Panicka porucha, úzkosti

31
11.3.22 19:42

Panicka porucha, úzkosti

Zdravím,
beru AD na panickou poruchu a úzkosti
před měsícem jsem se v noci vzbudila, nemohla dýchat, necítila pořádně ruce a nohy, měla jsem sucho v ústech, myslela jsem si, ze umírám, byla jsem si tím jistá, stále jsem to opakovala a pak jsem na chvíli omdlela. Ekg v pořádku a krev tak nějak také.
Máte někdo podobné zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9189
11.3.22 19:46
@Katka2724 píše:
Zdravím,
beru AD na panickou poruchu a úzkosti
před měsícem jsem se v noci vzbudila, nemohla dýchat, necítila pořádně ruce a nohy, měla jsem sucho v ústech, myslela jsem si, ze umírám, byla jsem si tím jistá, stále jsem to opakovala a pak jsem na chvíli omdlela. Ekg v pořádku a krev tak nějak také.
Máte někdo podobné zkušenosti?

Diskuzí o panické poruše je tady hodně. Já měla PP v roce 2008/9 a pak se mi vrátila 2011/12. Dostala jsem AD a začala jsem chodit na terapii (KBT). Poprvé jsem se PP zbavila díky lékům a té terapii, když se mi vrátila, tak jsem se učila s ní pracovat přijetím a přestávala jsem se toho bát a ataky pak slábly, až zmizely. Teď mám ataku zcela výjimečně a nevadí mi už. Mám jiné psychické problémy. Držím palce a na tvém místě bych nespoléhala jen na AD, protože s PP se (většinou) dá pracovat i v terapii, individuální, nebo skupinové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
11.3.22 22:47

@Lollitka ano, ale ptala jsem se zda má někdo podobné zkušenosti přesně s tím co píšu ad a psychologa mám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
12.3.22 12:12
@Katka2724 píše:
@Lollitka ano, ale ptala jsem se zda má někdo podobné zkušenosti přesně s tím co píšu ad a psychologa mám

Tak když píšu, že jsem měla PP, tak tím asi i myslím, že jsem měla podobné příznaky, ne? PP se zas až tak neliší, takže ano, mám podobné zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
12.3.22 12:16

@Katka2724 A nemůžou to být nějaké nezadouci účinky AD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
25.3.22 21:00

@Katka2724 väčšinou po nasadení AD sa všetko zhorší, trvá pár týždňov, než to začne účinkovat, je to už lepšie? Mala som to samé… 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
26.3.22 07:22

Beru cipralex už 3 roky, ale jednou jsem ho vysadila když jsem se citila už dobre (vím byla to blbost) a pak mi bylo ještě hůře tak jsem ho zacala znova brát a od te doby mám pocit, ze nefunguje jak predtim, mám i zvýšenou dávku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.22 14:57

Ahoj to co píšeš se stalo v noci i mě, brala jsem antidepresiva v roku 2018 pak jsem otěhotněla tak sem si je vysadila a bylo mi fajn, v roce 2021 se mi to v létě všechno vrátilo, tak mi moje obvodni předepsala citalec 20 a neurol do začátku, stavy byli nesnesitelné taky jsem si myslela že umřu, jednou sem si volala sanitku, nemohla jsem dýchat měla jsem třes celého těla, nemohla jsem spát, jist začala jsem hubnout, vnitřní neklid, v obchodě a venku to bylo nejhorší, nic horšího sem nezažila.. časem se to nějak srovnalo asi téma tabletkama, začala jsem fungovat chodit do práce jezdila jsem na výlety prostě normální život ani jsem neměla myšlenky na to že by se mi to mohlo zase vrátit, jenze si mě převzal můj neurolog a ten mi citalec začal vysazovat a až mi ho vysadil úplně tak se mi po 17 dnech zase zaclo všechno vracet, brala jsem to 8 měsíců.. tak jsem mu volala nasadil mi zpět citalec 10 jednu tabletu denně ale už to beru 18 dní a je mi jen hůř.. křeče v obličeji v nohou celý den sem unavena budim se celou noc a nad raném už nespím, no prostě zase to stejne co minule možná ještě hůř.. bojím se že mi ta jedna tableta nezabere a lituji toho že mi to vysadil, a to sem si myslela že to zvládnu.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí