Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všichni, nevíte prosim Vás jestli nevadí v těhotenství dát si prášek na migrénu? Hrozně mě bolela hlava a dala sem si Panadol Rapide a teď mě to docela mrzí. Může to něco způsobit? ![]()
Ahoj Sani, v těhotenství jsem Panadol normálně brala, je to v podstatě jako Paralen, jen nevím ten Rapide, ale on zase myslím není o tolik silnější, já brala normálně ten Panadol modrý a klidně i dva najednou.
Tak dík moc, já vim, že to asi nic není jen mě to tak začalo hlodat ![]()
Já brala panadol extra rapid když bylo potřeba, ke konci už jen půlku. nesmí se léky obsahující kyselinu acetylsalycilovou jako třeba brufen.
Ibalgin v těhotenství NE! Obzvlášť ne ve třetím trimestru. V USA je povolen jen ve druhém trimestru, u nás jen po konzultaci s lékařem.
Panadol Rapid nevadí.
Sani,
vždycky to hlodá, ale je taky pravda, že záleží v jakém trimestru jsi, v každém trimestru doporučují i něco jiného… panadol ale můžeš rozhodně vždy. ![]()
Panadol se muze urcite. V panadolu extra je navic coffein, tak proto se pise, ze se nedoporucuje, nicmene mi bylo sdeleno lekarem, ze lekarnici radeji reknou,ze se nic nesmi a maminky pak kaslou a smrkaji a muze to udelat vic skody nez si vzit par prasku. Pokud pijes kafe, tak v tom je coffein taky ![]()
Jinak v brufenu neni kys. Acetylsaliciova, ta je v aspirinu a acylpirinu, ten se vubec nedoporucuje, protoze redi krev! Brufen se ale nedoporucuje v 3. Trimestru- tusim.
Holky sem v 9 tydnu tehotenstvi a silene me chytla bolest zubu, bolesti fakt uz skoro lezu po zdech
v noci sem si vzala panadol novum, ted taky protoze se to fakt neda vydrzet..Muzu to al vubec brat v tehotenstvi?
@Gina108 Ibuprofen se nesmí používat v třetím trimestru:
http://www.lekarna.cz/…ane-tablety/
Paralen po poradě s lékařem:
http://www.lekarna.cz/…0mg-tablety/
Takže není pravda, že Ibalgin se nesmí. V prvním a druhém trimestru ano.
Já si za tu dobu vzala asi 3× dvoustovku.
Jinak je jasné, že braní jakéhokoliv léku příliž často je v těhotenství nebezpečné.
@Lentu @Gina108 Pardon, odpovídaám na staré přízpěvky ![]()
@Lentu Mrkni, co jsme napsala a pak se podle toho po svém zvážení zařiď ![]()