Panická hrůza z lékařů u tříletého

77
12.9.12 17:23

Panická hrůza z lékařů

Ahoj holky,
Už si nevím rady se svým 3 letým synem. Má panickou hrůzu z doktorů. Když mu byl 1 rok byli jsme na operaci u doktorů sice plakal ale bylo to celkem v pohodě, ale co prožíváme posledního půl roku je hrůza. Nemůžu ho dostat na žádné vyšetření byli jsme na kardiochirurgii ohledně šelesti na srdci ale nevyšetřili nás jelikož malý dostal už v čekárně hysterický záchvat seděl v koutě klepal se, nevnimal ani co říkám, nedal se vzít ani do náruče úplně se se mnou pral. A to samí jsme měli dneska na vyšetření na alergologii. Doktorka mi říkala že s tim něco mám dělat. že todle není normální. Ale co?
Doma si hrajeme na doktora, slibuju odměny když to zvládnem, povídám mu co ho u doktora čeká vše mi odkejvá říká že bude statečný ale jen co se blížíme k čekárně už začíná couvat a chytá ho hysterický záchvat. Je opravdu úplně mimo.
Už jsem zoufalá je mi ho líto. Nevíte co by nám pomohlo se toho strachu zbavit.Budu vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Sandra752
12.9.12 17:28

Tohle je jako bych cetla o sobe…ja takle silela do 12let…nic nepomohlo…pak se to zlomilo samo…ale u zubare mi to zustalo… :-(

• Citovat
  • Upravit
77
12.9.12 17:36

Tak to jsi mě moc nepotěšila :,( To si fakt neumím představit jak to budem zvládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
12.9.12 17:36

Taky jsem to měla, a přiznám se, že jako malá (za komunistů) jsem díky tomu že můj táta (normální chlap)´dostal práci v Sanopsu chodila tam.. A už tenkrát tam všude byly hračky a doktoři tam byli hodní.. Ale já jsem se křečovitě držela mámy a doktoři jí museli věřit, že už něco umím a mluvím.. Ani jsem nebyla schopná spolknout prášek, pamatuju si, že když mi něco bylo, tak jsem dostávala takovej růžovej sirup, prý Bactrin.. Ani nevím, kdy mě to přešlo možná až ve škole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21625
12.9.12 17:45

Asi bych si na tvém místě našla nějakého dětského psychologa a poradila se tam. jinak třeba my na alergologii chodíme do super ordinace - je tam recepce, gauče na sezení, dětský koutek s domečkem, hračky… takže to tam nevypadá jako u doktora a to samé přímo v ordinaci - křesílka, hračky atd. možná bych se i snažila hledat takovéhle doktory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
12.9.12 18:06

Na zubaře nám pomohla změna dr..Nynější paní dr.si dá tu práci a vše Adélce vysvětlí, ukáže jak ta či ona věc kterou bude používat funguje atd. Vždy se spolu domluvěj že paní dr. třeba při vrtání bude počítat do 3 a pak přestane. Pak zase počítá a tak dokola dokud není zoubek zase v pořádku. Bylo to hodně o přístupu dr. U pediatra trochu bojujeme při očkování. Dcera je perfektně připravená ale jakmile ví že se bude očkovat, je zle. Naposledy ji pan dr. ukázal fígl. Viděl jak se se sestrou snažíme ji přemluvit aby si nechala dát injekci. Přišel a že ji ukáže takovej trik. Sednul si, zmačknul Adélce půlku(očko bylo do zadečku),druhou rukou píchnul abylo po boji dřív než stihla zjistit co se děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
12.9.12 18:07

Taky jsem už přemýšlela o návštěvje psychologa ale ségra říkala že je to prej normální a že je to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
12.9.12 18:25

Já mám doma to samé jakmile jdeme do jakékoliv ordinace(teda v našem případě spíše nejdeme) třeba i já ke svojí dokorce na gzndu apod… řev jak já nevím co a do ordinace by ho člověk musel nacpat násilím… když mu brali krev museli ho 3 držet když měl rozseklou bradu, která byla na šití museli ho na pohotovosti držet 4 a doktor si netroufl šít tak dostal malej 10 mašliček. oblbováky jsem nechtěla dovolit už tak bere nějaké prášky… takže s tebou soucítím, v našem případě je to i pochopitelné u doktorů jsme často a nedělají mu moc příjemné vyšetření (problémy se žaludkem a nosohltanovou příklopkou…) brýle každé oko 3,5 dioptrie, takže já si každý měsíc zažívám své…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
12.9.12 18:30

Ja to mam celej zivot…radsi umru nez aby me nekdo dostal k doktorovi…nic nepomohlo a obavam se ze uz ani nepomuze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
12.9.12 18:35

Holky děkuju za podporu myslela jsem že jsme snad jediný s tímto problémem.
A to máme ještě problém s pindikem - nepřetáhnem tak doufám, že to nějak zvládnem protože to už by byl s doktorama úplnej konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
13.9.12 09:47
@Hanina píše:
Holky děkuju za podporu myslela jsem že jsme snad jediný s tímto problémem.
A to máme ještě problém s pindikem - nepřetáhnem tak doufám, že to nějak zvládnem protože to už by byl s doktorama úplnej konec.

do pěti let času dost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect