Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Opět a zase se mi začíná tvořit panaricium na palci u nohy
zatím k lékaři jít nechci, vím co by mě tam čekalo, v těhu mi řezali palec a v šestinedělí mi řezali další palec a nehet strhli, hrozná bolest a navíc jsem se nedokázala pořádně postarat o malou tak si taťka musel vzít volno, nedalo se bezbolestně chodit a léky utišující bolest jsem nemohla kvůli kojení. Ptám se teda.........můžu to ještě něčím zachránit? Nemám to až v takovém stadiu, že to bolí při chůzi. Jsou na to nějaké mastičky nebo bylinky ? ![]()
Po prvním porodu jsem to měla taky. Hnisaly my oba palce. Nešla jsem s tím k doktorovi protože jsem věděla co by mě čekalo a snažila se to léčit sama. Nejlíp na to zabaral obyčejnej višňák ![]()
Po něm se to zahojilo a dobrý. Hlavně si musíš stříhat nehty rovně a ne do obloučku.
Teď po druhým porodu se my to občas podebere a pak to zase zmizí, tak zatím dobrý.
nj, višňák mi už radila tchýně, jenže v lékárnách prostě není
![]()
Ahoj, já mám na to z lékárny jakousi vodičku, po které nehet trochu změkne. Ale já si to většinou i sama operuji - nůžkama projedu pod nehtem a snažím se uvolnit okraj, většinou se vyvalí hnis a dost se mi uleví, pak si to vyčistím a proces opakuji denně, dokud to nepřestane hnisat a nezahojí se to. Někdy mi zarůstají i nehty na rukou
Kdysi jsem tu narazila na diskusi, kde byl odkaz na nějaký speciální způsob zalepování …
Ježiši, jak to čtu tak mám husinu
na to asi nemám odvahu
dnes jsem až ve 4té lékárně sehnala višňák, kéééééž by pomohl ![]()