Panelák versus cihlový byt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1638
24.1.12 12:31

Panelák versus cihlový byt

maminky, naposledy jsem bydlela v paneláku když mi bylo cca 20 let, to je 11 let a už si to něják zvlášť nepamatuju… řešíme teď dilema, bydlíme v novostavbě cihla..v horším prostředí ale..
a když byt prodáme bude to akorát tak na panelák ale v tom nej nej prostředí v Brně, čistějším o 100% :-)a s kusem přírody.. třeba ty Kohoutovice..Komín
jenže komu by se chtělo z novostavby do paneláku že?přesto mě ale zajímá
maminky co bydlíte v paneláku jaké to je? hlavně mě zajímá hluk, sousedi..
co vám vadí, vyhovuje, nevadí …
trochu se toho děsím..proto se raději ptám, než uděláme nějákou hloupost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
452
24.1.12 12:45

já už sice v paneláku nebydlím,ale z dob kdy jem bydlela si hlavně pamatuju svou nahluchlou sousedku,která měla nepřekonatelnou touhu téměř každé ráno někomu telefonovat.A patrně to byl stejně nahluchlej jedinec,neboť řvala jako tur!
Pak si taky velmi vybavuju stěhování všech dalších sousedů,takže tam každej den někdo někam něco vrtal a přibíjel.A pokaždý,když jsem si myslela že už nemůže být ani jediný milimetr kam by se dalo něco přivrtat,tak sousedi vždy nějakej flek našli!!! :zed:
Nesmím ovšem ani zapomenout na puštěnou pračku v kteroukoli denní či noční hodinu,tekoucí vodu a souložící sousedy…
Takže:vzhůru do stěhování!!! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
24.1.12 12:47

šmarijááááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
24.1.12 12:49

ale v cihláču je vrtání a sousedí hekající taky slyšet haha
a to dost!:-) třeba ach můj bože slyšela jsem hahaha :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
24.1.12 12:52

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: No domecku se asi nevyrovna nic,to je zase muj sen :andel: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
24.1.12 12:54

Myslím že to je jedno, já vychovala dvě děti v paneláku, nikdy žádná stížnost, sousedka říkala že si kolikrát říá že snad děti ani nemáme, jasně že kecala :mrgreen: já teda nedodržuju noční klid od 22-6 ale 20-8, to žádná odrážedla, hlučné hračky, běhání.
Teď bydlím v cihláku, starý činžák, zdi silné a slyším všechno :roll: je to o lidech, teď máme se sousedy problémy, ale je to o lidech, buď narazíš na kretény nebo slušný lidi s kterými se domluvíš ;)

• Citovat
  • Upravit
1638
24.1.12 12:54

no známá má řadovku a sousedi taky nic moc, to jedině domeček ale ne řadovka:-)
jojo na to penízky už vůbec nejsou, jedině dál od Brna a to já nechci..potřebuji trochu žít..kultura, pro malou akce atd.
navíc máme chalupu,tak to na Pá-Ne stačí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
24.1.12 12:55

No, pokud je ta lokalita v ktere bydlite az tak spatna (Brno neznam, jsem z Ostravy) tak bych stehovani asi zvazovala.
Spis treba ale bych zkusila nejake jine alternativy. Byt je VAS? Co hypo a pronajmout? Nebo prodat a ze stavebka mensi uver?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
24.1.12 12:56
joanee píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: No domecku se asi nevyrovna nic,to je zase muj sen :andel: .

Naprosty souhlas!!! Mam tu cest zit v RD a nemenila bych ani za kulturu!!! Za tou si dojedu, kdyz je treba :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
24.1.12 12:59

byt je náš..teda na hypotéku ha :-) když prodáme tak bysme si museli vzít cca milion hypotéku navíc ještě k té co máme…na slušné žití ve slušné části a větším bytě /3+1 chceme/ sme 2+kk …
a to už je fakt moc peněz..a ty slušné části jsou šíleně drahý :nevim:
tam jedině máme na panelák a to se ještě hypo.zvýší cca o 200-300 tisíc
děs běs …ale nechci malou vychovávat u dálnice a hlavní silnice, kde je prašnost tak šílená že vysávám každý den
bydlí tu hodně maminek a asi jim to nevadí, mě jooooooooooooo!!!! a nejsou tady stromy, příroda, nic…průmyslová část prostě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
24.1.12 13:02

my po domečku moc netoužíme…jelikož jak jsem psala máme chalupu v krásném prostředí, čistém…a tam chceme jezdit a pracovat na chalupě a ještě na domečku, to fakt ne:-/ navíc ta změna místa v týdnu..do lesů to je nádhera, a vážím si toho…užívám si to..ale bydlet na vesnici bych nechtěla…jsem prostě městský typ.. :kytka: /ne vymetání obchodů, ale vše blízko, rodina, nákup,město/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
24.1.12 13:31

Madri já jsem bydlela v paneláku i v cihle a podle mě se to nedá srovnat. Panelák Bohunice - naprostá katastrofa, každé ráno jsem slyšela sousedovu hygienu - prdění, chrchlání, smrkání atd :poblion: - u toho jsem se každé ráno probouzela. Ze všech stran bylo slyšet vše, navíc smrad z kouření, smažení atdatd, no katastrofa :zed: V cihle jsem bydlela na Skřivanově vedle Lužánek a naprostá pohoda. Občas jsem zaslechla vrznout výtah, nebo když někdo hodně praštil dveřma, jinak to byly vyjimky, že by mě tam něco rušilo. Takže za mě, hledejte radši cihlu, Brno je velké a určitě jde najít v cihle i něco v dobré lokalitě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
24.1.12 13:42
madrianova píše:
maminky, naposledy jsem bydlela v paneláku když mi bylo cca 20 let, to je 11 let a už si to něják zvlášť nepamatuju… řešíme teď dilema, bydlíme v novostavbě cihla..v horším prostředí ale..
a když byt prodáme bude to akorát tak na panelák ale v tom nej nej prostředí v Brně, čistějším o 100% :-)a s kusem přírody.. třeba ty Kohoutovice..Komín
jenže komu by se chtělo z novostavby do paneláku že?přesto mě ale zajímá
maminky co bydlíte v paneláku jaké to je? hlavně mě zajímá hluk, sousedi..
co vám vadí, vyhovuje, nevadí …
trochu se toho děsím..proto se raději ptám, než uděláme nějákou hloupost..

Zrovna v Kohoutovicich jsme 3 roky bydleli v panelaku v podnajmu, o sousedech jsme ani nevedeli, skvela lokalita, hned u obory, hodne zelene, blizko do centra a hned vedle byly jesle a skolka, skola par metru. Za mne bych asi zvolila ten panelak v lepsi lokalite, jak psali vyse, na blby sousedy muzes narazit i v cihlaci. ;)

• Citovat
  • Upravit
46669
24.1.12 13:51
madrianova píše:
ale v cihláču je vrtání a sousedí hekající taky slyšet haha
a to dost!:-) třeba ach můj bože slyšela jsem hahaha :jazyk:
Zrovna to chci napsat!
Bydlíme v cihlovém domě a nedá se říct, že bychom neslyšeli sousedy. Dokud měli ti vedle papouška, byla jsem pološílená (naštěstí jim uletěl :jazyk: ). Jednou jsme slyšela i šu***í o neustálém vrtání nemluvě. A to, že máme ukřičené dítě jsem si od sousedů už taky vyslechla. A ne jen z našeho patra…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
24.1.12 14:41

Madrianova, taky hledáme větší byt. Chceme 4+kk (4+1) a je jasno, že na novostavbu bysme měli velkou hypo a to se mě nechce, takže vyhrál panelák. Ona novostavba (cihláč) neznamená, že bude byt líp odhlučněný než panelák.
Podle mě je při výběru nejdůležitější spíš lokalita, tu nezměníš. Takže vyberte lokalitu a sami pak uvidíte, jak moc dobře by se vám táhlo hypo u drahé novostavby a jestli vám to stojí za to (my jsme se rozhodli, že nejspíš ne).

Teď jsme v Líšni a je to tady fakt fajn. Ceny nejsou vůbec hrozný, 3+1 seženeš klidně za 1,6-2 mil, plus něco do rekonstrukce a jsi jak v novostavbě . Příroda hezká hned v podstatě za barákem (ale záleží i jaká část Líšně, tu spodní radši nebrat). Nejsou tady žádný problémový obyvatelé, je tu klid, žádná doprava, před každým domem hřiště. Spousta školek, kaváren, restaurací (skoro vše nekuřácký 8o , i s dětma super :palec: ), doktorů, kroužků, knihovna,…

Chceme tu prostě zůstat. I když si někteří Brňáci myslí, že Líšeň není hezké sídliště, tak podle mě pro rodinu s dětma je úplně super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí