Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Moc děkuji tak asi pořídím kuchyňku z lidlu už jsem na ní taky koukala jen jsem se bála aby to nebyla nějaká hrachovina
a nad panenkou ještě popřemýšlím zda vůbec bude mít smysl pořizovat nějakou dražší celkově jsem četla, že si s ní holky nakonec moc nehrají ![]()
Připojuju se, kuchyňka z Lidlu je dostačující, je hezká a nebyla drahá. Ještě měli podobnou v Ikee. Jinak jestli se rozhoduješ mezi Chou chou a Baby Born, tak asi kup spíš Baby Born. Mě se moc Chou chou líbila, takže jsem ji koupila, tenkrát ještě neteři, protože jsem dceru ještě neměla a za rok chtěla babynu, protože chtěl čůrací a hlavně koupací mimčo. Nebo jestli teď už dělají Chou chou, nebo Anabelle koupací a čůrací, tak tu, líbilo se mi, že měly ohebnější ruce a nohy, látkový tělo, hezčí obličejík. I když ty nový babyny už jsou taky hezčí, než byly před 20 lety ![]()
Koupila jsem tuhle kombinaci pred dvema lety a i kdyz je syn nicitel, porad vypada relativne nove a urcite si s ni vyhraje i dcerka. Porizovala jsem pres amazon od colorbaby.
@Dadda8 píše:
Za nás určitě kuchyňka z Lidlu, děti si vyhrají a je kvalitní
Tuhle máme taky, moc hezká, můžu doporučit ![]()
Tak u nas taky vede kuchynka z lidlu. Vydava i zvuky a sviti, libi se to vsem detem, co k nam prijdou. Zasterka a chnapka je taky super, dcera si to porad navleka. Co se tyce panenek, tak u nas teda frci hodne. Mame anabell 36 cm, je lehka, mekka, dcera to furt nekde taha, mazli se s ni, spi s ni, porad ji prevlika. Nevim, jak stare mas dite, ale prijde mi ze pro mensi je i ta velikost idealni, ostatni panenky co maji “kamaradky” ji tolik neberou, treba babyborn je za me strasne neforemna, ale asi fakt zalezi na veku
@Minnie2 píše:
Asi jsem to napsala špatně, myslela jsem tip na stránky nebo popřípadě nějakeho truhláře to, že nepůjdu pro hračky do drogerie je mi opravdu jasný ale koukám, že tady se hned útočí, zesmesnuje atd. No takovou reakci jsem upřímně nečekala…
Kuchyňku z Lidlu nebo z Ikea. A panenku, pokud chceš miminko, tak nejlíp Baby born. Hele, tady je denně tolik fakt blbejch dotazů, že už jsme na ně alergický. Stačí dotaz formulovat konkrétně a polopatě a všichni ti rádi poradí.
Zdravím a připojuji se k dotazu…
Plánuji dárky pro dceru 2 roky - tradičně taky kuchyňku a panenku…
Dotazy: Kuchyňku už mám z Lidlu, spokojenost, ale teď přemýšlím, kde dokoupit vybavení. Doporučily byste něco za rozumné ceny? Jídlo se snažím po večerech šít z filcu.. Jde mi spíš o hrnce, pánve, prostě to, co nesmí v kuchyni chybět.
A pak k té panence… Má miminko po mně… Už se o něj snaží vcelku hezky starat. Ale je bez funkcí. Uvažuji na Baby Anabell - aby brečela, mohla pít z lahvičky.. Myslíte, že takhle malé dítě zaujme? Obyč. panenku se mi kupovat nechce, když tu máme mimina po mně..
Děkuji
@Lojzísek píše:
Zdravím a připojuji se k dotazu…
Plánuji dárky pro dceru 2 roky - tradičně taky kuchyňku a panenku…
Dotazy: Kuchyňku už mám z Lidlu, spokojenost, ale teď přemýšlím, kde dokoupit vybavení. Doporučily byste něco za rozumné ceny? Jídlo se snažím po večerech šít z filcu.. Jde mi spíš o hrnce, pánve, prostě to, co nesmí v kuchyni chybět.
A pak k té panence… Má miminko po mně… Už se o něj snaží vcelku hezky starat. Ale je bez funkcí. Uvažuji na Baby Anabell - aby brečela, mohla pít z lahvičky.. Myslíte, že takhle malé dítě zaujme? Obyč. panenku se mi kupovat nechce, když tu máme mimina po mně..
Děkuji
Ja osobne bych tu velkou brecici nekupovala pro dvouletou. Je hrozne velka a tezka, protoze ma v sobe ten hraci strojek. Znam dve rodiny, co ji maji a ty holky si s tim nehraji, byt maji panenky rady, jde na dracku vzdy nase anabelka 36 cm. Tu velkou bych koupila az pro starsi, a to uz si treba vybere jestli chce plavaci baby born nebo anabel
@Minnie2 píše:
Ahojky holky prosím o radu, chci dceři koupit panenku a dřevěnou kuchyňku máte prosím nějaký tip, doporučení kde koupit? Moc děkuji 😊
já doporučím žádnou Babyborn a Anabel
jsou ošklivé, vyrobené v Číně a mají je všichni…
já koupila dceři Berbesu - je to španělská výroba, voní po vanilce ![]()
je spoustu krásných evropských panenek - třeba i tady
https://www.idnes.cz/…317_deti_haa
A to že panenka umí všechno - brečet, kakat, čůrat, tak to není moc dobře, nerozvíjí to tu pravou dětskou fantazii ![]()