Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nejdřív bych zkusila třeba bílý šum, zkoušelas? z aplikace třeba? uspávání miminka…
pak jsou takové usínací hračky Zazu
Tenhle věk je takový náročný, mám třetí dítě, sedmiměsíční a tohle je u všech dětí nejhorší období spaní, přejde to.
On se nějak často budí?
@Káťa19 píše:
Nejdřív bych zkusila třeba bílý šum, zkoušelas? z aplikace třeba? uspávání miminka…
pak jsou takové usínací hračky ZazuTenhle věk je takový náročný, mám třetí dítě, sedmiměsíční a tohle je u všech dětí nejhorší období spaní, přejde to.
On se nějak často budí?
Kdy to přejde prosím? 🙈 😁 Malá (8mesicu) poslední měsíc špatně spí. Po půlnoci si v postýlce sedne a začne kňourat, někdy stačí jen hladit ale většinou skončí u mě v posteli a to se mi teda moc nelíbí 😬 😁
@Siis heled ted bych rekla ze ne, jeste to par mesicu potrva, u nas 11m a po vzbuzeni kolem 11-12 jde rovnou k nam do postele, abych se vyspala. Ja na to vstavani rezignovala, je fajn se s tim smirit, ze to ted tak proste je, ja si to uzivam, vim uz totiz, ze treba ve 2 letech uz deti spaly krasne samy…
Taky jim rostou zuby a spani je krehky.
Rekla bych ze tak 5% deti spi samo v posteli
neni treba se s tim znepokojovat
nabazi se kontaktu jak potrebujou a bude lip, ver mi ![]()
@Káťa19 píše:
@Siis heled ted bych rekla ze ne, jeste to par mesicu potrva, u nas 11m a po vzbuzeni kolem 11-12 jde rovnou k nam do postele, abych se vyspala. Ja na to vstavani rezignovala, je fajn se s tim smirit, ze to ted tak proste je, ja si to uzivam, vim uz totiz, ze treba ve 2 letech uz deti spaly krasne samy…
Taky jim rostou zuby a spani je krehky.Rekla bych ze tak 5% deti spi samo v postelineni treba se s tim znepokojovat
![]()
nabazi se kontaktu jak potrebujou a bude lip, ver mi
No, problém je že za 3 měsíce rodím a spaní ve třech není úplně pohodlný ještě když mě kope do břicha 😬 a jak se tam pak vejdeme ve 4 to teda taky nevím
no bude to sranda
@Siis ahaaa, no ovsem to nedokazu poradit…ale verim, ze jeste udela pokrok a pripadne bude miminko hodne a spat v postylce, mezitim se urovna starsi
hodne sil…
Ja mam prvni deti od sebe 22m a dcerka byla moc hodna, budila se minimalne, po nakojeni spala klidne v postylce. Starsiho jsem si obcas musela vzit do postele, zvladli jsme to dobre. Ted je jim skoro 6 a 4 a spi uz rok samy spolu v pokojiku, mame jeste treti.
Máte někdo panenku Lulla? pomohla dětem lépe spát nebo alespoň naučit spát ve své postýlce? Můj 9měsíční chce teď usínat jedině semnou a tak si říkám, jestli by mu nepomohla aby se po přesunutí do své postýlky hned nevzbudil a neplakal. Nemám pak čas na manžela a musím chodit spát se synem…