Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahojky
nevedela jsem jak toto tema nazvat ale snad jsem se alespon trochu trefila.
Popisu nasi situaci…
Malymu je 8 mesicu, lidi ma rad, kdokoliv si ho muze chovat, smeje se na nej, radi a nidko mu nevadi…ale
Minule ho mela tchyne a vzala si ho domu na navstevu a prisel manzelovo mladsi bratr (je mu 23 je to hodnej, milej kluk, jen vypada jako cert, kudrnaty vlasy, cerny bryle, vousy) tychyne sla na WC a on ho hlidal aby nespadl z gauce a v tom zacla malej desn jecet a nesel utisit..kdyz uz byl doma ap risle manzel domu jen slysel chlapskej hlas a zas zacal rvat, uspavala jsme ho pak desne dlouho a porad me drzel za ruku…
no a pak ho mela tchyne doma jeste jednou a taky jen rval, stacilo slyset jeho hlas z vedlejsiho pokoje, odma byl pak ale v klidu
a dneska prisel svara na navstevu za malym aby si ho udobril a prinesl mu darecek a malej hned jak ho videl ve dverich tak jecel, rval celou dobu co tu byl a kdyz se malinko uklidnil a ja mu ho chtela odat tak uplne zavriskal a rval a rval, celou navstevu byl pritulenej u me nebo u manzel, drzel se pevne za tricko a schovaval oblicej…jinak se zrovna moc netuli a jak jsem psala nikdy jsem ho tak nevidela lidi ma rad…
Svagr je hodnej clovek, nikdy mu nic neudelal…sice ho nejak nevida ale je mladej a ma jiny zajmy…
tak ja to vubec nechapu cim to muze byt a co s tim? ![]()
Bylo mi svagra i malyho dneska tak lito
Ahoj,
tohle měla takovéhle reakce měla neteř na mého muže,prostě panika jenom ho viděla.Samozřejmě ho to taky trochu mrzelo,ale přešlo to,nemá cenu to lámat přes koleno,nutit se k němu třeba pochovat apod.Vydržet.
To je podle me normalni, je to proste tim, jak vypada. Syn mel strach z tchana. Je mu pres osmdesat a vypada hodne sesle. Malej se ho vzdycky pri navsteve lekl a dost dlouho mu trvalo, nez se nejak uklidnil. Ted ho tak nejak i bere, ale urcite by k nemu nesel (snaha nebyla, tchan ma Alzheimera a tak jen sedi v kresle a hledi). Taky je hodne spolecenskej, odjakziva, a s nikym jinym takovej problem nemel.
Ahoj ![]()
přesně takhle malá reagovala na mého bráchu a to nemá vousy a má krátké světle hnědé vlasy.
Trvalo to asi měsíc a půl a potom najednou všechno v pohodě.
Jestli to nebude tím, že švagr vypadá jako čert ![]()
Mám pocit, že už jsem to od někoho slyšela, že jejich batole se bálo vousatých chlapů, takže možná v tom bude zakopaný pes. Asi se ho hodně lekl, když tam byl najednou s ním sám.
Počkala bych až to odezní a nenutila ho být v jeho blízkosti a švagrovi to vysvětlila.
Nase mala ma taky takovou osobu - je to pritel od segry, presne jak pises - zarostly vousama, cerne kudrnate vlasy
jsem mu rikala, ze az k nam priste pujde ma se oholit a alespon ucesat, kdyz ne ostrihat, ale moc to nepomohlo… ![]()
Manžel má dva metry a všichni jeho synovci a neteř se ho jako prťaví báli. Jeden snad ještě v šesti letech
, ale on byl takový bojácný. Vlasy měl tehdy různě od plešata po mikádo, rovné skoro blond.
Určitě prcka neznejisťuj, nenechávej je samotné o samotě a drž ho, když to vyžauje. Časem se to poddá, uvidíš. ![]()
prave ze dnes se oholil a ani to nepomohlo, chvili sundal ty cerny bryle a taky nic ![]()
ja prave myslela ze to je vousama, jedinej znamej co ma vousy ma knira a toho ma malej rad a blbne s nim…ale jak sje mpsala ani oholeni nepomohlo ![]()
ale fakt me to chvili desilo jak histericky jecel az capal po dechu
nejak jsem ho nenutili nechtela jsem aby mel pak nejakej blok jeste vetsi, no uvidime ale faktm i to hlava nebere ![]()
k tomu svaga je peknej kluk kurdnatej ![]()
kdyz byl malej mensi tak si ho i choval a to byl jeste Ok
Ahoj, ja se taky hrozne bala jednoho strejdy, kdyz jsem byla mala
Dodnes si to pamatuju, a to uz jsem byla vetsi. Ne, ze bych spustila v 5-ti hysterak, ale nechtela jsem se s nim bavit, schovavala jsem se za mamu atd, proste se mi nelibil a byl mi strasne nesympatickej. Byl to vysokej, kudrnatej chlap, straaasne se mi nelibil.
Slysela jsem vypravet prihodu, jak maly dite zacalo silene jecet v tramvaji a rvat „cert cert“, kdyz videlo poprve cernocha - tomu tedy rikam trapas ![]()
no svara je taky hodne vysokej a kudrnatej ![]()
a kdyz jel v autobuse tak rika jedno dite ,,hele mami tam je cert"
tak asi o bude fakt tim ze ma takovej desivej vzhled ikdyz kdyz je oholenej vypada docela jemne, ja nevim nijak strasidelnej mi nprijde
kdyz ma vousy tak to jo no ![]()
s tim cernochem ot je teda dobry, snad se mi to s malym nikdy nestane ![]()
My máme jednoho známýho, taky tmavej typ s kudrnatýma vlasama a hrubším hlasem a všechny malý děti se ho taky bojí, jen náš prcek se ho nebojí ![]()
Mýho táty se děti (ne jeho) jako malý taky bály, měl delší kudrnatý vlasy, vousy a cizí děti na ulici křičely „ČERT“ a utíkaly
Ale asi bych tomu dala čas, já takhle neměla ráda jednu tetu. Schovávala jsem se před ní a když jednou chtěli abych se s ní vyfotila, tak mám vyděšenej výraz, slzy na krajíčku a je vidět, jak se snažím dostat pryč…časem jsem si zvykla. Ale do dneška jí teda nemám moc ráda ![]()
Ahoj, u nás bylo to samé. Můj otec má 2metry a bratranci se ho báli docela dlouho. Když už byli větší, tak před ním zalézali pod stůl. Časem je to přešlo.
A moje dcera jednu dobu nechtěla být u mojí babičky. NEvím proč, ale vždycky tam začala brečet a museli jsme jít domů. Teď (3,5roku) bude u babičky klidně celý den.
tak snad to prejde a bude ho mit casem rad a ne jak tu ctu ze nekdy ty osoby nemaj radi porad ![]()
dnes jsem byli na rozsviceni stromku, koukalo mu do kocarku desne moc lidi, cernovlasych, v cepicih no a ani na jednoho nereagovalspatne a koukal a obcas se smal ![]()
dnes jsem se bavila s tchyni a svaru to pry mrzi ale nic nerekne, je mu to asi lito a mne taky no, ale tak nebudem to lamat pres koleno a uvidime…
25. na vanoce k nim jdeme tak jsem zvedava to asi budou ubreceny Vanoce ![]()
To taky znám.Naše malá od půl roka má hysterák z příbuznýho.Hodnej,milej,vousy.Ted jí budou dva a je to ještě horší.Taky čekám kdy to přejde.