Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminy prosim vas mam 2meiscne dite a dostali jsme prve povinne ockovani + prevenar13.Jak reagovalo vase ditko? Ten muj mnel horecku 38,tu jsme uz zrazili dolu ale je hodne spavy.Sem tam se probudi poknourne a spi dal. Vydrzel vzhuru po nocnem spani asi 40min, trosku se i smal ale ted furt jen pospava. Doktor rekl ze to muze trvat 3 dni ale kdyby extrem tam hned jit knemu.Jake mate zkusenosti vy? Prosim vas odpurkine ockovani nereagujte, kazdy mame na to svuj nazor. Dekuji za nazory.
Ahoj po prvních dávkách mel syn zvýšenou teplotu a spinkal více nez normálně. Taky mu oba vpichy zrudly a natekly. Trvalo to necelé dva dny. Pokud jsi nervózní, tak k dr jen zavolej zda mate přijít. Ale myslim, ze to bude ok
Nejsem odpůrkyně očkování, ale doporučovala bych nikdy neočkovat víc než jednu vakcínu. Vždy s rozestupem. Jestli se ti malý nezdá, zajdi k tomu doktorovi. A moje zkušenost- naše malá blbé reakce na hexu i priorix, vždy jsme řešily s doktorkou, priorix s neuroložkou.
My jsme taky ockovali, maly prospal cely den
bohuzel po dalsich davkach mi prislo, ze vzdy tak na tyden hodil zpatecku se vsim co umel
![]()
Náš byl první den po očkování v poho, jen trochu unavený, večer dostal teplotu, druhý den prospal skoro celý a třetí den už řádil ![]()
Ahoj, mně malej naopak docela řádil a spinkat nechtěl po prvním očkování. Ale my očkovali ve 4 měsících a i to mi přišlo brzo
. Měli jsme hexu + sinflorix. Horečka mu vylítla skoro ke 39 a srazila jsem jí až vlažnou sprchou, jinak nic nezabíralo. Ale ačkoli byl rozpálenej jak akumulačky, chechtal se na mě a žvatlal si
Každý mímo je prostě jiný ![]()
S doktorem jsem uz mluvila. Rikal at ho pozoruji a kdyby neco tak prijet. Jindy vydrzi vzhuru tak 1,5-2h a ted usne tak cca po 30 min. Jinak vse normalne. uvidim pockam a budu hlidat ale priste asi nebudu davat obe najednou.Mala vzdy dostavala jen jednu povinnou a nikdy takhle nereagovala u ni se prevenar tak nenabizel pred 7 lety, vim ze kazde dite je jine ale myslim ze to je zatez na takove mimi i kdyz doktor rika ze se to muze najednou.
Syn byl vždycky po očkováních hodně spavý. Neměl až takové horečky, ale spal dost. Dcera to neprožívá prakticky nijak. Lehce teplota, ale protože jí většinou i rostou zuby, tak nevím a rozhodně není unavená.
Každé dítě reaguje jinak. Pokud se ti to běhěm dne nebude líbit, tak k mudr. zavolej a poraď se.
@kotatko7 My nedávali ten Prevenar, tak nevím, jak u něj. Ale obě děti mají vždycky dvě vakcíny. Spavý je teda dost, ale takovýhle mrňous spí dost i sám o sobě. Tak uvidíš dál. ![]()
Holky dekuji za nazory, Trochu mne to uklidnilo.Jdu se mu venovat, ted se konecne probral. Preji vam hezky den.
Po prvni varce v necelych 2 mesicich (my k tomu meli i rotaviry), mirne zvysena teplota (ani ne 38)a vic spal. Trvalo to jednu noc a dalsi den byl uplne v normalu. Po druhe davce ve 4 mesicich reakce vubec zadna.
Z meho okoli (cca 10 deti, co znam), melo prudsi reakci jedno (pry 1 noc probrecel po prvni davce, dalsi 2 bez jakekoliv reakce). Ostatni zaznamenaly maximalne tu zvysenou spavost nebo vubec nic.
PS kdyby se nekdo podivoval schematu, rodila jsem mimo CR…to jen pro info, probirat to nehodlam.
Ve dvou měsících a hned obě vakcíny naráz? Me pediatr řekl ze nejzazší termín prvni dávky je 6 měsíc a očkovat bude po 2 týdnech a ne naráz. Nakonec jsem nechala jen povinné očko, protože mi holka tři dny vubec nespala a otok s bobulí po vpichu měla videt přes měsíc, takže jsme i posunuli očko druhé dávky.
Určitě je dobré to rozložit, než dvě vakcíny naráz pro takové mrně.
@kotatko7 píše:
Maminy prosim vas mam 2meiscne dite a dostali jsme prve povinne ockovani + prevenar13.Jak reagovalo vase ditko? Ten muj mnel horecku 38,tu jsme uz zrazili dolu ale je hodne spavy.Sem tam se probudi poknourne a spi dal. Vydrzel vzhuru po nocnem spani asi 40min, trosku se i smal ale ted furt jen pospava. Doktor rekl ze to muze trvat 3 dni ale kdyby extrem tam hned jit knemu.Jake mate zkusenosti vy? Prosim vas odpurkine ockovani nereagujte, kazdy mame na to svuj nazor. Dekuji za nazory.
A jaký je ten tvůj, prosimtě? Vážně by mě to zajímalo, když necháš dát dvouměsíčnímu dvě vakcíny naráz. ![]()
Věř, že pospávání je to nejmenší, co může mrně potkat.
Ahoj, my jsme měli první dvě dávky hexa zvlášť, mala byla v poho bez teplot akorát trosku spavejsi jak to to tělíčko zpracovává. A poslední davku jsme měli s prevenarem a taky horečky, museli jsme srazit.dva dny to trvalo. A další davka prevenar samostatne a znovu horečky. Řekla bych že ten prevenar je trochu horší no… kámoška to mela takhle s malým stejne.