Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky.
Náš Matyášek touží po miminku.Nejradši by teda živé
,ale rád by měl i panenku.
Dnes sem nadhodila téma na hřišti proto že muj chlap říká že panenka je divná pro kluka a pár kamarádek se taky tvářilo divně.
I když na názor ostatních moc nedám,tak by mě zajímalo jestli je to opravdu nevhodné aby kluk vlastnil panenku? ![]()
Popřípadě bych ocenila i doporučení na nákou co pláče,dá se jí napít nebo vyžaduje dudlíka.
Podle mě je to hezkej začátek na zvykání na sourozence a tatínkové se taky přece starají o miminka ![]()
Nebudu se čertit za názor že né.Chci slyšet opravdu váš názor ![]()
Děkuji a hezký večer
A jeje… no nas nejstarsi dostal panenku, kdyz mel neco pres rok. S vanickou. A za par mesicu i golfky
Jak nam to pak s kocarkama spolu sluselo ![]()
Normalne ho vem do hrackarstvi, at si vybere. Akorat nedoporucuju ty drahy znackovy, protoze kluci s tim obcas zachazi docela krute ![]()
Maty je teda hodně opatrnej na své hračky,ale taky bych raději vybrala nějakou tak do 700 proto že kdyby ho to nebavilo tak zase další krám za tisíce tu ležet nemusí.
Má právě tisíce aut,mašinek,vláčkodráhy,opravnu,prostě vše co má správnej kluk.Dokonce mi přijde že mu s těch aut a všeho lehce hrabe,tak když už pár dní prosí o panenku tak mi to přišlo jako dobrej nápad,než sem to řekla okolí
.
Moje maminka naopak říká jen at mu nějakou vyberu,že mu jí ráda koupí,že už alespon chvilku dá klid s těma mašinkama(věčně všem říká chci být užitečná mašinka,dej mi ukol).Když ho něco bolí tak říká že mu došlo uhlí a nebo se mu rozbilo kolo
no prostě mi přijde že už má občas pocit že to není človíček,ale stroj ![]()
Golfky už vlastníme i krásnej starodávnej kočárek po mě,takže by stačila ta panenka ![]()
Syn taky dostal golfky a panenku okolo 2 let, sám si to v obchodě vybral, proč ne
Hrál a hraje si se vším, holčičí hračky nepreferuje. Ale s dcerkou si dokonale vyhrají s panenkami, postýlkou a dětskou kuchyňkou s nádobím. Ona si s ním naopak hraje s autíčky a vláčky. Nevidím v tom nejmenší problém.
Synovi jsem tenkrát koupila v hračkářství obyčejnější panenku s hadrovým tělíčkem. Ani dnes zatím nemají děti panenky, které pláčí a něco chtějí. Malá má My first Anabel a potom dvě levnější na ten způsob. Myslím, že není potřeba mít vše interaktivní. Naopak, co nic nedělá a dítě musí zapojit fantazii, baví víc. S těmi „dokonalými“ panenkami si vyhrají až starší holky. Neteř si s nějakou Baby born a nějakou panenkou, které předčítá pohádky a ona reaguje, hraje i teď, v 10 letech. Nevím, v kolika ji dostala a v kolika si s ní hrála, ale myslím, že toto ocení až starší holky. Vím, že jedna spolužačka sestry přinesla ukázat panenku Baby born do školy v 8.třídě - dárek od Ježíška, ne jako součást výuky ![]()
On právě chce tu co pláče.viděl jí u neteřinky a byl s toho unešenej.Rád zpívá ukolébavku ![]()
Rád by tam měl lahvičku,lžičku a aby fnukala jak říká ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
On právě chce tu co pláče.viděl jí u neteřinky a byl s toho unešenej.Rád zpívá ukolébavku
Rád by tam měl lahvičku,lžičku a aby fnukala jak říká
Tak ja se v nich tolik nevyznam, ted mame Annabellku, ktera place…ale stala 1500. Rozhlidni se po netu po nejakych levnejsich. Ale zas je fakt, ze co jsem koupila levnejsi (kolem 600), tak po par mesicich je v desnym stavu, proste ta kvalita nebyla nic extra. Nebo mozna zkus nejakou znackovou z druhy ruky na MMB…
tak my máme doma panenek několik a hrají si s tím oba,jak syn tak i malá.ale malá míň ta je spíše na plyšový medvědy.
a jsou i panenky chlapečci,nemusí mít růžovou ![]()
jinak je to určo dobrý nápad,nemám ráda řeči typu to je holčičí to je klučičí.malá si taky hraje s autíčky,vlaky,bere bráchovi nářadí.syn má i kuchyňku a jak rád vaří.děti si mají hrát se vším ![]()
Já jsem pro, naši 3 kluci měli taky panenky a jak si vyhráli a byly spokojení. To že panenky jsou jen pro holky a auta pro kluky je hrozný přežitek ![]()
Zrovna tohle jsme dnes rozebíraly v červňatech
Myslím si, že na tom není vůbec nic divného, když k nám přijde na návštěvu nějaký kluk, v drtivé většině si okamžitě zabaví kočárek s panenkou a drandí
Naše Zuzka má taky sadu nářadí, které miluje a bagr, tak proč by nemohl mít kluk panenku
Pro mě teda lepší hračka než nějaký samopal ![]()
Co treba tahle? Znacku teda neznam…
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Taky jsme měli kočárek s panenkou. My bydlíme na vesnici, takže bohatě stačil po švagrové
, osobně v tom nevidím nic divného, že chce kluk panenku. Teď je synovi 5 let a nesnáší si s holkama hrát na maminku a tatínka, takže si myslím, že do budoucna to nemá vliv
. Na živé miminko se teda už těší.
Jen ať si kluci zvykají. Můj taťka nevozil ani nás - vlastní děti, taky mu ten kočár k chlapovi nepasoval, můj manžel ho naopak nedá z ruky. Taky neměl nic proti, aby měl syn i kočárek, když po něm momentálně toužil.
Je pravda, že chlapi ve vesnici obvykle reagovali - „co to máš, vyměň to za auto“… vždycky se najde nějakej rejpal, já si z toho ale nic nedělala.
Holčičky mají také období autíček, je to normální náhled do světa opačného pohlaví a je to přirozené. Náš starší měl cca ve 2 letech to samý, dokonce jsem mu koupila takový ten malinký plastový kočárek a vozil si v tom medvídky. Ujišťuji Tě, že ho to přešlo ![]()
No a proč ne?? Holky si taky hrajou s autama … Jára měl ještě po mě takovou malou gumovou panenku, a pak i větší mimino … sic si s ním hrál jen chvíli ale hrál. U prababičky vozil po venku i kočárek, s panenkou, byl tak i na procházce
. mmch ten kočárek je ještě po mojí mamce, tj. nějakých 55let starý věrná kopie 8smipéráku
.