Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Gibbo píše:
ahojky, potřebovala bych poradit… Pamykoin je pouze na předpis nebo volně prodejný v lékárně?
na předpis ![]()
Pamykon je n apředpis, mám jeden vlednici, je to lokální atb, takže jen na předpis......Bolí ucho?
Bohužel jen na předpis:(taky byhc uvítala kdyby nebyl klukům na rýmu nic jinýho nepomáhá ![]()
je to lokální framykoinové antibiotikum, pomáhá super, ale musí se dát až když už to není obyč rýma, ale zazelená a stoupne zánět. Páč nemůžou vyseknout ATB na každou rýmu.
Nepř. Al. píše:
A co se může stát, když se dá po době použitelnosti?
Nic, jen není účinný
Ahojky holky, oživuju diskuzi. Dostala jsem pro malého pamycon do nosu a nenapadlo mě zeptat se doktorky jestli se kape před odsátím nebo až po? Děkuju za rady ![]()
@klarushka vždycky jsem kapala až po vysmrkání, je to ATB, které má rýmu vyléčit. Není to jako vincentka apod., které mají hleny naředit, aby šly lépe odsát.
@klarushka Ahoj,kape se až povysátí, čím čistší nos, tím lepší
.Já nejdřív stříknu mořskou vodu, pak vysaju a pak Pamykon ![]()
Po odsátí. Před odsátím mi doporučila prokapat vincentkou nebo mořskou vodou, pak odstát a dát Pamycon.
Holky moc děkuju já před odsátím kapu vincentku normálně takže budu pokračovat ![]()
Od jakoho věku se může Pamycon? Dcera má už třetí rýmu a tentokrát už tu hnusnou, žlutozelenou
. Je jé půl roku.
ahojky, potřebovala bych poradit… Pamykoin je pouze na předpis nebo volně prodejný v lékárně?