Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
V cihláku jsem nikdy nebydlela, ale panelák (alespoň ten náš) je příšerný.Nad náma bydlí pařmen, co kromě pařbiček 5× do týdne kecá a řve tak strašně nahlas, že ho slyšíme prakticky pořád. Už třetí sousedi za sebou se rozhodli dělat v bytě velmi rozsáhlou, zdlouhavou a hlavně extrémně hlučnou rekonstrukci bytu, takže přes den jede vrtačka skoro non stop a kladívko v těch krátkých pauzách. Prostě hrůza. Mám z toho nervy, malý nemůže přes den spát a je pak protivný, takže určitě cihlový dům musí být lepší. Horší už to nebude. ![]()
Prosím o názor..
Naskytla se mi možnost pronájmu pěkného (ale dost drahého) bytu po kompletní rekonstrukci…byt moc pěkný, majitel příjemný pán.
Ale..jde o panelák a já mám s paneláky dvojaké zkušenosti ![]()
Hodně si potrpím na klid (byť třeba auta při otevřeném okně jsou za mě ok - když to není rušná silnice) a mám z toho strach. Že to nebude ten „dobrý“ typ paneláku zrovna.
Majitel mi říkal, že „někdy, ale určitě ne často“ je možné slyšet sousedovic TV anebo hudbu druhých sousedů anebo hlasitější rozhovory. Je to v panelácích, v nichž se pěkně bydlí, normální jev? Anebo mám očekávat, že budu život sdílet se sousedy? Chci, aby se mi žilo pěkně.
Výpovědní lhůta je dlouhá, rozpočet nízký a mé nervy jen jedny ![]()
Šli byste do toho?
Mám strach, že už nic pěkného do konce léta neseženu
A nechci zasvětit celý srpen shánění bydlení, když jsem celý červenec jen pracovala.
Popř. pokud někdo má zkušenosti s životem v panelácích v Brně Bystrci, budu MOC ráda za info!
Moc děkuju!