pojedu k doktorovi, radsi kdyz mi rekne ze mi nic neni, nez kdybych nikam nejela a vazne to bylo neco vaznejsiho.
Tehotna urcite nejsem, mam mirenu takze snad neeee ![]()
@saphire
dej vědět pro případ nějakého příznaku třeba někdy u nás ![]()
Jasne, pripisu tady potom co mi bylo.. snad teda nic vazneho..
Ahoj, já teda zakladatelce neporadím, ale vetřu se taky s problémem.
Mám to samé jako zakladatelka, ale teda už to mám dlouho.. Nijak jsem to neřešila, myslím, že mám prostě něčím podrážděné oči, to je přece možné, ne?
Oči mám „imrvére“ začervenalé, řekla bych taky do žluta, ale ne moc.. a když se dívám do očí jiných lidí, tak mají bělmo čistě bílé.. Ale myslela jsem, že to je prostě normální, že někdo to má prostě jinak zabarvený? ![]()
ZAčervenalé budiž, ale žluté nemají být.. dělám na očním mimochodem ![]()