Reakce na očkování Prevenar 13+ hexavakcína

321
13.1.16 09:07

Reakce an ockovani prevenar 13+hexavakcina

Maminy prosim vas mam 2meiscne dite a dostali jsme prve povinne ockovani + prevenar13.Jak reagovalo vase ditko? Ten muj mnel horecku 38,tu jsme uz zrazili dolu ale je hodne spavy.Sem tam se probudi poknourne a spi dal. Vydrzel vzhuru po nocnem spani asi 40min, trosku se i smal ale ted furt jen pospava. Doktor rekl ze to muze trvat 3 dni ale kdyby extrem tam hned jit knemu.Jake mate zkusenosti vy? Prosim vas odpurkine ockovani nereagujte, kazdy mame na to svuj nazor. Dekuji za nazory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
13.1.16 09:12

Ahoj po prvních dávkách mel syn zvýšenou teplotu a spinkal více nez normálně. Taky mu oba vpichy zrudly a natekly. Trvalo to necelé dva dny. Pokud jsi nervózní, tak k dr jen zavolej zda mate přijít. Ale myslim, ze to bude ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
13.1.16 09:12

Nejsem odpůrkyně očkování, ale doporučovala bych nikdy neočkovat víc než jednu vakcínu. Vždy s rozestupem. Jestli se ti malý nezdá, zajdi k tomu doktorovi. A moje zkušenost- naše malá blbé reakce na hexu i priorix, vždy jsme řešily s doktorkou, priorix s neuroložkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
13.1.16 09:13

My jsme taky ockovali, maly prospal cely den :mavam: bohuzel po dalsich davkach mi prislo, ze vzdy tak na tyden hodil zpatecku se vsim co umel :nevim: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
13.1.16 09:15

Náš byl první den po očkování v poho, jen trochu unavený, večer dostal teplotu, druhý den prospal skoro celý a třetí den už řádil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
13.1.16 09:20

Ahoj, mně malej naopak docela řádil a spinkat nechtěl po prvním očkování. Ale my očkovali ve 4 měsících a i to mi přišlo brzo :(. Měli jsme hexu + sinflorix. Horečka mu vylítla skoro ke 39 a srazila jsem jí až vlažnou sprchou, jinak nic nezabíralo. Ale ačkoli byl rozpálenej jak akumulačky, chechtal se na mě a žvatlal si :roll: Každý mímo je prostě jiný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
13.1.16 09:23

S doktorem jsem uz mluvila. Rikal at ho pozoruji a kdyby neco tak prijet. Jindy vydrzi vzhuru tak 1,5-2h a ted usne tak cca po 30 min. Jinak vse normalne. uvidim pockam a budu hlidat ale priste asi nebudu davat obe najednou.Mala vzdy dostavala jen jednu povinnou a nikdy takhle nereagovala u ni se prevenar tak nenabizel pred 7 lety, vim ze kazde dite je jine ale myslim ze to je zatez na takove mimi i kdyz doktor rika ze se to muze najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
13.1.16 09:26

Syn byl vždycky po očkováních hodně spavý. Neměl až takové horečky, ale spal dost. Dcera to neprožívá prakticky nijak. Lehce teplota, ale protože jí většinou i rostou zuby, tak nevím a rozhodně není unavená. :) Každé dítě reaguje jinak. Pokud se ti to běhěm dne nebude líbit, tak k mudr. zavolej a poraď se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
13.1.16 09:29

@kotatko7 My nedávali ten Prevenar, tak nevím, jak u něj. Ale obě děti mají vždycky dvě vakcíny. Spavý je teda dost, ale takovýhle mrňous spí dost i sám o sobě. Tak uvidíš dál. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
13.1.16 09:29

Holky dekuji za nazory, Trochu mne to uklidnilo.Jdu se mu venovat, ted se konecne probral. Preji vam hezky den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
13.1.16 09:32

Po prvni varce v necelych 2 mesicich (my k tomu meli i rotaviry), mirne zvysena teplota (ani ne 38)a vic spal. Trvalo to jednu noc a dalsi den byl uplne v normalu. Po druhe davce ve 4 mesicich reakce vubec zadna.
Z meho okoli (cca 10 deti, co znam), melo prudsi reakci jedno (pry 1 noc probrecel po prvni davce, dalsi 2 bez jakekoliv reakce). Ostatni zaznamenaly maximalne tu zvysenou spavost nebo vubec nic.
PS kdyby se nekdo podivoval schematu, rodila jsem mimo CR…to jen pro info, probirat to nehodlam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
13.1.16 09:33

Ve dvou měsících a hned obě vakcíny naráz? Me pediatr řekl ze nejzazší termín prvni dávky je 6 měsíc a očkovat bude po 2 týdnech a ne naráz. Nakonec jsem nechala jen povinné očko, protože mi holka tři dny vubec nespala a otok s bobulí po vpichu měla videt přes měsíc, takže jsme i posunuli očko druhé dávky.
Určitě je dobré to rozložit, než dvě vakcíny naráz pro takové mrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
13.1.16 09:42

U nás žádná reakce. A nechytl třeba nějakou virozu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
13.1.16 09:43
@kotatko7 píše:
Maminy prosim vas mam 2meiscne dite a dostali jsme prve povinne ockovani + prevenar13.Jak reagovalo vase ditko? Ten muj mnel horecku 38,tu jsme uz zrazili dolu ale je hodne spavy.Sem tam se probudi poknourne a spi dal. Vydrzel vzhuru po nocnem spani asi 40min, trosku se i smal ale ted furt jen pospava. Doktor rekl ze to muze trvat 3 dni ale kdyby extrem tam hned jit knemu.Jake mate zkusenosti vy? Prosim vas odpurkine ockovani nereagujte, kazdy mame na to svuj nazor. Dekuji za nazory.

A jaký je ten tvůj, prosimtě? Vážně by mě to zajímalo, když necháš dát dvouměsíčnímu dvě vakcíny naráz:think:

Věř, že pospávání je to nejmenší, co může mrně potkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
13.1.16 09:57

Ahoj, my jsme měli první dvě dávky hexa zvlášť, mala byla v poho bez teplot akorát trosku spavejsi jak to to tělíčko zpracovává. A poslední davku jsme měli s prevenarem a taky horečky, museli jsme srazit.dva dny to trvalo. A další davka prevenar samostatne a znovu horečky. Řekla bych že ten prevenar je trochu horší no… kámoška to mela takhle s malým stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek