Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer Maminky, prosím o radu. Mám syna který je rok a půl starý a v pondělí byl očkovaný. Dnes mu začla stoupat teplotka. Rozhodla jsem se dát mu na noc Panadol čípek. V příbalovém letáků jsem dočetla, že by se neměl dávat při krvácení z konečníku. Syn asi před týdnem měl po stolici trochu krve. Od té do by už nic. Teď mám ale obavy mu čípek dát abych mu ještě nějak neublížila
Všem děkuji za odpovědi ![]()
@ppeettwwaa Kolik má tu teplotu? Nízkou bych nesrazela. Pokud by měl podrážděně konecnik, tak ho cipek bude pálit. Můžeš nahradit panadol sirupem nebo dětským paralenem (dle vahy).
@ppeettwwaa důvod krve? Dej mu sirup a máš klid
osobně čípky vůbec nepoužívám ![]()
Ten sirup ani prášek nemáme. Budu se modlit aby mu teplotka nestoupala ![]()
Já nevím proč krvácel z konečníku. Možná tužší stolice a tlačením ![]()
Tak když mu měříš tt v konečníku, tak mu klidně dej i ten čípek, jen ho na chvíli podrž v ruce, aby se začal rozpouštět, půjde potom šetrněji zavést. Nebo nadrť 1/4 tbl Parelenu pro dospělého, důležitá je gramáž, jinak je to stejné. 1/4 tbl rozdrť mezi dvěma lžičkama, dej k tomu na lžičku čaj nebo vodu a párátkem nebo druhou stranou lžičky míchni, aby tam nezůstal sypký prášek, který by mohl snadno vdechnout
@ppeettwwaa píše:
Naměřili jsem v konečníku 38, 7
38,7 na noc je dost. Dala bych ten cipek, v nejhorším ho to bude chvilku stipat.
@jessikka píše:
Po očkování nedávat Panadol, ale Nurofen!!!
A to proč?
@Svistice píše:
A to proč?
Protože zasahuje do imunizačních pochodů:
http://www.babyonline.cz/…ni-ano-ci-ne
Ale prý spíš v začátcích, jakmile je po očkování alespoň 24 hodin (a není to preventivně), neměl by paracetamol vadit.
@Amys tam se píše, že se nemá dávat preventivně bez teplot, pokud teplota už vyskočila podat se může